Dolar 32,3113
%0.15
Euro 34,9482
%-0.1
Altın 2.449,880
%0.15
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da Altuğ bombaladı

Karşıyaka'da Altuğ bombaladı

KARŞIYAKA'da perşembe günü yapılacak genel kurulunda başkan adayı olan Mutlu Altuğ, kongrede kendisiyle çekişecek olan Ali Erten'le onu destekleyeceğini açıklayan işadamı Erdal Acar'la ilgili açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 19.05.2015 - 14:46
Sürecin şeffaf yürümediğini dile getiren Mutlu Altuğ, "Ortada koskoca bir kara delik var. Erdal Acar hiçbir karşılık beklemeden kulübe 50 milyon TL vereceğini söylüyor. 103 yıllık Karşıyaka kulübü, nereden, nasıl, hangi koşullarda geleceği belli olmayan bir kaynağın üzerine böyle gözleri kapalı atlamamalı" dedi.

Erdal Acar'ın iyi niyet göstergesi olarak dün 1 milyon 240 bin TL verip transfer yasağını kaldırmasının sevindirici olduğunu sözlerine ekleyen Mutlu Altuğ, şöyle devam etti:

"Ancak bu para hangi koşullarda ödend? Bağış mı, yoksa ileride temlik konulabilecek bir rakam m? Ortaya bir havuç atılıyor ve bununla oyalanıyoruz. Biz kulübe böyle bir kaynağın girmesine karşı değiliz. Ancak destek kişiye değil, camiaya verilmeli. Erdal Acar her şeyi şeffaf olarak ortaya koyup, projesini önce bu kulübün en büyük hamisi olan, bugüne dek 150-160 milyon dolar vermiş Selçuk Yaşar'la, sonra Divan Kurulu ile paylaşmalıydı."

Tüm borçların sıfırlanmasını, şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurulmasını sağlayacak kaynağın hukuki bir dayanakla ortaya konulması halinde kongre sabahı bile adaylıktan çekilebileceğini sözlerine ekleyen Mutlu Altuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak Acar'ın amacı kulübe yardım etmek olsaydı, destek vereceği adayı işaret etmezdi. Bu işleri seçim siyasetine dönüştürmek doğru değil. Kahraman yaratalım düşüncesi yanlış. Ortada net olmayan, flu bir fotoğraf var. Ancak her iki ismin mesleklerine bakıldığında, buradan birşeyler çıkarmak mümkün. Yine de genel genel kurulun iradesine saygılıyız."



Mutlu Altuğ’dan camiaya mesaj: “Karşıyaka’yı Karşıyakalılar yönetecek”


Karşıyaka’da 22 Mayıs’ta yapılacak öncesi adaylığını açıklayan Mutlu Altuğ,  Yeşil-Kırmızılı Kulübün bütün yönetsel faaliyetlerinde gerçek Karşıyakalıların önde olması gerektiğini söyledi. Rakibi Ali Erten’e “Yarın yoldan geçen biri:  ‘75 milyon liram var’ dediğinde Kulübü bu kez ona mı vereceği? diye soran Altuğ, mevcut Başkan Fatih Diniz’e de seslendi. Erdal Acar’ın yaptığı 1.2 Milyon liralık bağışın makbuzunun kongreden önce kesilmesini isteyerek, “Biz kulubün kasasına girecek tek kuruşa karşı çıkmayız. Her iş kurallara uygun yapılmalı. Yeni gelecek yönetimi sıkıntıya sokacak işler yapmayın” dedi
Karşıyaka’da 22 Mayıs’ta yapılacak öncesi adaylığını açıklayan Mutlu Altuğ, Stat Projesi’ne karşı olmadığını ifade ederek, rakibi Ali Erten’i eleştirdi.  Altuğ, “Elinde stat fotoğrafları ile ortada gezinen bir insan var. Bir televizyon programına çıkıp konuşalım. Kimin o stada sahip çıkacağının herkes görsün. Uzaktan laf atmalarla, kişileri zan altında bırakmalarla bu işler olmaz” diye konuştu. 
Kulübe gelecek tek kuruşun bile karşısında olmadığını söyleyen Mutlu Altuğ, “Kapıdan geçen birisi bizim 103 yıllık kulübümüzün içine girip, divan başkanımıza:  ‘Sen karışma Süper Lig’e çıkacağız. Sen karışma 35 milyon veriyorum’ diye konuşma hakkını kim kime veriyor. Ben duruma bir Karşıyakalı olarak çok üzüldüm. Yarın yoldan geçen biri:  ‘75 milyon liram var’ dediğinde Kulübü bu kez ona mı vereceği? Bu işler bir hukuki çerçeve içinde yapılmalı. Bu kulübün organları, kurulları var. 50 yıllık bir sponsoru var. Hiçbiri ile görüşülmedi, konuşulmadı. Bu olay Karşıyaka Spor Kulübü’nün itibarını zedelemiştir” dedi.
Bazı hayaller karşılığı; “Kulübe para gelirse gelsin ama nereden gelirse gelsin diyemeyiz” şeklinde konuşan  Mutlu Altuğ, gerçek Karşıyakalıların, akil Karşıyakalıların bu anlayışa kesinlikle karşı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “50 milyonla başlayıp, 15 milyon teminat mektubuna düştük. En sonunda 1.2 milyon liralık bir ödeme ile karşılaştık. 22 Mayıs sabahı Erdal Acar’a yaptığı bağış için Karşıyaka Spor Kulübü adına teşekkür edeceğim. Ama herkes bilmeli ki burası 103 yıllık geçmişi olan köklü bir Kulüp. Bu bağış ne şekilde yapıld? Kulüp Başkanımız Sayın Fatih Diniz’a sesleniyorum: Lütfen kongre öncesinde bağış makbuzunu kesip Erdal Acar’a verin. Gelecek yönetimi bu tip sorunlarla uğraştırmayın”

Bir süre görüştüğü Başkan adayı Ali Erten’e de seslenen Altuğ, “Basketbolu Nazım Torba’ya, futbolu Erdal Acar’a emanet edeceğini, işlerine hiç karışmayacağını söyledin. Peki kulüp başkanı olarak sen ne yapacaksın'” diye sordu.
Stat konusu üzerinden siyaset yapılmamasını isteyen Mutlu Altuğ, sürdürülebilir kaynaklar yaratmak istediklerini vurgulayarak: “Kendi ayaklarımız üzerinde durabilen bir kulüp olsaydık. Bu karanlık deliğe atlayıp, atlamama kararsızlığını yaşamazdık. Sadece stat projesi ile başarılı olmak, bir yerlere gelmek imkansız. Bizim tesisleşme ile ilgili 15 farklı projemiz var. Siz hiç  tanımadığınız, Karşıyaka sevgisi bir anda ortaya çıkan bir iş adamının peşinden giderken Ben seçilmiş bir insanla Karşıyaka’nın projelerini kabul ettirmek için çaba harcarken adete vatan haini ilan ediliyorum. Bu nasıl bir bakış açısı. Nasıl bir insafsızlık. Seçimde sandıktan kimin çıkacağını göreceğiz. Kabul edelim ki: 103 yıllı bu Kulübü ayakta tutacak dinamikleri kuramamışız. Artık bir çizgi çekelim ve gerçekçi olarak geleceğe bakalım. Bu yaparken de bütün yönetsel faaliyetlerde gerçek Karşıyakalılar en önde dursun, Kulüp kendi ayakları yürüsün. Bir daha da böylesi belirsiz olaylarla karşılaşmayalım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.