Dolar 32,2608
%0.16
Euro 34,8046
%-0.16
Altın 2.451,950
%0.31
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da krize son: O görüşmeden sonra eylem bitti

Karşıyaka'da krize son: O görüşmeden sonra eylem bitti

Karşıyaka Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron şirket çalışanlarının işten çıkartıldıkları gerekçesiyle yaptıkları eylemin ardından mesai bitimine yakın Nakliyat-İş Şube Başkanı ile Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı’nın yaptığı görüşme sonrası eylem bitirilerek işten çıkarılan 3 kişinin işlerine döneceği bildirildi. Karşıyaka'da krize son: O görüşmelerden sonra

  • Ege Postası
  • 24.03.2015 - 20:09
Karşıyaka Belediyesi'nde temizlik işlerini yürüten taşeron Altaş şirketi bünyesinde örgütlenme çalışması yapan DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'ndan 3 işçinin işte atıldığı gerekçesiyle belediye giriş katında işçilerin yaptığı eylem sona erdi.

"Karşıyaka Belediyesi'ni işçiler işgal etti"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Karşıyaka Çarşısı'nda bir işhanındaki büroda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Nakliyat İş Başkanı Küçükosmanoğlu görüşme yaptı. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmeden sonra Akpınar gazetecileri “Bizi direkt ilgilendiren bir konu yok. Konuştuk" dedi. Küçükosmanoğlu ise uzlaşma olmadığını söyledi.

Mesai bitimi yaklaşırken bu kez Nakliyat İş Şube Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa biraraya geldi. Bu görüşmenin ardından eylem bitirildi, işçiler belediye girişindeki işgale son verdi. Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada "Başkan Akpınar sendikalaşmaya karşı olmadığını yanlış anlaşılma varsa daha dikkatli olacaklarını söyledi. İşten çıkartılan üç işçiden işçiden 2'si bir iki gün içinde işe alınacak. Üçüncü işçi ise Başkan Akpınar'la birebir görüşecek ve sonra işe alınacak" dedi.


Mesai bitimi yaklaşırken bu kez Nakliyat İş Şube Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından eylem bitirildi, işçiler belediye girişindeki işgale son verdi. Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada "Başkan Akpınar sendikalaşmaya karşı olmadığını yanlış anlaşılma varsa daha dikkatli olacaklarını söyledi. İşten çıkartılan üç işçiden işçiden 2'si bir iki gün içinde işe alınacak. Üçüncü işçi ise Başkan Akpınar'la birebir görüşecek ve sonra işe alınacak" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.