Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Belediyesi'nden yaşlı ve engelliye özel hizmet

Karşıyaka Belediyesi'nden yaşlı ve engelliye özel hizmet

Yaşamı kolaylaştıran hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, yaşlı ve engelli vatandaşları fatura ödemeye gitmekten kurtaracak örnek bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında fatura ve ücretleri evlerden teslim alan belediye ekipleri, vatandaşlar adına ödemeleri yapıyor, makbuzlarını da yine evlere teslim ediyor. Karşıyaka Belediyesi'nden yaşlı ve engelliye özel hizmet

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 10:07
İZMİR - “Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklar” parolasıyla halka dokunan hizmetlere imza atmayı sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yalnız yaşayan 65 yaş üzeri Karşıyakalılar ve engelli yurttaşlar için ‘evde fatura ödeme’ hizmeti sunmaya başladı. Dışarı çıkmakta zorlanan, ulaşım sıkıntısı çeken ya da sıra beklemek istemeyen yaşlı ve engelli vatandaşlar; elektrik, su ve doğalgaz faturaları için bu hizmetten faydalanabiliyor.



SİSTEM NASIL İŞLİYOR'
Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne 399 40 77 numaralı telefondan başvuruda bulunanların adres bilgilerini alan ekipler, evlere giderek öncelikle vatandaşın hizmetten yararlanmaya uygun olup olmadığını tespit ediyor. Ardından da ekipler, ödenecek fatura ile ücreti, makbuz karşılığında teslim alıyor. Fatura yatırıldıktan sonra tekrar vatandaşın evi ziyaret edilerek, ödemenin yapıldığına ilişkin belge teslim ediliyor.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Karşıyaka’da yaşam kalitesini yükseltmek adına, standart belediyecilik anlayışının dışına çıkarak, fark yaratan hizmetler sunmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz. Bunun gereğini yerine getirmek için de çocuklarımızdan gençlerimize, yaşlılarımızdan  engelli vatandaşlarımıza kadar her kesime, ayrıcalıklı olduklarını hissettirecek hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Ailemizin büyükleri yaşlılarımız ve dezavantajlı bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmayı da öncelikli görevimiz sayıyoruz. Yeni başlattığımız fatura ödeme hizmetimizin de özellikle aşırı sıcakların yaklaştığı bugünlerde çok faydalı olacağına inanıyorum. Gerekli şartları taşıyan tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bu hizmetimizden yararlanabilir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.