Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da ikinci transfer Morgan

Karşıyaka'da ikinci transfer Morgan

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde antrenörlük görevine, 3 yıllık ayrılığın ardından, takıma 3 tarihi kupa kazandıran A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca'yı getiren Pınar Karşıyaka, transferde gaza bastı.

  • Ege Postası
  • 03.07.2019 - 11:31

İlk imzayı İtalya'da forma giyen ABD'li şutör guard Brandon Triche'a attıran Pınar Karşıyaka, Banvit'ten ayrılan Jordan Morgan'la da kesin olarak anlaştı.

Uzun forvet ve pivot pozisyonlarında görev yapabilen 28 yaşında, 2.04 boyundaki Morgan, geçen sezon Banvit'te ligde 13.6 sayı, 7.5 ribaund, 1.5 asist, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise 15 sayı, 7.6 ribaund, 1.1 asist ortalamalarını tutturdu. Pınar Karşıyaka, Triche ve Morgan transferlerinin ardından, geçen sezonki kadrodan Sek Henry ve Assem Marei'yle yeniden anlaşmama kararı aldı. Daha önce yabancılardan Walker ve Evans'la yollarını ayıran Karşıyaka, yeni sezon öncesi yabancılarını tamamen, yerli kadrosunu da çok büyük oranda değiştirecek.

YERLİ LİSTESİ KABARIK

Pınar Karşıyaka, yerli takviyesi konusunda da hareketli. Yeşil-kırmızılı ekibin Türk Telekom'dan eski oyuncusu Yunus Emre Sonsırma'yla söz kestiği öğrenildi. Karşıyaka'da 2013-14 sezonu ve 2014-15'teki şampiyon kadroda da forma giyen 26 yaşındaki guard, çıkış bedeli hafta sonuna kadar ödendiği takdirde sözleşme imzalayacak. 

Yerli pivot için geçen sezon içinde olduğu gibi A Milli Takım'ın da yıldızlarından Semih Erden'e yönelen İzmir ekibi, tecrübeli oyuncuya imza attırmaya çok yakın. Türkiye'de Darüşşafaka, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Beşiktaş, NBA'de Boston Celtics ve Cleveland Cavaliers formalarını giyen 33 yaşındaki yıldızın imzasının an meselesi olduğu belirtildi. Semih, geçen sezonu İstanbul BŞB'de geçirdi. Mevcut kadrodaki yerlilerden Birkan Batuk'la yeniden anlaşma zemini arayan Karşıyaka'nın listesinde Anadolu Efes'le şampiyonluk yaşayan Metecan Birsen, Onuralp Bitim ve Fenerbahçe'den Egehan Arna da bulunuyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.