Dolar 32,4130
%0.1
Euro 34,5573
%-0.09
Altın 2.384,240
%0.17
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da 'durak' çilesi: Mahalleli kendi durağını kendi yaptı!

Karabağlar'da 'durak' çilesi: Mahalleli kendi durağını kendi yaptı!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi’ndeki Çağlayan durağında, Konak istikametine giden yolda otobüs durağının olmaması  vatandaşları harekete geçirdi. Kendi imkanlarıyla oturma alanı oluşturan vatandaşlardan biri “ Yıllardır mahalle sakinleri olarak ulaşım konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu mahallenin sadece bir otobüsü var. O da 27 dakikada bir geliyor. Otobüsü kaçırdığınızda bekleyeceğiniz herhangi bir bekleme alanı yok. Yaşlılar veya hastalar otobüs gelinceye kadar yerlerde oturuyorlar. Bu durum nedeniyle en azından insanların oturacağı bir bank yaptık. Kışın çok daha zor oluyor. Yağmur altında sırılsıklam oluyoruz. Yetkililerden mahallemize durak bekliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2024 - 10:22
  • Güncelleme: 16.04.2024 - 23:10

GÖNÜL MORSÜNBÜL- İzmir'in Karabağlar ilçesi Yüzbaşı Şeraffettin Mahallesi'ndeki 3955/2 sokakta otobüs durağı eksikliği nedeniyle vatandaşlar, kendi durağını kendileri yaptı.

Konak'tan Cennetçeşme istikametine giden güzergahta Çağlayan durağı mevcut olmasına rağmen, Cennetçeşme istikametinden Konak'a dönüşte herhangi bir durak bulunmaması, mahalle sakinlerini harekete geçirdi.

Vatandaşlar Konak yönüne giden otobüsü beklerken yaşadıkları zorlukları göz önünde bulundurarak kendi duraklarını oluşturma kararı aldı. 

Bu durum, bölgede yaşayanların ulaşım konusunda karşılaştığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

MAHALLELİ KENDİ ÇÖZÜMÜNÜ KENDİ ÜRETTİ

Mahalle sakinleri, otobüs durağı olmadığından dolayı kendi çözümlerini üretme yoluna gitti.

Derme çatma da olsa artık mahallelinin oturacağı bir yer olduğuna dikkat çeken bir vatandaş, şunları söyledi:

"OTOBÜSÜ KAÇIRDIN MI YANDIN"

“Yıllardır mahalle sakinleri olarak ulaşım konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu mahallenin sadece bir otobüsü var. O da 27 dakikada bir geliyor. Otobüsü kaçırdın mı yandın.

"İNSANLAR YERDE OTURUYOR"

Otobüsü bekleyeceğiniz herhangi bir bekleme alanı yok. Yaşlılar veya hastalar otobüs gelinceye kadar yerlerde oturuyorlar. Bu durum nedeniyle en azından insanların oturacağı bir bank yaptık. Kimi taş getirdi, kimi tahta getirdi, kimi tahtaya örtecek evindeki brandayı getirdi. Ortaya imece usulü bir oturma alanı çıktı.

"BİR TANE DURAK YAPMIŞLAR, BUNUNLA YETİNİN DİYORLAR"

Karabağlar Belediyesi’nin mahallemizdeki bu sorunları görmesini istiyoruz. Sadece bizim sokakta değil, Yüzbaşı’nın diğer sokaklarında da karşılıklı duraklar yok. Bir tane durak yapmışlar, bununla yetinin diyorlar. Olacak şey değil. İzmir Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri. Medeniyetin ortasında bu yaşadığımız reva mı? Bizler vergisini veren vatandaşlar olarak, belediyeden temel hizmetleri almak istiyoruz.

"YETKİLİLERDEN MAHALLEMİZE DURAK BEKLİYORUZ"

Kışın çok daha zor oluyor. Yağmur altında sırılsıklam oluyoruz. Yetkililerden mahallemize durak bekliyoruz. Yol dar olsa da en azından kapalı bir kabin yapılabilir. Gariban kuşlar gibi evlerin altında değil, belediyenin durağında beklemek bizim de hakkımız. Baktık belediye yapmıyor, üstünü de artık biz yapacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.