Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karayolları: Belediyeye verdik Büyükşehir: biz almadık

Karayolları: Belediyeye verdik Büyükşehir: biz almadık

Merkezi hükümetin İzmir’e yönelik önemli yatırımlarından 35 proje arasında yer alan Konak Tünelleri değdiği yeri yıkıp geçmeye devam ediyor. Çimentepe, Duatepe, Zafertepe, Tınaztepe, Kocatepe ve son olarak da Damalcık semtini yok olmanın eşiğine getiren, vatandaşları yerinden eden Ulaştırma Bakanlığı’nın rüya projesi şimdi de kent merkezindeki yeşil dokuyu bir çırpıda silip attı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 15:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yapımı süresince büyük tartışmalara yol açan ve Mayıs ayında hizmete açılacağı duyurulan Konak Tünelleri’nin yarattığı yıkım bitmek bilmiyor. Son olarak tünelin Konak girişindeki yol yapım çalışmaları nedeniyle ortadan kaybolan dev ağaçların nereye gittiği ise sır gibi saklanmaya devam ediyor.


KİM KESTİYE GİTTİ!


Yapımı devam eden tünelin Konak girişi üzerinde yapılan yol düzenleme çalışmaları kapsamında yeşil doku üzerinde yapılan seyreltme çalışmaları kapsamında Bahribaba Parkı yanında yer alan yüz yıllık çınar ağaçları ve sayısı 20’yi bulan diğer ağaçlar bir gece ansızın ortadan kayboldu. Günde binlerce İzmirlinin gelip geçtiği, kentin göbeği konumundaki alanda dev demir panolarla kaplı şantiye alanı içerisinde kalan ağaçlar tünele kurban edilirken, yeşil dokunun akıbeti ise halen açıklığa kavuşmadı. Alanda yapılan çalışmalar kapsamında bir anda ortadan kaybolan ağaçların yerini beton aldı.  

 

TARİHİ ÇINAR ARTIK MAZİDE KALDI

Kent merkezindeki yüz yıllık geçmişe sahip yeşil doku yol ve asfalt çalışmaları nedeniyle bir bir yok edilirken, İzmir’in tarihi belleğinde yer etmiş manzaralar ise artık fotoğraflarda kaldı. Yüz yıllık ağaçların ortadan kaybolması ile yeni bir çıkmaz başlarken, tünelin yapımını üstlenen Karayolları Bölge Müdürlüğü ise toplu belediyeye attı.

 

KARAYOLLARI: BÜYÜKŞEHİR’E TESLİM ETTİK

Tünelin Konak aksı girişinde yer alan söz konusu ağaçların bir kısmının budandığını ve bakım yapıldığını belirten Karayolları 2’inci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu Bahribaba Parkı yanında kalan ağaçların ise sökülerek başka yere dikilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildiğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi ile taşıma işlemi için gerekli yazışmaları yaptıklarını dile getiren Bölge Müdürü Uraloğlu, “Ağaçlar hasar görmeden yerlerinden sökülerek belediyeye teslim ettik. Uygun görülen alanlara dikimi gerçekleştirilecek ve ağaçların yok edilmesi söz konusu değil” diye konuştu.

 

BELEDİYEDEN FLAŞ YANIT: AĞAÇLARI BİZ TAŞIMADIK

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Karayolları tarafından alandan sökülen ağaçları teslim almadıklarını belirterek, tünel güzergahında kalan ve yoldan kaldırılması planlanan ağaçlar için taşınacak yer gösterildiğini dile getirdi. Konuyla ilgili herhangi bir imzalanmış protokol olmadığını da açıklayan belediye yetkilileri, söz konusu ağaçların Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’nün sorumluğunda olduğunu hatırlattı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.