Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka bedava verdi,Büyükşehir parayla alacak!

Karşıyaka bedava verdi,Büyükşehir parayla alacak!

​İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da yapılması planlanan dev Opera Binası projesi için flaş bir gelişme daha yaşandı. Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz aylardaki meclis kararı gereği mülkiyeti kendisine ait bedelsiz tahsis kararı aldığı 10 bin metrekarelik arazi için jesti geri çeviren Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanı parayla satın alacak. BÜYÜKŞEHİR PARAYLA ALACAK

  • Ege Postası
  • 09.02.2015 - 18:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mavişehir’de mimarisi ile kentin yeni sembolü olacak Opera Binası projesi ile ilgili ilçe belediyesinin jestini geri çeviren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en nitelikli opera binası için kesenin ağzını açtı. İlçenin gelir kaybına uğramaması için dev araziyi parayla satın almaya karar veren Büyükşehir, proje alanı içerisindeki TOKİ arazileri gibi ilçe belediyesine ait alanlarda da kamulaştırma yapacak.
 

 
BÜYÜKŞEHİR ÜCRETSİZ TAHSİSİ KABUL ETMEDİ
Dünyanın önde gelen sanatçıları ve İzmirli sanatseverler için çekim merkezi olacak Karşıyaka Opera Binası için iki belediye arasında adeta jest yarışı yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde Karşıyaka Belediyesi’nin meclis onayı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ücretsiz tahsis kararı aldığı proje alanı içerisindeki 10 bin metrekarelik araziyle ilgili yeniden protokol yapılacak.
 
İLÇE ZARARA GİRMESİN DİYE
Karşıyaka Mavişehir’’de yapılması planlanan, projesi tamamlanan Opera Binası alanının büyük bölümünü kapsayan Şemikler'deki Şehitler Parkı’nı da içine alan büyük arazi için Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi’ne metrekare başına 936 TL olmak üzere ücret ödeyecek.
 
BELEDİYE TOKİ’DEN PARAYLA ALMIŞTI
Karar geçtiğimiz hafta gerçekleşen meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi tarafından onaylanırken, talebin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldiği öğrenildi. “Karşıyaka’nın hakkını Karşıyakalıya verelim” diyen Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde daha önceden imzalanan protokolü de yenileyecek. Büyükşehir Belediyesi ilk etapta park alanını opera binası için bedelsiz olarak Karşıyaka’dan alırken Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait iki parsel için kamulaştırma kararı almıştı. Büyükşehir, TOKİ’ye ait toplam 3 bin metrekarelik alan için para öderken, Karşıyaka ilçesini gelir kaybını uğratmamak adına aynı uygulamayı ilçe belediyesi için de hayata geçirmek için çalışmalarına başlamıştı.
 
PROJE İZMİR’İ KÜLTÜR SANAT BAŞKENTİ YAPACAK
İzmir Opera Binası 25 bin metrekare bir arsa üzerinde kurulacak. İçinde operayı da destekleyecek ve ondan beslenen başka işlevler de yer alacak. 1200 kişilik ana salon, 400 kişilik bir küçük salon yer alacak. İçin de bale ve onunla ilgili atölyeler de bulunacak. Sanatçılar ve jüri üyeleri projeyi “İzmir ile birlikte anılacak, İzmir’i temsil edecek bir yapı” şeklinde tanımlıyor. Gündelik yaşamla sanatın buluşması için de ortam oluşturacağı düşünülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente kazandırılacak uluslararası nitelikteki opera binası projesini mimari proje yarışması ile belirledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan İzmir Opera Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda 177 eser arasından birinciliği Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu başkanlığındaki Yüksek Mimar Ertuğ Uçar, Mimar Mert Üçer ve Mimar Onur Akın'dan oluşan ekip kazandı. Projesi hazır olan ve yapım ihalesine çıkmak için gün sayan Büyükşehir Belediyesi, rüya projesinin temelini ise Eylül’de atmayı hedefliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.