Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da kadınlar bilinçleniyor

Karabağlar’da kadınlar bilinçleniyor

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçede, geçtiğimiz yıl “Erken tanı hayat kurtarır” sloganıyla başlatılan kadınlara yönelik meme kanseri eğitim projesi devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 23.12.2018 - 10:28

Karabağlar Belediyesi'ne bağlı Yüzbaşı Şerafettin ve Yunus Emre Mahalleleri’nde “Sağlıklı Dişler ve Sağlıklı Nesiller ”projesi kapsamında diş sağlığı eğitimi verilen çocukların anneleri ile Kavacık Köyü’nde yaşayan kadınlara yönelik Meme Kanseri Eğitimi verildi.

MEME KANSERİNİ ANLATAN KİTAPÇIK DAĞITILDI

Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Emire Çalışır tarafından verilen eğitimlerde meme kanserinin nedenleri, belirtileri, kanserden korunma yolları ve kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapıldığı anlatılarak bu konuda hazırlanan kitapçıklar dağıtıldı. Mamografi taraması yapıldı.

İKİ YILDA BİR MAMOGRAFİ ÇEKTİRMELERİ GEREKİR

Kadınlara erken tanı için 20 yaşından sonra her ay adetin 5'inci ve 6'ncı gününde kendi kendine meme muayenesi yapmaları, 2 yılda bir sağlık personeline muayene olmaları ve 40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi çektirmeleri gerektiği anlatıldı. Yine meme kanserinden korunmada kilo kontrolünün, fiziksel aktivitenin ve doğru dengeli beslenmenin önemi vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.