Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Başkanı Altuğ: 'Yapılmayanı yapıyoruz'

Karşıyaka Başkanı Altuğ: 'Yapılmayanı yapıyoruz'

KARŞIYAKA'da göreve geldikten sonra somut adımlar atmamakla eleştirilen Başkan Mutlu Altuğ, "Ben ağır kaldığımızı sanmıyorum. Tam tersine, 25 yıldır yapılmayan işleri 25 günde yaptığımızı düşünüyorum" dedi. 

  • Ege Postası
  • 29.06.2016 - 16:17

İZMİR - Başkan Mutlu Altuğ, bir internet sitesine yapqtığı aıklamada, "Federasyonundan bakanlığına, milletvekillerinden belediyelere kadar her yere girdik çıktık. Her yerde kulübün kurtulma reçetelerini sunduk. Birçok kesimden de olumlu geri dönüşler aldık. Tabii bir anda yılların yüküyle bu hale gelmiş kulübü 1 haftada kurtarabileceğini söylemek hayalcilik olur" diye konuştu. 


İflas konumundaki müesseye sahip çıkarak kayyuma kalmasını, daha karanlık dönem yaşamasını önlediklerini söyleyen Başkan Altuğ, "Kurtuluşu daha iyi sağlayacağını düşünen varsa, buyursun gelsin konuşalım" dedi. Kulüpte herşeyin transfer yasağına bağlandığını dile getiren Mutlu Altuğ, şöyle devam etti:

"Yasak elbette önemli ama bundan daha önemli konular var. Mesela 80 dönümlük Örnekköy arazisinde sözünü aldığımız tesisler var. Bunun yanında Foça’da sözünü aldığımız 40 dönümlük tesisler var. Stadın bir an önce faliyete geçmesi ve kulübe bir şekilde sürdürülebilir kaynaklar yaratılması öncelikli planımız. Zaten şu birkaç hafta içerisinde transfer yasağını kaldırarak transferleri bitirip, futbol takımını antrenmanlar için sahaya sürdüğümüzde tüm konsantrasyonumuz bunda olacak. Bu takım, iddiasız bir takım olmayacak ama kesinlikle de şampiyonluk ve bir üst lige çıkma şartımız da olmayacak. Biz, Karşıyaka'ya yakışan dinamik, genç, başarıya aç oyunculardan kurulu bir kadro oluşturacağız."

POTADA DEĞİŞİM ŞART

Basketbolda bütçesi azalan Karşıyaka'da başarılı olacaklarına inandığını söyleyen Mutlu Altuğ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bütçe 2012-13 sezonunda 4.5 milyon TL'ydi. Baktığımızda geçen sene 24 milyonlara tekabül eden bir bütçe var. Euroleauge'le başlayan, arkasından Eurocup, onun ardından Türkiye Kupası'nda bir yere gelememe ve son haftalarda Play off'ta ilk turda elenme gibi bir durum var. Sponsor da olayı bu şekilde görüp bütçeyi azalttı. Kulübün bu bütçeyle Antrenör Ufuk Sarıca'nın 600 bin dolar kontratını karşılaması, hocanın bu bütçeyle kalması zordu."

Mutlu Altuğ, daha sonra şöyle dedi:

"Fesih için 100 bin dolar niye verdiğimizi sorgulayabilirsiniz ama tersinden düşünülürse, hiçbir şey yapmasa bile 600 bin dolar ödemek durumunda kalacaktık. Hocamızla etik bir ayrılık oldu. Bu bence Karşıyaka ve Sarıca için son değil. Her zaman yine birlikte olma şansı var. Beni basketboldaki bütçe daralması çok da endişelendirmiyor açıkçası. Biz her zaman ucuz ve kaliteli oyuncuları bulmayı başardık, bu sene de başarırız. Artık hedefimiz biraz daha özümüze dönüp, basketbolda da alt yapımıza önem vererek yürümek."

PERSONELE KÖTÜ HABER

Karşıyaka'da hayalci davranmamaya çalıştıklarını belirten Başkan Altuğ, yıllardır maaş almakta sıkıntı yaşayan kulüp personeliyle ilgili acıklama yaptı. Başkan Altuğ,  son olarak şöyle konuştu:

"Personel 10 aydır maaş almamış. 10 ay bir insan neden para almadan çalışır, neden eski yönetime bunun hesabını sormaz da alacaklarını 11'inci ay gelen yeni yönetimden iste? Neden kulüpteki enkazı kaldırmaya gelen yönetimin üstüne daha fazla yük bindirmeye çalışı? Kulübün durumu ortada. Elimizden geldiğince bayram öncesi personelimize de birer maaş yatıracağız. Ama geçmişten gelen maaşlar için kimse kusuruna bakmayacak ben hiçbir söz veremem." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.