Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da “Kalpten kalbe” sevgi köprüsü

Karabağlar’da “Kalpten kalbe” sevgi köprüsü

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün işbirliği ile başlatılan “Kalpten kalbe” projesiyle, denetimli serbestlik hükümlüsü kadınların bir kamu hizmeti cezası olarak yapmış oldukları el örgüsü ürünlerinden oluşan sergi açıldı. Karabağlar Belediyesi’nin malzeme desteği sağladığı, denetimli serbestlik hükümlüsü kadınların ördüğü el örgüleri, ilçe sınırlarındaki yoksul vatandaşlara dağıtılacak.

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 11:27
Karabağlar Belediyesi fuaye alanındaki serginin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şükran Dedeağaoğlu, İzmir Cumhuriyet Savcısı Aydın Apaydın, İzmir Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kızıltuğ, Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Ferhat Uçar, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Muhammed Sarıkamış, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ayni Nakdi Yardım Şube Müdürü Volkan Sert ve meclis üyeleri katıldı.

Sevgi ile örülmüş ilmikler hiçbir zaman sökülmesin
Serginin açılışında konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Şükran Dedeağaoğlu bu serginin, kadın hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla yapılmış,  her biri sevgiyle örülmüş bir sergi olduğuna dikkat çekti. Denetimli serbestlik yasasının 11. yılını doldurduğunu hatırlatan Dedeağaoğlu , “Denetimli serbestlik alternatif bir ceza sistemi olarak yürürlüğe girmiş,11 yıldır çok yol almıştır. Buna katkıda bulunan kurum ve kuruluşlarımız vardır. Bunların başında belediyelerimiz gelmektedir. Karabağlar Belediyesi’nden de ayni ve nakdi birçok yardım almış bulunmaktayız. Projelerimiz büyük destek görmüştür. Bu proje kapsamında hükümlülerimizin topluma kazandırılması,  yeni meslekler edinmesi, toplumla barışması sağlanmıştır. Sevgi ile örülmüş ilmiklerin hiçbir zaman sökülmemesi dileğiyle projeye katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum.” Dedi.



Denetimli serbestlik hükümlüleri belediyemizde çalışıyor
Ülkemizde Denetimli Serbestlik Yasası ile çeşitli sebeplerle çeşitli kısıntılara uğramış insanların topluma kazandırılmasını sağlamanın hepimizin görevi olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, halen Karabağlar Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde denetimli serbestlik hükümlülerinin çalıştığını söyledi. Bu tür sosyal projeleri çok önemsediklerini, kalpten kalbe kurulan sevgi köprüsünün uzun yıllar devam etmesini istediğini vurgulayan Başkan Selvitopu, kadın hükümlüleri de emeklerinden dolayı kutladı. Selvitopu, “Kurumlar olarak bizlere görevler düşmekte. Göreve geldiğimizden bu yana Savcılığımızla bu konuda çalışmalar başlattık. 2 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bize gelen denetimli serbestlik hükümlüleri sayıları her geçen gün değişiyor. Denetimli serbestlik hükümlüleri belediyemizde çeşitli görevlerde bulunuyorlar.” diye konuştu.

Belediyemizin kapısı sizlere her zaman açık
 Belediyede çalışan denetimli serbestlik hükümlülerin erkek olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu,  “Biz kadınlarımızın da olmasını arzu ettik. Bugün gündeme gelen bu çalışma ise bu kapsamda yapıldı. Onlar el emeği, göz nuru döktüler. İçlerindeki fırtınaları belki burada yansıttılar. Biz de o duyguları görmeye çalışacağız,  yaşamı birlikte paylaşmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Belediyemizde bu tür projelerimiz devam edecek. Umarız bu çalışmalara katılan kadınlarımız memnun olmuşlardır. Ben kendilerini yürekten kutluyorum. Belediyemizin kapısı sizlere her zaman açıktır. Sizleri ağırlamaktan her zaman mutluluk duyacağız.” ifadesini kullandı.

Yoksul vatandaşlara dağıtılacak
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, Başsavcıvekili Dedeağaoğlu ve diğer ziyaretçiler kadınların el örgülerini yakından inceleyip, kendilerine çiçek takdim ettiler. Karabağlar Belediyesi’nin malzeme desteği sağladığı ve denetimli serbestlik hükümlü kadınlarının ördüğü “kalpten kalbe” el örgüsü sergisi iki gün açık kalacak ve bu ürünler Karabağlar ilçe sınırları içerisinde bulunan yoksul vatandaşlara dağıtılacak.
Fotoğraf 1.Muhittin Selvitopu 2- İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şükran Dedeağaoğlu ve sergi ile ilgili genel fotolar

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.