Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da Ali İhsan Yıldız’a sevgi seli

Karabağlar’da Ali İhsan Yıldız’a sevgi seli

CHP Karabağlar’da uzun yıllar siyaset yapan Eczacı Ali İhsan Yıldız, ilçe başkanlığı için adaylığını açıkladı. Sağanak yağmura rağmen Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın önünde bir araya gelen partililer, Yıldız’a hazırladıkları pankartlarla destek verdi. Karabağlar’da renklerin kardeşliğini egemen kılacağını ifade eden Yıldız, katılımcı demokrasi anlayışıyla hareket ederek muhtarlar, sendikalar, esnaf temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kurumlarının siyasi çalışmaların içinde olacaklarını belirtti. Karabağlar’da miting gibi adaylık açıklaması

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 18:04
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – CHP Karabağlar’da Ali İhsan Yıldız 5 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresi için ilçe başkanı görevine talip olduğunu düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu. Sağanak yağmura rağmen Karabağlar İlçe Başkanlığı binası önünde basın açıklamasını gerçekleştiren Yıldız’a partililer yoğun ilgi gösterdi.  Partililer hazırladıklar ‘Karabağlar Yıldız ile parlayacak’, ‘Yıldız’la umuda yürüyoruz’ pankartlarıyla adaylığına destek verdi. Miting gibi gerçekleşen açıklamada sık sık ‘faşizme karşı omuz omuza ‘ sloganları atıldı. Toplantıya ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.



“FAŞİT UYGULAMALAR GİDEREK YAYGINLAŞIYOR”
Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye ve şehit olan polis memuruna Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Yıldız, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanma kararını eleştirdi. Yıldız, “İnsan hak ve özgürlüklerin yok edildiği, hukuk ve adaletin ayaklar altına alındığı, ülkemizin Ortadoğu bataklığına sürüklendiği, Atatürk ilkleri ve Cumhuriyetin ortak değerlerinin bir bir ortadan kaldırıldığı, basının susturulduğu, faşist uygulamaların giderek yaygınlaştığı bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Daha iki gün önce Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklandılar. Can Dündar; “Eğer tutuklanırsak yalan haber yaptığımız için değil, devletin halkına yalan söylediğini belgelediğimiz için olacak” demişti, öyle de oldu. Gerçekleri halka anlattılar ve tutuklandılar. Bu yaşananları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Özgür basın susturulamaz. Bizler de susmayacağız! Bu gerici faşist anlayışa teslim olmadık olmayacağız” dedi.

“CHP’YE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Türkiye’nin demokratik sisteminden yavaş yavaş uzaklaştırıldığını  ifade eden Yıldız, “Ülke olarak gerçekten çok zor bir süreç yaşıyoruz. 12 yıldır hak-hukuk tanımayan, devletin her türlü olanaklarını kullanmaktan çekinmeyen, ahlak ve etik kurallarını hiçe sayan bir siyasi anlayışla yönetiliyoruz. Mevcut iktidar partisi siyasi erkini korumak adına ülkeyi bir kaosa sürüklemekten çekinmeyecek kadar da cüretkar davranıyor. Ülkemiz parlamenter demokratik sistemden yavaş yavaş uzaklaştırılıp, tek adam etrafında örgütlenmiş oligarşik bir dikta rejimi haline getiriliyor. Bunu da Başkanlık Sistemi olarak bizlere yutturmaya çalışıyorlar. İşte tam bu nedenle CHP’ye ve CHPlilere büyük görev düşüyor. Devlet gücüyle, yargısıyla, medyasıyla karşımızda olan AKP iktidarına karşı bizim elimizdeki tek güç ise örgütlü mücadele azmi, ilkeli bir duruş ve Devrimci kararlılıktır” şeklinde konuştu.



“BU ZORLU YOLU OMUZ OMUZA…”
CHP Karabağlar’ın bugüne kadar görev yapan eski ilçe başkanları ve yöneticilerine teşekkürlerini ileten Yıldız, “Birlikte dayanışma ile aşamayacağız hiçbir engel yoktur. Yeter ki inanalım. Bizler parti içi demokrasiye inanan, kendisiyle toplumla barışık, özgür iradesi ile sorumluluk alabilen anlayışla yola çıktık. Arkadaşlarımın her türlü desteğine, katkısına, ortak aklına ihtiyacımız var. Bugün dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günüdür. Daha güçlü bir CHP Karabağlar Örgütü oluşturmak için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu zor yolu omuz omuza,  kol kola yürüyeceğimize partimizi birlikte iktidara taşıyacağımıza inancım tamdır” ifadelerini kullandı.



YILDIZ SÖZ VERDİ
Yıldız, aday olduğu Karabağlar’da ilçe başkanlığı görevine seçilirse, bayrağı bir basamak daha yukarıya taşımak için elinden gelen her şeyi yapacağının sözünü verdi. AK Parti’nin yaratmaya çalıştığı her türlü ayrımcılığa karşı renklerin kardeşliğini egemen kılacaklarını söyleyen Yıldız, “Muhtarlarımızla, sendikalarla, esnaf temsilcileriyle, meslek odalarıyla, sivil toplum kurumlarıyla ilişkilerimizi güçlendirip, partimizin ilçede yürüttüğü siyasi çalışmaların içine katacağız. Kadın ve gençlik kollarıyla tam bir uyum ve dayanışma içerisinde çalışacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.