Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da terör paniği!

Karabağlar’da terör paniği!

Üst üste yaşanan terör olayları ve ülke çapında yaşanan gergin ortamın gölgesinde İzmir’de nefesleri kesen bir operasyon yaşandı. Karabağlar ilçesinde önceki gece emniyet ekiplerinin saatler süren operasyonu ve yürekleri ağızlara getiren silahlı çatışma neticesinde bir adet şüpheli plakasız araç ele geçirildi ve pompalı tüfekli bir saldırgan yakalandı. Terör kapıya dayandı!

  • Ege Postası
  • 02.08.2015 - 13:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Önceki  gece Karşıyaka’da başlayan kovalamaca Karabağlar ilçesi Basın Sitesi 173/1 Sokak’ta son buldu. Kırmızı renkte şüpheli plakasız kamyoneti takibe alan asayiş ekiplerinin yaklaşık bir saat süren kovalamacanın ardından düzenlediği operasyon filmleri aratmadı.
 
 
NEFES KESEN KOVALAMACA
Gece 03:30 sularında meydana gelen olayda silah sesleri ile vatandaşların yürekleri ağızlarına geldi. Polisin bomba yüklü araç olabileceği şüphesi ile takibe aldığı kaydı bulunmayan ve plakasız aracın önü Karabağlar’da bulunan bir çıkmaz sokakta kesildi. Köşeye sıkışan zanlı çaresiz kalınca bulunduğu araçtan elinde pompalı tüfekle inerek polise ateş açmaya başladı. Olay yerine gelen yaklaşık 15 kadar emniyet gücü şahsa ateşle karşılık verince ortalık kızıştı. Mermisi biten zanlı daha sonra teslim olurken, 18 yaşından küçük çıkan saldırgan tutuklanarak emniyete götürülürdü. Gece geç saatlerde gerçekleşen operasyon şans eseri ölü ya da yaralı olmadan tamamlandı.


 
SİLAHLI ÇATIŞMA YAŞANDI
Çatışmanın ardından Basın Sitesi’ndeki sokağı kapatan emniyet ekipleri geniş kapsamlı bir çalışma yürütürken, 20’ye yakın polis sabahın ilk saatlerine kadar bölgede inceleme yaptı. Terörle mücadele ekipleri ve bomba imha uzmanlarının da görev aldığı operasyonda didik didik aranan şüpheli araç daha sonra detaylı teknik inceleme için çekici yardımı ile emniyete ait garaja götürüldü.
 
ŞÜPHELİ ARAÇTA BOMBA ARAMASI YAPILDI
Olay anında gelişmeleri heyecanla takip eden görgü tanıkları ve mahalle sakinlerini verdiği bilgiye göre toplam 12 el silah sesi duyduklarını açıklarken, bölgede ilk kez benzer bir olayla karşılaştıklarını ve korkudan adeta kabus gibi bir gece yaşadıklarını aktardı. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddiada İzmir’de on beş ayrı plakasız ve kayıtsız şüpheli araç bulunduğu yönündeki gelişmeler sonrasında aracın akıbeti merak edilirken, yaşanan kovalamaca sırasında şüpheli aracın yol üzerinde 20’ye yakın otomobile çarparak maddi hasara da yol açtığı öğrenildi. Yine sokak üzerindeki kovalamaca sırasında kaçarken manevra yapmak isteyen kırmızı plakasız kamyonetin yol üzerinde çarptığı elektrik direği polis aracının üzerine devrilirken, ekip otosu kullanılmaz hale geldi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.