Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaer yolsuzlukların hesabını soracağız

Karaer yolsuzlukların hesabını soracağız

Cumhuriyet Halk Partisi Partisi İzmir il ve ilçe örgütlerinde ön seçim heyecanı yaşanıyor. Önümüzdeki pazar günü yapılacak önseçimle birlikte, uzun bir aradan sonra, CHP'den milletvekili olmak isteyen aday adayları, parti üyelerinin terazisinden geçecekler. İzmir genelinde 150 dolayında aday adayının yarıştığı önseçim sürecinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir 2. Bölgeden önseçime girme kararıyla heyecan ve coşku doruğa ulaşmış durumda. CHP'li Sumru Karaer yolsuzlukların

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 12:11
Mustafa Balbay ve Osman Özgüven gibi dikkat çeken aday adaylarının yarıştığı İzmir 2. seçim bölgesindeki en güçlü kadın aday adayı ise S. Sumru Karaer. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. Bölgeden seçime girme kararının, partiyi İzmir'de çok daha güçlendireceğini söyleyen Karaer, "Genel Başkanımızın bu kararı, O'nun parti içi demokrasiye verdiği önemi göstermektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu davranışı, tüm siyasi partilere de örnek olmalıdır. Genel başkanımızın  İzmir'de yarattığı coşku ve bu muhteşem devinim, ülkemizde gerçekleşecek CHP iktidarının fitilini ateşleyecektir" dedi.

Karaer, "12 yıldır devam eden akp iktidarının uygulamış olduğu yanlış politikalar sonucu, ülkemiz kadın cinayetleriyle, hapisteki gazetecilerle, bireysel hak ve özgürlüklerin yok edilmesiyle anılır hale gelmiştir. Kaç çocuk yapacağımızdan, kadının çalışma özgürlüğüne kadar herşeye müdahele eden Akp iktidarına asıl müdaheleyi halkımız, 7 haziran günü sandıkta yapacaktır" dedi.

Saha çalışmalarında kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, esnaf ve öğrencilerle birebir temaslarını sürdüren Karaer, "ilk defa bir hükümet sözcüsü, kendi partisinden bir belediye başkanının yaptığı kirli işleri dile getirdi. AKP milletvekili ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın, AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek hakkında ileri sürdüğü iddaalar, ülkemizin geldiği noktayı özetlemektedir. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Çanakkale'de, Maraş"ta, İzmir'de canları pahasına koruduğu bu memleketin parsel parsel satılmasına, peşkeş çekilmesine asla müsade etmeyeceğiz. 8 Haziran sabahı CHP iktidara gelecek, Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Olacak ve tüm bu yolsuzlukların hesabı sorulacaktır!" dedi.


Samsun doğumlu olan S. Sumru Karaer, Gazi üniversitesi İşletme mezunu olup, İngiltere Merkezli Manchester Polytechnic University'de Endüstri işletmeciliği eğitimi almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde mahalle, ilçe, il, kongre ve kurultay delegeliği yapmış olan Sumru Karaer, 5-6 eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olan Chp 18. Olağanüstü kurultayında en yüksek oyla Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Kendisine yapılan kontenjan adaylığı önerilerini reddetmiş olan Karaer İzmir ikinci bölgeden 54 sıra numarasıyla önseçime girmeyi tercih etmiştir. Atatürk ideolojisini, sol gelenek ve kültürünü özümsemiş olan Karaer, devrimci duruşu ve halkçı yanıyla öne çıkmaktadır. Siyaset kulislerinde S. Sumru Karaer'in, ön seçimden rekor oyla çıkacağı ve ikinci bölgedeki en güçlü "KADIN" aday adayı olduğu ileri sürülmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.