Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da bağımlılık semineri

Karabağlar'da bağımlılık semineri

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) geçtiğimiz günlerde başta bonzai olmak üzere tüm madde bağımlılığı ile mücadele konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla başlattığı kampanyanın ilk durağı Karabağlar Belediyesi oldu.

  • Ege Postası
  • 23.09.2014 - 10:17
İZMİR-Karabağlar Belediyesi’ne ait Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere  Uzman Klinik Psikolog Özge Küçükkurt konuşmacı olarak katılırken, başta bonzai olmak üzere tüm madde bağımlılığına karşı vatandaşlar uyarıldı.
 
İnsanların yüzde 97’ sinin dünyaya bağımlılığa elverişli olarak geldiğini belirten Küçükkurt,  “Bunu sadece uyuşturucu olarak düşünmeyin. Yemeğe, sevmeye, sigaraya, şiddete, sekse, kumara vb. bağımlı olarak yaşayan dünyada birçok insan var. Bağımlılık ömür boyu süren bir hastalıktır. Asla tam anlamıyla iyileşmesi olmaz.” diye konuştu.
 
Bonzai'ye dikkat edin

Bonzai'nin sentetik bir madde olduğunu ve bağımlılık yapıcı etkisi olduğuna dikkat çeken Küçükkurt bu konuda gençleri ve aileleri uyardı. Bonzai kullananların sinirli ve gergin olduğunu, bonzaideki zehir oranına göre ölümlerin yaşanabileceğini vurgulayan Küçükkurt, “Bonzainin içinde fare zehiri ve tarım ilacı var. Bonzai aslında bir bitkidir. İnsanlar bunları yetiştirirken yapraklarına bir sürü kimyasal madde yüklüyor. Ne yükledikleri bilinmediği için ölüm oranı yüksek. İçine kafa yapıcı ne varsa sıkıyorlar. Piyasada 2-3 TL ile 10 TL’ye bonzai satıyorlar. Bunu içen insan sinirli gergin ve asabi oluyor. Hatta içindeki zehirler yüksek ise sonu ölümle sonuçlanabiliyor. O nedenle ailelerin ve gençlerin çok dikkatli olması gerekiyor.” diye konuştu.

Uyuşturucunun zararları anlatılmalı

Bağımlılığın en çok gençlerde göründüğünü belirten Özge Küçükkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yüzde 22 ile en büyük nedeni merak. İkincisi, arkadaş ısrarı ve yalnızlık olarak devam ediyor. Aileler, çocuklara hayır demesini öğretmeli ve uyuşturucunun ne kadar zararlı bir şey olduğunu anlatmalı.” Karabağlar Belediyesi ile başlayan bağımlılık konulu seminerler sırasıyla Karşıyaka, Buca, Gaziemir ve diğer ilçe belediyeleri ile devam edecek

 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.