Dolar 32,5557
%0.03
Euro 34,8752
%0.03
Altın 2.432,640
%0.1
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş ve Vural CHP'ye ve AK Parti'ye yüklendi!

Karataş ve Vural CHP'ye ve AK Parti'ye yüklendi!

MHP İzmir milletvekili adaylarını "Bizimle Yürü İzmir" sloganıyla tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ın hedefinde CHP ve AK Parti vardı. MHP İzmir adayları vitrine çıktı

  • Ege Postası
  • 25.04.2015 - 15:26
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da AK Parti ve CHP'nin seçim beyannamelerinde Türk milleti ibaresinin bulunmadığını belirterek, AK Parti ve CHP'ye "Hangi milletin egemenliğini temsil etmek için yetki istiyorsunuz. Neredesiniz'" sözleriyle seslendi. AK Parti'nin ekonomi politikalarını eleştiren Karataş, CHP'nin ekonomide çözüm sağlamak için teklif götürdüğü Kemal Derviş'i hatırlatarak, "Güvendiği adamı aday yapamayan bir partinin iktidar olma şansı yok" dedi. 



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı, "Bizimle Yürü İzmir" sloganıyla düzenlediği milletvekili aday tanıtım toplantısını Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Düzenlenen tanıtım toplantısına MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, il yönetimi, ilçe başkanları, adaylar ve çok sayıda partili katıldı. Tanıtım toplantısından önce MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve il yönetimi Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Karataş, "Adaylarımız, teşkilatımız burada bizler söz verdik bizler yemin ettik yılmayacağız. Yorulmayacağız. Başaracağız. Bizimle yürü İzmir" dedi.  



NEREDESİNİZ' 
AK Parti ve CHP'nin seçim beyannamesini eleştiren Vural, "Bugün burada bu kutlu yürüyüşümüz, milletimizin tarihi yürüyüşü içerisinde çok kritik bir noktadayız. Bu seçimlerin önemeni bunu bilerek anlatmak lazım. Bir millet düşünün. Tarih Türk milletini yazmış, adını anmayan Anayasa'dan bile çıkartmak isteyen muhalefet ve iktidar var. Her iki partide seçim beyannamesinde Türk milleti iberasini kullanmıyor. AKP ve CHP hangi milletin egemenliğini temsil etmek için yetki istiyorsunuz. Neredesini? Türkiye Cumhuriyeti devleti milli ve üniter devlet. Bu tarihi yolculukta bundan yana mısını? İkisinin de seçim beyannamesinde yok. Milli devlet ve üniter devlet gibi Cumhuriyeti payidar kılacak irade yok. Siyaset ve ticaretin inançlarımızın hortumlandığı bir millet düşünün" 

ÜLKÜDAŞLARIMIZ VAR 
MHP Grup Başkanvekili MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural "Sizlerin verdiği destekle partimin bana verdiği görevle İzmir'de temsil etme imkanı buldum. Burada bulunanlarla çok çalıştık. Kolay bugünlere gelmedik. Büyük fedakarlıkla geldik. Anketlerimiz, manşetlerimiz yok ama ülküdaşlarımız var. Arkamızda duran 46 yıllık mücadeleyi neferlerini hiçbir adayın unutmaması lazım. Başarıya götürmek için emek sarfedenler var. Değerli kardeşlerimi hiçbir zaman unutmayacağım" dedi. 

EY DAVUTOĞLU... 
Başabakan Davutoğlu'na seslenen Vural, "Emeklinin geçim derdi olduğu kadar Cumhuriyet derdi, vatan derdi de vardır. İnsanları onurlu olarak yaşatmak istiyoruz. Topyekün bir kalkınma ve mutluluğu hedefliyoruz. Devletin ve milletin ortak değerlerine sahip çıkarak, lider bir Türkiye yapmak için yola çıktık. Cumhuriyetmizin temellerini ayrıştırmak isteyenlerin yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Ey Davutoğlu, bizim insanlık suçumuz yok herkes haddini bilecek. Putin'le beraber konuştuğun zaman tavır oluşturdun mu Papa'yla görütüğünde tavır oluşturdun m? Milletimizin şanlı tarihine leke sürmeye çalışıyorlar. Çözümsüzlük çözüm değildir demediler mi açtılar kapıları. Geldiğimiz bu noktada dış kuşatma derinleşiyor" dedi. 



ORTA DİREK KALMADI 
Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de işsizlik oranlarının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Karataş, asgari ücretin çok düşük olduğunu belirterek, "7 Haziran seçimleri hayırlara vesile olur. MHP'nin tek başına iktidarına vesile olur. İnşallah 7 Haziran akşamı zaferle buluşuruz. Mevcut iktidar iş başına geldiği günden bu zamana 12 yıldır Türkiye'yi bir sorun yumağı ve içinden çıkılmaz sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır. Ekonomiden, dış politakaya ülkemizin durumu gün gibi ortada. Bölünme tehlikesi de bunun cabası. 7 Haziran seçimlerine giderken Türkiye'nin durumu bu. Bizler izmir'de yaşıyoruz. İzmir'de iş yapıyoruz. 80 vilayetle izmir'de aynı işsizlik Türkiye de 1.3 olarak açıklandı. İzmir' de yüzde 18'lere dayandı. İşsizlik oranın genç işsizlik oranının da artışını göz ardı etmemk gerek asgari ücret 949 TL olarak kabul edilemez 4 nüfuslu ailenin geçim sağlaması mümkün müdü? AKP'li yöneticilerinden herhangi birinin evladına asgari ücret versek bir ayı çıkartabilir m? Gelir dağılımı ortada. Olan da var olmayan da hiç yok. Uçurum haline geldi. Orta direk diye bir şey kalmadı" dedi.
 
İZMİR 4 VERMİŞ 1 ALMIŞ 
"Bu adaletsizlik gün gibi ortada asgari ücreti, emekli maaşının düşük olduğunu kabul ettik. Peki işsizle? Bu kadar işşsiz iş aramakla meşgul akşam eve hangi ruh haliyle gidiyor. Ekmek, aş götüremeyen bir aile reisini düşünün... Ülkeyi yönetenlerin durumu iyi olabilir geçim sıkıntısı olmayabilir ama ülkeyi yönetenlerde vicdan olması lazım. İçimiz kan ağlıyor" diyen Karataş, tek başına iktidar vurgusu yaptı. İzmirlilere seslenen Karataş, İzmir'in hizmet alamadığını ifade ederek, "MHP olarak tek başına ihtiyaç var. Değerli İzmirliler güç verin ellerinizi verin bizimle yürüyün İzmir. İzmir'in 39. 8 milyar devlet bütçesine katkısı var. 9.7 milyar TL yatırım almış. izmir dört vermiş bir almış. Ödediği vergiye bakıldığı zaman İzmir 3'ncü sırada İstanbul, Kocaeli, İzmir tahakkuk bakımından. Vergi açısından ise 2'nci sırada. İzmir hizmet alamıyor. İzmir de belediyenin durumu belli. Ellerinden geleni yapıyorlar ellerinden bu kadar geliyor. İzmir'de sıkıntı yaşamaktayız. İzmir de emekliler sıkıntılı, memur sıkıntılı, üretici sıkıntılı, artık üreim yapamıyor üretse de ithal üründen dolayı satamıyor. Esnaf, iş adamı sıkıntılı. İş adamı sanayiciler İzmir'i terk ediyor. Esnaf ve iş adamımız da bankalara bağımlı durumda. Kredi kullanmak zorunda. Bankadan destek almazsa işini yürütemiyor" dedi. 



O KADRO BİZDE VAR 
Türkiye'de ekonomik koşullarının giderek kötüleştiğini ifade eden Karataş, bu konuda CHP'nin de yetersiz olduğunu öne sürerek şunları söyledi: "Kaçak saray yapıp orada saltanat süren İstanbulda Vahdettin Köşkü'nü restore ettiyorlar. Orada kalacaklarmış... Cumhurun başı esnafın sıkıntısını görmezse durmumuz ne olaca? Bunun hesabının yapılması lazım. Ona göre 7 Haziran'da oy kullanmak lazım. AKP ve CHP'ye oy veren bütün seçmene sesleniyorum. Çare var. Bu sıkıntılar aşılabilir bu kadro MHP'de var. MHP iktidarında bu sorunları aşarız. CHP'de bu sıkıntıları aşacak kadro yok. CHP'de ekonomi de Kemal Derviş'e teklif götürüyor. Aldığı cevap iktidar olacağına inanmıyorum. İktidar olursan dışarıdan bakan olurum. Güvendiği adamı aday yapamayan bir partinin iktidar olma şansı yok. Bir Kemal Derviş'le bu işler bitmiyor. Ülkenin sorunlarını bilen kadrolara ihtiyaç var. Bizimle yürü İzmir" 

NE CHP NE AKP TEK BAŞINA MHP 
17-25 Aralık'ı hatırlatan Karataş, MHP'nin tek başına iktidar olması gerektiğine dikkat çekerek, "Halk sürekli bu yolsuzluğun niye sorulmadığını halk bizden sorar. Bu hesap mahşere bırakılmayacak ve sorulacak. MHP'nin iktidarında fakir fukaranın hakkının nasıl gözetildiği, adil yaklaşımı ortaya koyarak güven inşa edecek. Ne CHP ne AKP tek başına MHP" diye konuştu.
 
BU BİR ÖZÜRDÜR 
Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olayları için üzgün olduğunu belirten mesajını bir özür olarak değerlendirdiklerini belirten Karataş, Başkanlık sistemine göndermede bulundu. Karataş, "Ermeni kilisesinden Recep Tayyip Erdoğan'ın üzgün olduğunu belirten  mesajı okudu. Bu 1915 için bir özürdür. Ermenilerin ASALA örgütünün neler yaptığını hangi değerlerimizi katlettiğini hepimiz biliyoruz. Bir çok Türk evladı katledildi. Geçmişi bırak bunlar hatırına özür dilemeyin. Katliamı yapan Ermenilerdir. Türkler değil. Başkanlık sistemi ile yeni Türkiye yoluna koyulan Erdoğan'ın arzu ettiği bölünmüş bir Türkiye. Yeni Türkiye arzularına son verilmeli. Değerli İzmirliler güç verin, destek verin, elinizi verin bizimle yürü İzmir" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.