Dolar 32,4783
%0.21
Euro 34,5416
%0.14
Altın 2.475,330
%-0.32
Bist-100 9.535,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ’dan Karabağlar’a kültür köprüsü

Karabağ’dan Karabağlar’a kültür köprüsü

Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret etti. Dernek Başkanı Cevahir Ahmedova ziyaret sırasında Başkan Selvitopu ve Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan’a Karabağlar’da ortak bir çalışmayla kültür sanat festivali düzenleme taleplerini iletti. Başkan Selvitopu ise festival fikrine sıcak baktıklarını belirterek Karabağlar’da kültürleri buluşturacak bu tarz etkinlikler yapmaya açık olduklarını söyledi. Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan festival ile Karabağlar ile Karabağ arasında kültür köprüsü kurulacak.

  • Ege Postası
  • 25.01.2015 - 11:09
İZMİR - Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği Başkanı Cevahir Ahmedova ve dernek yönetimi Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dernek Başkanı Ahmedova Başkan Selvitopu’na Karabağlar ile Kafkasya’nın müzik konservatuvarı olarak  nitelendirilen Karabağ arasında köprü kuracak bir kültür sanat etkinliği düzenlemek istediklerini belirtti. Başkan Selvitopu ise talebe olumu cevap vererek böyle bir etkinliği Karabağlar’da  ilk kez gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Karabağlar’daki her kültür önemli
Karabağlar’da her kültürün çok önemli olduğunu ve bu tarz etkinliklerle çeşitli kültürlerle diyalog kurulacağını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Biz Karabağlar sınırlarındaki Azeri dernekleriyle de güçlü iletişim kuruyoruz. Karabağlar’daki her türlü kültür bizim için çok önemli. Bize düşen görev bu kültürlerle diyalog kurmak,  onları ayakta tutmak. Karabağ ile önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde bir kültür sanat festivali düzenlemeyi planlıyoruz. İlk olarak bizim ilçemizde gerçekleştirmeyi istediğimiz bu etkinlikle Karabağ ve Karabağlar arasında güzel bir kültür sanat köprüsü kurulacak.” Dedi. 

Azeri kadınlar için destek istediler 
Dernek Başkanı Cevahir Ahmedova ayrıca Başkan Selvitopu’ndan sokakta kalan ve zor durumda olan Azeri kadınlarla ilgili de destek istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.