Dolar 32,2821
%0.02
Euro 35,0631
%-0.06
Altın 2.472,860
%0.27
Bist-100 10.494,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisi'nde 'Finansal Yapı' tartışması: 'Listeyi belediyeye asın!'

Karşıyaka Meclisi'nde 'Finansal Yapı' tartışması: 'Listeyi belediyeye asın!'

Karşıyaka Belediyesi Mayıs Ayı Olağan MeclisToplantısı’nın 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal başkanlığında gerçekleştirildi. AK Partili Meclis üyesi Hasan Ünal, işçilerin ekonomik sorunlarına vurgu yaparak, "Haklarını alamayan maaşlarını düzensiz ve eksik alan işçilerimiz borç batağına düşmüş durumda...Şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cemil Tugay'ın bırakmış olduğu 5 yıllık enkazın karşılığı olan bu bozuk finansal yapıyı ne zaman ve nasıl düzenlemeyi düşünüyorsunuz? Karşıyakalı haklarını alamayan işçi ve emekçinin, Karşıyaka halkının da sizi daha iyi anlayabilmesi için bu bozuk finansal yapının karşılığı olan bir finansal yapı listesini, dış cepheye asmanızı ve Karşıyaka halkını bilgilendirmenizi rica ediyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.05.2024 - 18:21
  • Güncelleme: 02.05.2024 - 23:54

GÖNÜL MORSÜNBÜL/EGEPOSTASI-Karşıyaka Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Meclis Toplantı Salonu'nda Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal’ın yönetiminde gerçekleşti.

Başkan Ünsal, gündeme geçmeden önce belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin görevlendirilmesiyle ilgili bir bilgilendirme yaptı.

Yapılan açıklamaya göre şu isimler görevlendirildi:

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcıları: Servet Ebru Gürdemir, Hakkı Can Özlü, Fatma Ayşem Özzambak,  Volkan Barbaros, Berkan Alptekin.

Karşıyaka Belediyesi Müdürleri

Özel Kalem Müdürü: Utku Yılmaz

Etüt Proje Müdürü: Ali Nihat Kaya

Mali Hizmetler Müdürü: Yurdanur Akgün

Halkla İlişkiler Müdürü: Yiğit İstanbul

Tesisler Müdürü: Kazım Kaya

Bilgi İşlem Müdürü: Tolga Duman

İşletme ve İştirakler Müdürü: Gökhan Güçlü

Zabıta ve Afet İşleri Müdürü: Ergin Hacıoğlu

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ'NDEN 7 MADDELİK SORU ÖNERGESİ

Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyeleri Adem Öztürk, Hasan Ünal, Özgür Solmaz, Mustafa Yıldız ve Mahmut Yanmaz Karşıyaka Belediye Başkanlığına yazdıkları dilekçede, 31 Mart 2024 belediye seçimleri ardından ilçenin mali durumu ve personel sayısı ve benzeri bilgilerin kamuoyuna doğru bilgilendirmesi amacı ile aşağıdaki soruların cevaplanmasını talep etti.

1- 1 Nisan 2024 itibariyle belediyemizin ve belediyeye bağlı iştirak şirketlerimizin borç miktarı ne kadardır?

2- 1 Nisan 2024 itibariyle vergi ve SSK prim borçları ne kadardır?

3- 1 Nisan 2024 itibariyle belediyemizin ve belediyeye bağlı iştiraklerde işçi ve personel sayısı kaçtır?

4- Son 5 yıl içerisinde satılan gayrimenkuller nelerdir? Bunlardan belediye bütçesine ne kadar katkı sağlanmıştır?

5-Son 6 ay içinde belediyemize ve bağlı iştiraklerimize yeni işçi alımı yapılmış mıdır?

6- Son 6 ay içerisinde bankalardan çekilen kredi miktarı ne kadardır?

7- Belediye çalışanlarımız ve belediyeye bağlı iştiraklerimizde çalışanlarımızın alamadığı maaş ikramiye, sosyal denge tazminatı ve başkaları gibi alacakları var mıdır? 

BAŞKAN ÜNSAL: KAMUYA AÇIK, ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Başkan Ünsal, soru önergesinin okunmasının ardından, "Belediyeler kamu kuruluşlarıdır. Sayıştay denetimine tabi ve şeffaftır. Kamuya açık bilgileri buralardan da öğrenebilirsiniz. Ama biz size bir yazılı cevap veririz " sözleriyle yanıt verdi. 

"CUMHURİYET MAHALLESİ PAZAR YERİ SORUNLARI VE TADİLATI" HAKKINDA 5 MADDELİK TALEP

Karşıyaka Belediye Meclis Üyeleri, Özgür Solmaz, Adem Öztürk, Hasan Ünal, Mahmut Yanmaz, Mustafa Yıldız, "Cumhuriyet Mahallesi pazar yeri sorunları ve tadilatı" hakkında soru önergesi sundu. Önergede 5 maddenin meclis gündemine alınarak gereğinin yapılması talep edildi:

1- Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan mevcut pazar yeri için güvenlik önlemlerinin arttırılması amacıyla pazar yeri etrafında bulunan demir parmaklıkların tamirinin yapılması,

2- Pazar kurulmayan zamanlarda izinsiz içeriye insan giremeyeceği şekilde kilitlenmesi ve gerekli güvenlik önlemlerin alınarak bir düzene sokulması,

3- Gece belli noktalarda ışıklandırmanın sürekli yapılması,

4- Kamera sistemiyle giriş ve çıkış noktalarının ve pazar içi belli noktaların takip edilebilmesi,

5- Üst katta bulunan atık su mazgallarının ve tuvalet giderlerinin arızalı olması sebebiyle otoparka pis sular akmaktadır. Tesisat sisteminin tamir edilerek bu sorunun çözümü altı alt katta bulunan otoparkın zemin betonunun bozularak topraklaşmasından dolayı yenilenmesi.

* "Cumhuriyet Mahallesi pazar yeri sorunları ve tadilatı" hakkındaki önerge yapılan oylama sonucunda, oy çokluğuyla reddedilerek meclis gündemine alınmadı. 

 ÖZTÜRK: 'AKP' DİYE BİR KİMLİĞİMİZ YOK

Karşıyaka Belediyesi CHP Grup Sözcüsü, Mayıs ayına ilişkin özel günleri saymadan önce,  "Herkese merhabalar. Bugün sevgili AKP ilçe başkanı ve CHP  ilçe başkanı aramızda. Gene Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok değerli il başkan yardımcısı ve ilçe yöneticileri ve belediyemizin çok değerli bürokratları aramızda. Hoş geldiniz" açıklamasına AK Parti Grup Sözcüsü Adem Öztürk tepki gösterdi. Öztürk, "CHP grup sözcüsünün temennilerinin hepsine katılıyorum, bir hususu hariç. AKP diye bir kimliğimiz yok. Kimliğimiz AK Parti. Buna hassasiyet gösterirseniz sevinirim." dedi.

ÖZTÜRK: İÇİNDE USÜLSÜZLÜKLERİ BARINDIRAN O MADDEYİ REDDEDİYORUZ

AK Parti Grup Sözcüsü Adem Öztürk, Plan ve Bütçe Müdürlüğünün 227 bin 564 numaralı önergesini reddedeceklerini ifade ederek, "Başkanım bu madde daha önce siz belediye başkanı olmadan önce meclisimizin gündem gelmiş bir madde ve ret görmüş bir madde. Aslında içinde usulsüzlükleri barındıran sıkıntılı bir madde. Siz de sıkıntıya sokacak bir madde. Buradaki meclis üyelerine sunulacak bir madde. Biz grup olarak bunun gündeme alınmasını bile istemeyerek ret oyu kullanacağımızı bildiiriyorum. Buradaki kıymetli meclis üyesi arkadaşlarımızdan da eskiden görev yapan ve bu dosyanın şehrini bilen arkadaşlarımız var. Onların desteğiyle bu maddenin gündeme dahi alınmadan geri gönderilmesini, reddedilmesini talep ediyoruz." dedi.

BAŞKAN ÜNSAL: OYLAMAK DURUMUNDAYIZ

Başkan Ünsal ise, "Bu önerge Meclis'e geldi. Bunu oylamak durumundayız. Bunun imar ve hukuk komisyonlarına gitmesiyle ilgili bir oylama yapmak istiyorum." dedi.

Yapılan oylama sonunda ilgili önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

ÜNAL: BU BOZUK FİNANSAL YAPIYI NASIL DÜZENLEYECEKSİNİZ?

Dilek temenniler kısmında söz alan AK Partili Meclis üyesi Hasan Ünal, işçilerin ekonomik sorunlarına vurgu yaparak "Belediye hizmetlerinin lokomotif gücü olan işçi ve emekçilerimiz adına bir söz aldım. Onların sorunlarını burada da bir kez daha sesli dile getirmek adına söz aldım. Haklarını alamayan maaşlarını düzensiz ve eksik alan işçilerimiz borç batağına düşmüş durumda. Birçoğu bankaların kara listesine girmiş durumda. Birçoğunun yuvası dağılmış durumda ve hepiniz de duyuyorsunuz. Birçoğu şu anda tefecilerin eline düşmüş durumda ve birçoğunda kredi kartı patlamış durumda. Tabii burada herkesin merak ettiği önemli iki tane konu ve iki tane soru var. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cemil Tugay'ın bırakmış olduğu 5 yıllık enkazın karşılığı olan bu bozuk finansal yapıyı ne zaman ve nasıl düzenlemeyi düşünüyorsunuz? Diğeri ise işçi emekçi maaşlarını eksiksiz ve düzenli olarak ne zaman yatırmaya başlayacaksınız? Ve memurlarımızın da üç aydır ödenmeyen sosyal denge tazminatları ne zaman yatacak?" diye sordu.

ÜNAL: KARŞIYAKA İŞÇİSİ İÇİN 1 MAYIS BAYRAM DEĞİL MATEM GÜNÜ

AK Partili Ünal, "1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı hep birlikte kutladık. Sizler de kutladınız. Ancak 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Karşıyaka işçisi için, Karşıyaka emekçisi için değil bayram bir matem günü havasında geçti. Tabii ki bu konunun, bu bozuk finansal yapının birinci muhatabı siz değilsiniz. Geçmiş dönemden bahsediyoruz Sayın Başkan." sözleriyle tepki gösterdi.

ÜNAL: BOZUK FİNANSAL YAPI LİSTESİNİ BELEDİYEYE ASIN

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Eksik hizmet alan, Karşıyakalı haklarını alamayan işçi ve emekçinin, Karşıyaka halkının da sizi daha iyi anlayabilmesi için bu bozuk finansal yapının karşılığı olan bir finansal yapı listesini belediyemizin de dış cephesi oldukça büyük ve geniş, dış cepheye asmanızı ve Karşıyaka halkını bilgilendirmenizi rica ediyoruz" 

AK Partili Meclis Üyesi Ünal'a yanıt veren Başkan Ünsal ise şunları söyledi:

BU BİR 'YAPISAL' SORUN

"Finansal yapıyla ilgili sorunlar bir tek Karşıyaka Belediyesi'nde değil. CHP'li ve AK Partili tüm belediyelerin sorunu. Bütün Türkiye'nin sorunu bu. Bu bir yapısal sorun. Bu kadar ekonomik krizde, bu kadar enflasyonik ortamda bir dengesizlik olduğu bir gerçektir.

 BELEDİYELERE TEŞVİKLERİN VERİLMESİ LAZIM

Bu aslında bir belediye sorunu olmaktan çıktı, hükümet sorunu. Belki de bazı teşvikler verilmesi lazım. Tüm belediyelere tabii sadece CHP Belediyesi'nden bahsetmiyorum.İller Bankası ödeneklerinin çok az olması var. Bazı vergisel sorumlulukların belki azaltılması olabilir. Yapılacak çok konu vardır.

 BU YAPIYI DÜZELTMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Bununla ilgili tabii Genel Merkez'imiz bir çalışma içindedir. Biz de yeni göreve gelen arkadaşlar olarak bu yapıyı düzeltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bir süreçtir. 15 günde olacak bir şey değil. 2 ayda da düzelecek bir şey değil. Elimizden geleni yapıyoruz bunu düzeltmek için. Biraz zamanla bu iş düzelecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.