Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da taşeron krizi çözüme kavuştu!

Karabağlar'da taşeron krizi çözüme kavuştu!

Karabağlar Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan 166 personeli ilgilendiren ihalenin ardından başlayan krizde kritik bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşbaşı yapacak olan taşeron firmadan geri adım gelirken, hizmet alımını da Konak Belediyesi şirketi MERBEL A.Ş.’ye devretti. Gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından KARBEL işçileri mevcut işlerine aynı koşullar altında devam edecek ve taşerona geçmeyecek.

  • Ege Postası
  • 10.10.2014 - 18:28
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar’da 166 Fen İşleri Müdürlüğü personelini işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ihale krizi çözüme kavuştu. Hizmet alım ihalesini kazanan ve işbaşı yapmak üzere belediye ile sözleşme imzalayan taşeron firma sözleşmedeki haklarını devretti. Geçtiğimiz hafta belediye ile sözleşme imzalayan RGR İnşaat’ın talebi doğrultusunda KARBEL işçileri Konak Belediyesi’ne bağlı şirket MERBEL A.Ş.’ye geçecek.  
 
KARABAĞLAR’A TAŞERON GİRMEYECEK
Karabağlar Belediyesi’nde 166 işçiyi kapsayan hizmet alımının taşeron firmaya gitmesiyle başlayan ihale krizinde yaşanan son dakika gelişmesi sürece noktayı koydu. 3 aylık hizmet alım ihalesini kazanan RGR İnşaat firması yetkilileri belediye yönetimi ile gerçekleştirdiği bir dizi görüşmenin ardından çekilme kararı aldı. 166 KARBEL çalışanın art arda yaptıkları eylemler ve “Taşerona geçmeyeceğiz” mesajı vermesinin ardından gazete ilanlarıyla elaman arayan taşeron firma, işi yapacak personeli bulamadığını belirterek sözleşmede yer alan mücbir sebepleri gerekçe gösterdi ve geri adım atma kararı aldı.  
 
PERSONEL MERBEL A.Ş.’YE GEÇİYOR
Yapılan görüşmelerin ardından mevcut işi alt yüklenici olarak belirlenen Konak Belediyesi’ne bağlı şirket MERBEL A.Ş.’ye devretme kararı alan firmanın talebi doğrultusunda gerekli resmi işlemler de tamamlandı. Buna göre, borçları nedeniyle ihale dışı kalan ve hizmet alımı için teklif sunamayan Karabağlar Belediyesi şirketi KARBEL A.Ş.’ye bağlı çalışan 166 teknik personel, taşerona geçmeyecek ve üç aylık hizmet alım ihalesi kapsamında, 1 Ekim itibarı ile MERBEL A.Ş.’de işbaşı yapmış sayılacak.
 
BAŞKAN SELVİTOPU'NDAN İŞÇİLERİ SEVİNDİREN HAMLE 
Bayram öncesinde Gediz’deki şantiye tesislerine giderek eylem kararı alan sendika yönetimi ve taşeron firma yetkilileri ile görüşen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, işçiler ile bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgilendirme yapmıştı. İşçilerin mağdur edilmemesi için taşeron RGR İnşaat yetkilileri ile de görüşen Selvitopu, gerekli bürokratik işlemlerinin tamamlanmasının ardından personelle ilgili kararı resmen yürürlüğe koyacak.
 
PERSONEL İZNE ÇIKMIŞTI
Taşerona geçmeyeceklerini duyuran belediye personeli ise belediye yönetiminin aldığı karar doğrultusunda ücretsiz izne çıkartılmıştı. Kararın açıklanması ile birlikte rahat bir nefes alan Karabağlar Belediyesi personeli, bir sonraki hizmet alım ihalesine kadar mevcut işlerine aynı koşullar altında devam edecek.  
 
“TAŞERONA TESLİM OLMADIK”
Gelişmelerin ardından açıklamada bulunan DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, yaklaşık üç haftadır sürdürdükleri eylemler süresince Karabağlar’a taşeronu sokmayacaklarını söylediklerini hatırlatarak, “İşimiz ve ekmeğimiz için direndik ve kazanan taraf biz olduk. Arkadaşlarımız direnişlerinden zaferle ayrıldı. Bu süreçte başta işçi arkadaşlarımız olmak üzere, bize katkı koyan, mücadelemiz süresince emek sarf eden tüm taraflara sendikamız adına teşekkür ediyorum. Özellikle Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediyesi ve MERBEL A.Ş. yetkilileri ile çözüm konusunda işçiler için çaba gösteren tüm taraflara işçilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Taşeron belasını örgütlü olduğumuz iş yerlerinden söküp atıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Sorunun nihai çözümü Ankara’dadır. Hükümetin gerekli düzenlemeyi yapmasının yolu da işçi sınıfının örgütlü mücadelesinden geçmektedir. Bu sorunun çözümü için Türkiye genelinde ucuz işçilik, vahşi emek sömürüsü, orta çağ zihniyeti ile çalışma koşulları, iş cinayetleri, kölelik düzeni anlamına gelen taşeronlaştırmaya son verilmelidir. Biz örgütlü mücadeleyi yükselttiğimiz takdirde yasal düzenleme gelecektir. KARBEL işçisinin kararlı tutumu ve düzenledikleri eylemler taşerona teslim olmadığımızı göstermiş oldu. İşçilerimiz bir kez daha sendikalı olmanın, örgütlü olmanın ne demek olduğunu yaşayarak öğrendi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.