Dolar 32,5485
%0.01
Euro 34,8593
%-0.02
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da Kaymakam alarmı

Karabağlar'da Kaymakam alarmı

Vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi ile Konya Vali Yardımcılığı görevine atanan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'un atamasının durdurulması için sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, dernekler ve AK Parti Karabağlar meclis üyeleriyle harekete geçerek, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'la görüştü. Bu harekete CHP’den tam destek geldi. O atamaya CHP ve AK Parti'den ortak isyan!

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 15:49
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Mülki İdare Amirleri Kararnamesi'nin 28 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle İzmir Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Konya'la vali yardımcısı olarak atanmasının ardından sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, dernekler ve AK Parti Karabağlar meclis üyeleriyle AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'la görüşen  Karabağlar AK Parti'li Meclis Üyesi Bünyamin Demir, Ege Postası'na konuştu. Konuyla ilgili CHP cephesinden ilk açıklama ise CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat'tan geldi.

İLK ADRES AK PARTİ
Sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, dernekler ve AK Parti Karabağlar meclis üyeleri, karara ilişkin görüşlerini aktarmak üzere AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve İl Başkan Yardımcıları Abdurrahman Tosun, Nazmi Yılmaz, Hasan Karaman ve Ali İhsan Şahin'e bu konudaki talepler iletildi.

POLAT: HABERİ OKUYUNCA İÇİM BURKULDU
Konuyla ilgili CHP cephesinden ilk açıklama CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat'tan geldi. Tunç'un kimseyi ayırt etmeden hizmet ettiğini ifade eden Polat, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, dernekler ve AK Parti Karabağlar meclis üyelerinin AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yaptığı ziyaretle ilgili olarak, "Kaymakam çok demokrat bir insan, insana insan olduğu için bakıyor kesinlikle insanları ayırmıyor. Ne mezhebine göre ne dinine göre ne de yaşadığı yere göre... En önemlisi tuttuğu partiye göre ayırmıyor insanları. Herkesi bir tutuyor o yüzden de kaymakam Karabağlar'da o kadar bir sevgi ağı oluşturmuş, o kadar güzel bir şey yakalamış ki şimdi o atamayı duyduğumda içim burkuldu. Dün beni 4-5 tane muhtar aradı AK Parti il binasına gidip, Kaymakam kalsın diye il başkanıyla görüşeceklerini söylediler. Partinin muhtarları... Bunu neden böyle düşünüyorlar çünkü iktidar AK Parti'ye ait. İzmir'de de ulaşabilecekleri en üst nokta il başkanı o yüzden böyle bir düşünce oluşmuş. Bana göre normal. İktidar biz olsak o muhtarlar bize gelirdi" dedi.

POLAT: ELLERİNİ ÜSTÜNDEN ÇEKSİNLER
"Her şey ellerinden geçiyor. Küçücük bir atamaya kadar, en üst düzeye ulaşabiliyorlar. Bir devlet kurumunda bir personel bir görüş açıklasa ya da sosyal demokratım dese yerinde olurlar bunlarla uğraşan bir yapı, yapılan bu rica üzerine atamayı durdurabilir" diyen Polat, "Kendisi mütevazi bir insan, herkese kucak açan bir insan. Ben de o haberi görünce içim burkuldu. Burada haksız da bir atama var. İki yıl oldu geleli normalde 5-6 yıl kalıyorlar hele de başarısı varsa neden 2. yılda alıyorsunuz. Herkese eşit yaklaşıyor. Emin olun bugün seçim olsa, bağımsız aday olsa buradan seçilir. Öyle bir sevgi var halka da dokunmuş hangi sokağı gitsem soranlar var. İnsanlar bu sevgiyi yakaladıysa bırakın... Burada bu bağı kurmuşken başka biri alışana kadar bir zaman kaybı yaşanacak. Bırakın da böyle güler yüzlü ve hoşgörülü kaymakam burada çalışsın. Ellerini çeksinler üstünden."

AK PARTİ'Lİ DEMİR: TALEPLERİ İLETTİK
Karabağlar AK Parti'li Meclis Üyesi Bünyamin Demir ise şu açıklamalarda bulundu: "Muhtarların, sivil toplum kuruluşlarının, bizlerin kaymakam beyin Karabağlar'daki görevine devam etmesi yönünde bir talebimiz vardı. Bunu da il aracılığıyla AK Parti milletvekillerine daha sonra da İç İşleri Bakanlığı'na konuya aktarmaları ve vatandaşların böyle bir talebi olduğunu hep beraber anlattık."
 
DELİCAN NE DEDİ'
 AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın ise görüşmede şunları söylediğini ifade etti: "Kaymakam ile ilgili olumlu şeyler duyduğunu yaptığı işleri bildiğini söyledi. Hem İç İşleri Bakanlığı'na hem de bakan yardımcılarına aktaracağını ve önümüzdeki günlerde de olumlu ya da olumsuz dönüş yapacağını söyledi."

Karabağlar AK Parti'li Meclis Üyesi Bünyamin Demir AK Partiye ziyereti kendisine ait facebook internet sitesinden duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.