Dolar 32,5083
%-0.1
Euro 34,9353
%0.31
Altın 2.431,970
%0.36
Bist-100 9.808,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka CHP'den 19 Mayıs yürüyüşü

Karşıyaka CHP'den 19 Mayıs yürüyüşü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı buruk şekilde kutlayan CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle ‘sessiz yürüyüş’ gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2014 - 14:51
İZMİR- İstasyondan, Anayasa Meydanı’na kadar süren yürüyüşe CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, meclis üyeleri, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Herhangi bir sloganın atılmadığı yürüyüşte yaklaşık bin kişi yer aldı. Etkinlik sonunda Anayasa Meydanı’ndaki anıta çelenk kondu.
 
“AYDINLIĞA ULAŞACAĞIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Anayasa Meydanı’nda yaptığı konuşmada “Bugün 19 Mayıs'ı her zamankinden daha fazla anlamamız ve benimsememiz gereken bir dönemi yaşıyoruz. Bu sefer 19 Mayıs’ı eğlenerek, sevinerek kutlayamıyoruz çünkü Soma'da 301 canımızı yitirdik. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve ailelere de sabır diliyorum. Unutulmamalıdır ki her karanlık aydınlığa ulaşır. Ulu Önder Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet’i her ne pahasına olursa olsun koruyacağız ve yaşatacağız” dedi.
 
“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege ise “Soma faciasından alınması gereken çok ders var. Bu acıyı, kaderle açıklayamayız. İnsanlarımızın huzur içinde yaşayacağı günler yakındır. Cumhuriyet devrimlerinin takipçisi olacağız ve bu kara günlerden ülkemizi kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.