Dolar 32,4094
%-0.09
Euro 34,8020
%0.18
Altın 2.435,310
%-0.14
Bist-100 9.948,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş'ın 'Taşer' pişmanlığı

Karataş'ın 'Taşer' pişmanlığı

Gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, Gün Ortası programında MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ı ağırladı. İl Başkanı Necat Karataş, pazartesi günü istifa edip Meral Akşener’in partisine katılması beklenen Murat Taşer’i partiye aldıkları için çok pişman olduğunu söyledi. MHP'nin patronu Gün Ortası'na konuk oldu

  • Ege Postası
  • 20.10.2017 - 08:46

EGEPOSTASI- MHP İl Başkanı Necat Karataş, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal durumu, Meral Akşener’in yeni kuracağı parti, MHP’nin kendilerinden ayrılan eski üyelerinin Akşener’in partisine katılmasını nasıl karşıladıkları başta olmak üzere kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Karataş, hükümetin partilerinin yıllardır dile getirdiği PKK ile müzakere değil mücadele edilmesi gerektiği açıklamaları ile FETÖ yapılanmasının tehdit noktasına geldiği ve onlarla da etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiği konusundaki söylemlerini uygulamaya başlamasının haklılıklarının ispatı yönündeki en büyük kanıt olduğunu söyledi.

TAŞER’İ ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK PİŞMANIM

Partisinden büyükşehir belediye başkan adayı gösterip, İzmir milletvekili adayı gösterdikleri Murat Taşer’in pazartesi günü istifa etmesini nasıl değerlendirdiği sorulan İl Başkanı Karataş, Taşer’in partiye alınmasından pişmanlık duyduğunu söyledi.

ÖNCE ÜZÜNTÜYLE ŞİMDİ GÜLEREK KARŞILIYORUM

Başkan Karataş, “İlk başlarda onun tutum ve davranışlarını önce üzüntüyle karşılamıştım. Şimdi gülerek karşılıyorum. Çok pişmanım. Olmaz olur m? Öbür taraftan da böyle bir anlayışın kuracağı bir siyasi partiye ne fayda sağlayacağını da artık  onunla yürümek isteyenlere bırakıyorum. Bizim için zaten yoklardı. Seçimde yoksa, orda yoksa, dedikodu. Sen seçime gidiyorsun, adam gidiyor başkasının adayını, başka partiyi destekliyor. Her siyasi anlayışa göz  kırpıyor. Siyasi partiler bir program ve tüzükle yönetilir. Buna uyulmadığı ve her kafadan ses çıktığı zaman, herkes farklı bir telden çalarsa ne olur” dedi.

ATMADIM ÇÜNKÜ ŞÖHRET OLACAKLARDI

Mithat Umutoğulları’nın, ‘Peki neden partiden atmadınız'’ sorusuna ise, “Şöhret olacaklardı” yanıtını verdi.

NE GETİRDİLERSE GERİ GÖTÜRSÜNLER

Partilerinden ayrılan isimlerin kendilerini ilgilendirmediğini, bu isimlerin partilerine zaten hiçbir katkılarının olmadığını belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Geçmişte MHP’de bulunmuş, özellikle başka siyasi partilerden gelmiş ve ne hikmetse kabul ettiğimiz -bugün yanlışımızı görüyoruz- bu insanların gelip gitmesi çok bir şey ifade etmiyor. Biz bunların tamamını almadık. Kısmen birilerini almışızdır. İnsanın şunu da söyleyesi geliyor; ne getirdilerse geri götürsünler” dedi.

ÜLKÜCÜLER UYANIKTIR, NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN YERE GİTMEZ

“MHP’de aday olmuşsun. Başarısı için çalışacaksın değil m? Evden dışarı çıkmayacaksın, oy vermeyeceksin, hatta verdirmeyeceksin. Yaşadım ben bunları. Bunların gitmesi MHP’ye fayda sağladı” diyen İl Başkanı Karataş, “MHP alelade bir parti değil. Türk Milletinin güvenliği, bekası, huzuru için kurulmuş bir siyasi partidir. Düşünceleri nettir. Genel başkanımızın kayda değer ve her insanın iyi düşünmesi, değerlendirmesi gereken bir ifadesi var; önce ülkem ve milletim sonra partim. MHP bu anlayışla siyaset yapıyor. Hiçbir oluşum, platform, camia, cemaat yön vermez. Yön vereceklerse gitsin başka partiye yön versinler. Ülkücüler uyanıktır. Ne olduğu belli olmayan yere gitmez” diye konuştu.

CHP MİLLİYETÇİ-MUHAFAZAKAR KESİMDEN OY ALAMAYACAKSA NASIL İKTİDAR OLMAYI DÜŞÜNÜYOR'

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in Akşener’in kuracağı yeni partiyle ilgili olarak yeni partinin boşluğu dolduracağı şeklindeki değerlendirmelerine de yanıt veren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “AKP’nin dağılan oyunu alması lazım falan. Peki CHP’nin milliyetçi muhafazakar kesimle bir derdi mi va? Bir il başkanı böyle bir hataya mı düşe? Milliyetçi muhafazakar kesimden oy alamazsan nasıl iktidar olmayı düşünüyor'” diye sordu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: ne iktidarda ne de yerelde iktidardasınız. Siyaset yapmak için çok daha geniş bir alan var. Uzun zamandır da il başkanlığı yapıyorsunuz.

Necat Karataş: Hükümetin Suriye’nin kuzeyinde yapmış olduğu müdahaleler diğer taraftan da Kerkük ve Telafer’de yapmak istediği işler doğru. MHP’nin beklediği de bu. MHP özellikle sınırlarımızdaki güvenlik konusuyla ilgili önerileri oldu.

Geçmişten ders almak lazım. PKK Terör örgütü ile müzakere yapılmaması gerektiğini sürekli savunmuştur MHP. Terör örgütü neticede. PKK’nın varoluş amacı bölmek ve parçalamak. Türkiye’yi bölmek diğer ülkelerden alınacak bir parçayla Türkiye’.. büyük bir hataydı. Mevcut hükümet bu hatadan geri dönüldü. MHP mevcut iktidar partisine sürekli destek veriyor deniyor. Ama öbür taraftan MHP kaygılarıyla ilgili konuları dile getirirken, PKK ile müzakere değil mücadele olur demiştik. Türkiye’yi böleceği açık. Bugün ne old? PKK ile mücadeleye başladı iktidar. FETÖ hadisesinde de cemaatin faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini söylediğimizde eleştirildik. Ülkenin tüm kurumlarına sızmış, hala bu tehlike devam ediyor. MHP’nin haklılığı ortaya çıktı. MHP hangi noktada kaygı duyduysa bunlar gerçekleşiyor. Hükümet bugün bunun mücadelesini veriyor. Kararlı olması gerektiğini düşünüyoruz hükümetin. Gerek FETÖ gerek PKK ile mücadele konusunda.

Sınırlarımızda sıfır sorun diyorduk. Mesela hepinizin bildiği gibi sıfır sorun niye sorun haline geld? Burada atılan adımların yanlış olduğuna inanıyoruz. Gelinen noktada MHP önerilerinin dikkate alındığını görüyoruz. Vatandaşımız da görüyor. Bu kararlılığın sürmesi için gerek parlamentoda gerek tüm teşkilat mensuplarıyla bu mücadelenin yanında olacak. Türkmenlerle işbirliği içinde olacağız tabi ki. Ama işbirliği içindeyiz derken Suriye’nin içinde huzur içinde yaşamaları için de çalışacağız. Türkiye’nin kararlılığını net olarak göstermesi lazım.

Adem Nakçı: Ekonomide sıkıntılı gidiş var. İlginç uygulama var. MTV son örnek.'

Necat Karataş: Türkiye’yi yöneten bir iktidar bir kabine var. Bakanlar Kurulu, Başbakan var. Böyle bir karar aldınız. Ölümü gösterip de sıtmaya razı etmek. Buna benzer bir durum. Yüzde 40 zam açıklama yapıldı motorlu taşıtlara diye. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bakanının söylediğinin askıda kalmaması lazım. İfadesinin net olması lazım. Yüzde 25 de az bir zam değil. Böyle bir şey olacaksa baştan söylenmesi lazım. Yüzde 40 gibi bir ifadeyle, önce bu orana tepki gösterir hale getirip yüzde 25’e çekmekten öte gitmeyen bir politika. Koskoca bakan çıkıp açıklama yapıyor. Doğru değil bu durum. Türkiye’de ekonomik gidişatın hoş olmadığı ortada. Ekranlardan anlatıldığı gibi değil bize. Vatandaşın içindeyiz. Ekonomik darboğazda yaşamla ölüm arasında tercih yapanlar var. Borcunu ödeyemediği için peş peşe intiharlar var. Esnafın, işadamının sıkıntılı olduğu bir ülkeyiz. Yüzde 12 işsiz var, yüz kişiden 12’si işsiz. İzmir’de durum daha da yüksek. Türkiye genelinin üstünde. Diğer taraftan genç işsizlik yüzde 24 25’lerde. Halkımızın yüzde 12’si İzmir’de yüzde 15’i akşama kadar iş arıyor ama iş bulamıyor. Böyle bir ortamda zam yapmak yerine vergilerde indirim olmalı.

Necat Karataş: Her kesimden insanlar içimizde olacak diye yola çıktılar. Kurmay diye adlandırılan, bize göre hiçbir siyasi partide olmaması gereken insanlar ifade ediyor, biz ülkücü harekete yakın değiliz diyor. Ancak MHP, Ülkücü dünya görüşünü savunan bir siyasi partidir. Geçmişte MHP’de bulunmuş, özellikle başka siyasi partilerden gelmiş ve ne hikmetse kabul ettiğimiz -bugün yanlışımızı görüyoruz- bu insanların gelip gitmesi çok bir şey ifade etmiyor. Biz bunların tamamını almadık. Kısmen birilerini almışızdır. İnsanın şunu da söyleyesi geliyor; ne getirdilerse geri götürsünler. Bize ne kattılar geldiklerinde. MHP’ye ne kazandırdılar, ne çalışma yaptıla? MHP’de oldukları dönemde bunların tamamını baş köşe yapmadığınız takdirde, aday listelerinin başına koymadığınız sürece bunların MHP’de siyaset yapma şansları yok. Gittikleri yerlerde liste başındalar mı.

MHP huzur içinde açıkçası şimdi. MHP’liler, teşkilatımız, mensubumuz birbirine gülen göz ve yüzle bakıyor. Bizden gidenlerin ne götürdüğünü düşündüğümüz yok. Bir aile içinde sürekli huzursuzluk çıkaran, dedikodu ve fitneden başka işi gücü olmayan veyahut da siz basın kuruluşusunuz, sizin kurumunuzda beraber çalıştığınız insanların buraya haber verme amaçlı geldiğinde, siz burayı boşverin başka basın kuruluşu var, oraya destek verin, derse burada sizin aleyhinizde sürekli çalışırsa o insanın burada kalması mı uygun gitmesi mi faydalı'

MHP’de aday olmuşsun. Başarısı için çalışacaksın değil m? Evden dışarı çıkmayacaksın, oy vermeyeceksin, hatta verdirmeyeceksin. Yaşadım ben bunları. Bunların gitmesi MHP’ye fayda sağladı. 1 Kasım seçim sonrası ülkücü kıyımı var, ülkücüler bertaraf ediliyor yaygarası kopardılar. Bu yaygarayı yaptılar ama bugün ne yapmaya çalışıyorla? Ülkücülük nered? MHP’yi karıştırmak, ayrılırken de ülkücü kardeşlerimizi götürmekti. Ama şunun hesabını yapamadılar. Ülkücü hareket mensupları kolay kolay bozkurt altından gitmez. Her eğilimden, görüşten, kesimden kurulacak insan.  Şimdi bu yaygarayı çıkardıklarında dedik, ben kendim de dedim; bunların derdi MHP’yi Ülkücü hareketle başarıya götürmek değil. Bunların değişim istemesi MHP’yi dönüştürme çabasıdır, bunlara itibar etmeyin dedim. Bir kısmı bize başka partilerden gelen insanlardır. MHP’ye hayatında oy vermemiş insanlar da bunlarla çaba sarf ettiler. Şu anda yapacakları şeyi yapacaklardı.

MHP alel alede bir parti değil. Türk Milletinin güvenliği, bekası, huzuru için kurulmuş bir siyasi partidir. Düşünceleri nettir. Genel başkanımızın kayda değer ve her insanın iyi düşünmesi, değerlendirmesi gereken bir ifadesi var; önce ülkem ve milletim sonra partim. MHP bu anlayışla siyaset yapıyor. Hiçbir oluşum, platform, camia, cemaat yön vermez. Yön vereceklerse gitsin başka partiye yön versinler. MHP’de bunlar değişim dediklerinde, Allah muhafaza, zaten başaramazlardı, bir Ülkücü dahi kalsa buna müsaade etmezdi. Koray Aydın o zaman Akşener ile ilgili, her gittikleri ilde karşılayanlar ve deste verenler cemaat mensupları demişti. Bu ayan beyan ortada. İfadesi var Koray Beyin.   Ülkücüler uyanıktır. Ne olduğu belli olmayan yere gitmez.

Şu kadar istifalar falan. Yok böyle bir şey ya. 1 Kasım seçimleri öncesi, MHP’de sürekli bulunmuş birinin çıkıp da seçimden iki hafta önce MHP’ye oy verilmemesiyle ilgili yönlendirme yapan bir insanın MHP’de kalmasının ne faydası olabili? Bizim İzmir’de önümüzde 2019 seçimleri hedefimiz var. İzmir’de dedikodu ve fitneden arınmış bir şekilde dava arkadaşlarımızla beraber önümüzdeki sürece huzur içinde hazırlık yapıyoruz. Gitmeselerdi de MHP bunları içinde tutmazdı.

Mithat Umutoğulları: Hem büyükşehir belediye başkanı adayı yaptınız. Milletvekili adayı da oldu. Milletvekilliği adaylığı süresince neredeyse hiç alana çıkmadığı, hatta istifa edebilirim, adaylıktan çekilebilirim diye gazetelerde de haber olmuş bir isim de vardı. Sayın Murat Taşer. Pazartesi istifa ett? Onun döneminde il başkanlığı yapmış biri olarak ne düşünüyorsunuz'

Necat Karataş: ilk başlarda onun tutum ve davranışlarını önce üzüntüyle karşılamıştım. Şimdi gülerek karşılıyorum. Çok pişmanım. Olma olur mu'

Öbür taraftan da böyle bir anlayışın kuracağı bir siyasi partiye ne fayda sağlayacağını da artık  onunla yürümek isteyenlere bırakıyorum.

Bizim için zaten yoklardı. Seçimde yoksa, orda yoksa, dedikodu. Sen seçime gidiyorsun, adam gidiyor başkasının adayını, başka partiyi destekliyor. Her siyasi anlayışa göz  kırpıyor. Siyasi partiler bir program ve tüzükle yönetilir. Buna uyulmadığı ve her kafadan ses çıktıı zaman, herkes farklı bir telden çalarsa ne olur.

Mithat Umutoğulları: Partiden niye atmadınız'

Necat Karataş: Şöhret olacaklardı.

Bizim açımızdan konu kapandı. Koray Bey o dirayeti gösteremedi diyenler var. İnsan kendi kilosunu bilmeden bazen hadsizlik yapabiliyor. Genel başkanlığa aday olan birinin peşine neden takıldını? Devlet beyle bunlar kıyaslanamaz zaten. Zinhar. Siyasi ihtirasların önü alınamıyor maalesef. Vefadan bahsediyorsunuz. Ben bunu aileden aldım. Senin ihtirasın öbürünün bilmem nesi.  MHP’nin dünya görüşünü değiştirip de senin istediğin, arzuladığın çizgiye girecek değil. Ülkücülük bitti diye yaygara yapanlar şimdi önümüzdeki süreçte ne yapacak merak ediyorum doğrusu. Türkiye’de tüm siyasi partilere bakıldığında Ülkücü görüşe sahip tek siyasi parti MHP. Cumhuriyeti kuran, iradesi ve felsefesiyle uyuşan, bölünmez bütünlüğüyle olan kararlılığı bakımından, Türk insanına olan sevdası ve aşkı bakımından Türk insanının çimentosudur MHP. Gerisi de bizi ilgilendirmez.

Adem Nakçı: CHP İzmir İl Başkanı’nın Akşener’in yeni kurulacak partisiyle ilgili değerlendirmeleri'

Necat Karataş: CHP birçok şeyi söylüyor. CHP il başkanını anlamak mümkün değil. Meclis grubunu anlamak mümkün değil. Genel başkanını anlamak da mümkün değil. MHP AKP’ye yedek lastik bilmem ne deniyor. Gerek PKK örgütü bakımından gerek FETÖ uyarısı açısından MHP’nin dediği noktada değil mi mevcut hüküme? Mücadele etmiyor m? FETÖ ile mücadele de aynı şey. Apo’ya ev hapsini konuşabiliriz diyen Kılıçdaroğlu ben değilim. PKK’nın siyasi uzantısı siyasi partiyle birlikteliğini de görmek lazım. MHP acaba AKP’ye mi yanaşt? Kerkük ile ilgili politikası tam olmasa da var m? Var. Yoksa iktidar, MHP’nin geçmişteki ısrarlarını dikkate alıp uygular hale mi geldi'

Yeni kurulacak parti AKP’nin dağılan oyunu alması lazım falan. Ege’de olmaz ama. Samsun’dan bahsetti. Şimdi bakın. Peki CHP’nin milliyetçi muhafazakar kesimle bir derdi mi va? Bir il başkanı böyle bir hataya mı düşe? Milliyetçi muhafazakar kesimden oy alamazsan nasıl iktidar olmayı düşünüyor ama. Yeni kurulacak partiye de istikamet çiziyor. Bölücü uzantısı partiyle nasıl yürüyorsa bunlarla da beraber yürüyeceğini belgeliyor. Hiçbir siyasi parti yarın bir gün biz bununla seçim mutabakatı, ittifak yapacağız diye yola çıkmaz. Bence mevcut CHP yerel yönetimlerle ve genel ile ilgili ne yapacağını düşünmesi lazım. Bizi diğer partilere bakmıyoruz, ne yapacağımıza bakıyoruz. CHP önce kendi ekonomik politikaları doğru mu yerel yönetimleri nasıl ona baksın. Dış ilişkiler, sınırlarla ilgili politikaları doğru m? Başkasından ummaması lazım.

İzmir’in 30 ilçesi var. Aliağa Belediyemizin işlerine bir baksınlar. Bunları nasıl başardılar diye baksınlar. Manisa’ya bakın. Manisa Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu zamana yapmış olduğu projeleri anlatırken insanlar dinlemekten yoruldu. O kadar çok çalışmış. Umut bizde. MHP’de. Halkın sorunlarını zaten biliyoruz. İzmir’in ihtiyaçları nedir, yerelde ihtiyaç nedi? Genelde MHP’ye zaten güven var. Bir başkasının ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. İzmir ülkenin üçüncü şehri. Çok güzel bir kent. Gerek sorunları gerek görüntüsü hakikaten çok sıkıntılı.

Bu yıl da İZBAN açılışında bir tartışma yaşandı. CHP il başkanı diyor ki kutuplaştırılıyor bilmem ne. Siz de kutuplaştırıyorsunuz. Belediye başkanı çıkmış konuşuyor. Birileri slogan atıyor. O da doğru değil. Kavga ettirerek, ya da kendi kavga ederek olmaz. Yazık günah. İzmir’e yazık ediliyor. Kavgasız gürültüsüz, yerel hükümetle merkezi hükümetin birlikte çalışacağı, İzmir’in sorunlarının aşılacağı günler inşallah olacak.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.