Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar askeri alanlara talip oldu: Selvitopu destek istedi

Karabağlar askeri alanlara talip oldu: Selvitopu destek istedi

Hükümetin kent içi bölgelerde kalan askeri alanlarla ilgili yeni düzenleme hazırlıkları devam ederken Karabağlar Belediyesi'nden flaş bir hamle geldi. İlçe belediyesi Poligon'da yer alan ve şehir dışına taşınması gündemde olan İzmir Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı'nın yerine talip oldu. Askeri alanı Milli Emlak ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan talep edeceklerini ve araziyi rekreasyon alanı olarak kullanmak istediklerini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Daha yeşil bir Karabağlar" için destek çağrısında bulundu. Karabağlar askeri alanlara talip oldu

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 13:25
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de çarpık kentleşmenin ve düzensiz yapılaşmanın en yoğun olduğu bölgelerden Karabağlar'da ilçe belediyesinden önemli bir hamle geldi. İlçe genelinde yeni sosyal donatı alanları, park ve yeşil alan yoğunluğunu arttırmak için çalışmalarını sürdüren ve yeni projelerini hayata geçiren Karabağlar Belediyesi, Poligon'daki askeri arazileri resmen istemeye hazırlanıyor.

İLÇE BELEDİYESİ ASKERİ ALANLARA TALİP OLDU
Konuyla ilgili ilk olarak meclis çalışması başlatan ve bu doğrultuda temenni kararı almaya hazırlanan Karabağlar Belediyesi, askeri alanları yeniden düzenleyerek yeşil alan olarak kamunun kullanımına sunmak için çalışma başlattı. İlçedeki en önemli eksiklerden bir tanesi olan sosyal donatı alanları ve özellikle de yeşil alan yönünden son derece yetersizliğini ortadan kaldırmak isteyen belediye yönetimi yeni yer arayışlarında Poligon'dan başladı.
 
İNCİRALTI KENT ORMANIN'NDAN DAHA BÜYÜK YEŞİL ALAN
İlçe belediyesi, Poligon'dan başlayan ve bir ucu Mimkent bölgesine, diğer ucu da Çevreyolu'na kadar uzanan, İnciraltı Kent Ormanı'ndan daha büyük araziye sahip İzmir Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı'na ait askeri alanlara talip olacak. Yerleşim bölgeleri içerisinde kalan ve şehir dışına taşınması gündeme gelen askeri alanın boşaltılması halinde kendisine verilmesini isteyen belediye, burayı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan resmen isteyecek. Mevcut alanı rekreasyon alanı ve kent ormanı olarak yeniden düzenlemeyi planlayan Karabağlar Belediyesi,talebi kabul gördüğü takdirde ilçe geneline hitap edecek proje sayesinde alanı kamunun kullanımına açarak İzmir'e devasa bir yeşil alan kazandıracak.
 


BAŞKAN SELVİTOPU ÇALIŞMALARA DESTEK İSTEDİ
Yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, konuyla ilgili olarak belediye meclisinde öncelikle temenni kararı alacaklarını ve protokol için ilgili makamlarla ve bakanlıkla temaslara başlayacaklarını söyledi. Talepleri kabul gördüğü takdirde, İzmir'in ve Karabağlar'ın büyük bir kazanım elde edeceğini açıklayan Başkan Selvitopu, ilk olacak bir projeye de imza atacaklarını duyurdu. Selvitopu ayrıca, "Burayı Karabağlar halkına kazandırmak ve yeniden düzenlemek istiyoruz. Bitki örtüsü ve yeşil alan yoğunluğu ile ilçemizdeki en büyük alanlardan bir tanesi. Askeri alanlar şehir dışına taşındığı takdirde burayı da kamu yararı ilkesine uygun şekilde değerlendirmek ve rekreasyon alanı yapmak için bir proje hazırlıyoruz. Bu girişimlerimizle ilgili olarak halkımızdan, siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarından, muhalefet temsilcilerinden de destek bekliyoruz" diyerek "Daha yeşil Karabağlar" için gösterdikleri çabalara destek istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.