Dolar 32,5605
%0.06
Euro 34,9476
%0.34
Altın 2.423,400
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da en anlamlı açılış: Bir vefa bir anma

Karşıyaka'da en anlamlı açılış: Bir vefa bir anma

Kültür ve Sanat Kenti olma hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşan Karşıyaka Belediyesi, Deniz Baykal Kültür Merkezi’ni hizmete aldı. Örnekköy’deki dev tesisin açılış töreninde Sivas Katliamında yaşamını yitirenler anıldı, ünlü isimler Metin Altıok’un şarkı ve şiirlerini seslendirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Madımak’ı unutturacaklarını düşünenler bilsin ki bizler var olduğumuz sürece onlar bu utançlarıyla yaşayacaklar” dedi. Karşıyaka'da en anlamlı açılış

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 11:10
İZMİR - Karşıyaka’da kültür sanata hizmet veren tesislerin sayısını artırmak ve etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Deniz Baykal Kültür Merkezi’nin yapımını tamamlayarak hizmete açtı. Örnekköy Mahallesi Başpehlivan Karaali Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan tesisin açılış törenine, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile çok sayıda Karşıyakalı katıldı.



ÜNLÜ İSİMLER KONUK OLDU
Fiziki ve teknik özellikleri ile İzmir’in sayılı kültür merkezleri arasında yerine alan tesisin açılışı, 22 yıl önce Madımak’ta katledilen aydınlar anısına düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Enver Aysever’in sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, Murat Evgin, Mazlum Çimen, Grup Gündoğarken, Ogün Sanlısoy, Hidayet Karakuş, Eren Aysan, Onur Behramoğlu, Çiğdem Erken, Güneş Duru, Senem Demircioğlu, İklim Tamkan, Güvenç Dağüstün ve 3 BAS grubu sahne aldı. Ünlü isimler, Madımak’ta katledilen Şair Metin Altıok şarkılarını ve şiirlerini seslendirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da bir ara sahneye çıkarak, Mazlum Çimen’in söylediği şarkıya eşlik etti.



UTANÇLA YAŞAYACAKLAR”
Açılış töreni ve Madımak Anma etkinliğinin ardından tüm katılımcılara teşekkür plaketi sunuldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İlçemiz ve kentimiz için önem taşıyan bu kültür merkezini, Madımak’ta yaşamını yitirenler anısına açmak oldukça anlamlı. Madımak bizim 22 yıldır sönmeyen yangınımızdır. Madımak’ta katledilenler sadece aydınlarımız değildir. Sanat, bilim ve insanlık da orada yakıldı, yok edildi. O acı olayı –davaları zaman aşımına uğratarak- unutturacaklarını düşünenler bilsin ki bizler var olduğumuz sürece onlar bu utançlarıyla yaşayacaklar” dedi.



İZMİR’İN AYDINLIĞI TÜRKİYE’Yİ SARACAK”
Salonu Karşıyaka ve İzmir’e kazandıran Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Madımak Türkiye’nin üzerinde kara bir lekedir. Bu saldırılar devam ettiği sürece, yüzümüzü, çağdaş medeniyetlere dönme hedefimiz sekteye uğrayacaktır. Bizler, Türkiye’nin kuruluş felsefesine inanan insanlar olarak; bu yobaz zihniyete dur demeliyiz, mücadele etmeliyiz. Bunun da taçlanacağı yer İzmir ve buranın aydınlık insanlarıdır. İzmir’in aydınlığı, mutlaka Türkiye’yi saracaktır. Bu ülkeyi karanlık mihraklardan kurtarmalıyız” dedi.


UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise “Türkiye’de sanatın ve kültürün yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde böyle güzel bir kültür merkezi açarak bizleri onurlandırdığınız ve gururlandırdığınız için sizlere teşekkür ederim. Madımak’ta yanan memleketin aydınlık geleceğidir. Gericilerin yaptığı bu katliam insanlığa karşı bir suçtur ve asla zaman aşımına uğrayamaz. Sivas’ı unutmayacağız, unutursak yeni katliam için pusuda bekleyenler var. Eğer Sivas’ı unutursak kalbimiz kurusun” dedi.



TESİSTE NELER VAR'
Deniz Baykal Kültür Merkezi’nin birinci bölümünde; kültürel ve sanatsal faaliyetler ile çeşitli eğitim kurslarının düzenlenebileceği 11 ayrı salon oluşturuldu. İkinci bölümde ise 700 kişilik seyirci kapasitesiyle İzmir’in en büyük salonları arasında yer alacak, modern bir konser ve tiyatro salonu inşa edildi. Tesis, son teknolojiye sahip ışık ve akustik ses sistemleriyle de donatıldı. İzmir’in ve Karşıyaka’nın modern salon ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak Deniz Baykal Kültür Merkezi, ev sahipliği yapacağı etkinliklerle sanatseverlerin gözdesi olacak. İsim verme töreni daha önceden yapılan tesis, Örnekköy Mahallesi’ne de büyük canlılık getirecek ve bölgenin gelişiminde önemli bir rol üstlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.