Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanarya tur şansını Ukrayna'ya bıraktı

Kanarya tur şansını Ukrayna'ya bıraktı

Fenerbahçe, 3. ön eleme ilk maçında sahasında Shakhtar Donetsk'i konuk etti. Fenerbahçe, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile 0-0 berabere kaldı.

  • Ege Postası
  • 28.07.2015 - 23:25
Vítor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turu ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını ile Kadıköy'de 0-0 berabere kaldı. Rövanş 5 Ağustos Çarşamba günü Ukrayna'da oynanacak.

Yaptığı transferlerle dikkat çeken ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefindeki Fenerbahçe, 3. ön eleme ilk maçında konuk ettiği Shakhtar Donetsk'e diş geçiremedi.
700 gün sonra Avrupa kupası maçına çıkan sarı-lacivertliler ilk yarıda beklenen futbolu sergileyemezken, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Ancak beklenen gol gelmedi ve karşılaşma golsüz sona erdi. Fenerbahçe, sahadan rövanş için avantajlı bir skor elde edemeden ayrılırken, tur ümitlerini 5 Ağustos'ta Lviv'de oynanacak rövanşa bıraktı.
İki takım ilk defa bir resmi maçta karşı karşıya gelirken, Fenerbahçe'nin Avrupa hasreti sona erdi. En son 27 Ağustos 2013'te Arsenal ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe 700 gün sonra bir Avrupa Kupası maçına çıktı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Ertuğrul Taşkıran, Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül'ün yanı sıra kırmızı kart cezalısı Şener Özbayraklı bu maçta forma giyemedi.
İŞTE İLK 11'LER:
Fenerbahçe:

Volkan, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Alves, Caner, Nani, M.Topal, Josef, Diego, Fernandao, Sow.
Shakhtar Donetsk:
Pyatov, Shevchuk, Ordets, Srna, Rakitskiy, Stepanenko, Fred, Marlos, Alex Teixeira, Gladkiy, Taison.


MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada Alves, Alex Teixeria'yı cezayayı ön çizgisi üzerinde düşürdü. Alves maçın ilk sarı kartını görürken; Shakhtar'da Dario Srna'nın kullandığı serbest vuruşta, top barajda kaldı.
5. dakikada Nani, kaleye yaklaşık 25 metre uzaktan sert vurdu, kaleci Pyatov son anda soluna yatarak topun kaleye gitmesine izin vermedi.
16. dakikada Shakhtar tehlikeli geldi. Alex Teixeria, cezasahasına sağdan girdi çaprazdan vurdu. Top kaleci Volkan'ı da geçip sol direğin hemen yanından auta gitti.
19'da Kjaer kritik bir müdahele de bulundu. Alex Teixeira'nın pasında Marlos Bonfim cezasahası sağ içinde topla buluştu. Bonfim, üç oyuncuya rağmen şutunu çekti, Volkan Demirel'in sektirdiği topa Oleksandr Gladky hareketlendi. Ukraynalı oyuncunun vurmasına izin vermeyen Kjaer topu kornere gönderdi ve mutlak tehlikeyi önledi.
24'te Alex Teixeria soldan çalımlarla cezasahasına girdi. Kaleci Volkan'la karşı karşıya kalmadan önce Caner ters kademeye girdi ve topu uzaklaştırdı. Brezilyalının Caner'e yaptığı harekete hakem faul dedi.
28'de sağdan topu cezasahası yan çizgisine kadar taşıyan Dario Srna ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde Taison gelişine vurdu, kalesinde devleşen Volkan mükemmel reaksiyonla solundan kaleye giden topu çıkardı ve mutlak golü önledi. Volkan'dan dönen topu Alves uzaklaştırdı...
35'te Nani'nin sağdan cezasahası ön çizgisine ortasında Fernandao, kafayı vurdu, top az farkla üstten auta gitti. Fenerbahçe bu dakikaya kadar maçtaki en tehlikeli atağını gerçekleştirdi.
İlk yarı Shakhtar Donetsk daha etkili bir futbol sergilerken, devre golsüz sona erdi.
52'de Shakhtar Donetsk defansından seken topu önünde bulan Caner Erkin ceza sahası dışından gelişine vurdu, kaleci Andriy Pyatov, iyi uzanarak topa sahip oldu.
56'ıncı dakikada, Taison orta saha çizgisine yakın bölgede topla buluştu. Kjaer'i geçip soldan cezasahasına girdi. Volkan'la çaprazda karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
ROBIN VAN PERSIE İLK KEZ 
68'de Moussa Sow'un yerine Robin van Persie oyuna girerken, Hollandalı oyuncu tribünlerden uzun süre alkış altı. Robin van Persie ve Nani, en son 598 gün önce Manchester United-Newcastle maçında aynı forma altında oynadı.
70'de Diego, cezasahasına girerken vuruşunu yaptı, top az farkla auta gitti. Bir dakika sonra Fernandao, soldan cezasahasına girdi, altıpas içerisine ortasında Robin van persie'den önce defans araya girdi ve topu son anda uzaklaştırarak mutlak tehlikeyi önledi.
84'te ise Miroslav Stoch oyuna girdi. Slovak oyuncunun bir dakika içinde sarı kart görmesi dikkat çekti.
Kalan dakikalarda Shakhtar Donetsk oyunu iyice soğuturken, tehlikeli pozisyonlar yaşanmadı ve karşılaşma golsüz sona erdi. İki takım arasındaki rövanş maçı 5 Ağustos'ta Liviv Arena'da oynanacak.

MAÇTAN NOTLAR;
VAN PERSIE YEDEK SOYUNDU

Transferi sadece Türkiye'de değil bütün dünyada büyük yankı yaratan Hollandalı yıldız Robin van Persie, takımla sadece 3 antrenmana çıkabildiği için Shakhtar Donetsk maçında yedek soyundu. Teknik direktör Vitor Pereira, fizik kondisyon eksiği olan Van Persie’yi yedek kulübesinde oturttu. Bu arada tribünlere taraftarın çağırdığı Hollandalı yıldız bu durumu anlamayınca tercüman Deniz Sarıtaç tarafından uyarıldı ve tribünlere giderek yumruk şov yaptı. 

FENERBAHÇE 4-4-2 İLE SAHADA
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımını 4-4-2 sistemiyle sahaya sürdü. Defans dörtlüsü Hasan Ali, Alves, Kjaer ve Caner Erkin’den oluştu. Orta sahada Josef-Mehmet Topal ikilisine şans veren Pereira, orta alanın sağında Nani, orta alanın solunda ise Diego’yu oynattı. Forvette ise Sow-Fernandao ikilisi gol aradı.   
 
FENERBAHÇE'DEN SHAKHTAR YÖNETİCİLERİNE YEMEK
Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk’in yöneticileri ve maçın UEFA temsilcilerine Faruk Ilgaz Tesisleri’nde bir öğle yemeği verdi. Yemekte Fenerbahçe adına Sportif Direktör Giuliano Terraneo hazır bulundu. Yemek her iki kulüp temsilcilerinin de birbirlerine karşılıklı plaket vermesi ile son buldu.

700 GÜNLÜK ÖZLEM SONA ERDİ
Fenerbahçe, 700 gün sonra Devler Ligi sahnesine çıktı. Son Avrupa maçını 27 Ağustos 2013'te UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımına karşı oynayan Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçıyla 700 günlük özlemine son verdi. 
 
SHAKHTAR’DA DOPİNGLİ ÇIKAN FRED İLK 11'DE OYNADI
Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, milli takımda iken Copa America’da verdiği doping numunesi pozitif çıkmasına rağmen kadroya alında ve ilk 11'de oynadı. Fred'in ikinci numunesi de pozitif çıkarsa, Brezilyalı futbolcuya 1 yıla varan cezalar verilebilecek.

TRİBÜNLER DOLDU, KASAYI DOLDURDU
Fenerbahçe taraftarları, Shakhtar Donetsk maçına yoğun ilgi gösterirken, tribünleri tamamen doldurdu. 35 bin kombine bilet satan Fenerbahçe, bu maç için yaklaşık 16 bin satışa  sundu ve bilet satışından 2 milyon TL’yi aşan bir miktarı kasasına koydu. Fenerium’dan da 1 milyon TL’yi aşkın bir ürün satışı yapan sarı-lacivertliler 3 milyon TL’yi aşkın bir bedeli kasasına koydu.
TRİBÜNDE 18 UKRAYNALI
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Kadıköy’de Shaktar Donetsk’i ağırladığı mücadeleyi sadece 18 Shakhthar Donetsk taraftarı izledi.

ŞEHİTLER UNUTULMADI
Fenerbahçe taraftarları Shaktar Donetsk ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında son günlerde büyük üzüntü yaşamamıza sebep olan şehitlerimizi unutmadı. Sarı-Lacivertli taraftarlar maç öncesi sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

SHAKHTAR'DA KUCHER CEZALI
Ukrayna temsilcisinde tecrübeli savunma oyuncusu Olexandr Kucher, Fenerbahçe karşısında ilk maçta cezalı olduğu için oynayamadı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Shakhtar Donetsk'in Almanya'nın Bayern Münih takımına deplasmanda 7-0 yenildiği maçın 3. dakikasında kırmızı kart gören Ukraynalı stoper, cezası nedeniyle Kadıköy'de forma giyemedi. Teknik direktör Mircea Lucescu, Ukrayna Premier Ligi'nde son hafta oynadıkları maçın ilk 11'inden iki değişiklikle takımını sahaya sürdü. Lucescu, Bonfim ve Kobin'in yerlerine Srna ile Stepanenko'yu ilk 11'e aldı.
VAN PERSIE ALKIŞLARLA...
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, sarı lacivertli takımla ilk maçına çıktı.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile karşılaşan Fenerbahçe'de taraftarın sabırsızlıkla beklediği Van Persie, ikinci yarıda forma şansı buldu. Sarı-lacivertli takımla 3 idmana çıkan, fizik ve kondisyon eksikliği nedeniyle Shakhtar Donetsk mücadelesinde yedek soyundurulan Hollandalı futbolcu, karşılaşmanın 68'inci dakikasında Moussa Sow'un yerine oyuna dahil oldu. Van Persie'nin oyuna girdiği sırada sarı-lacivertli taraftarlar iki futbolcu lehine tezahüratlarda bulundu.



Fenerbahçe Shakhtar maçı için UEFA'ya itiraz etti

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk'in doping testindeki ilk numunesi pozitif çıkan Fred'i oynatması nedeniyle UEFA'ya itirazda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk maçı için UEFA'ya itirazda bulundu.

Brezilya medyasında dün gece yer alan haberlerde Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığı iddia edildi. Gün içerisinde bu haberler doğrulandı ve Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.

Ancak Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu Kadıköy'de büyük bir sürpriz yaparak, Fred'i ilk 11'de sahaya sürdü. Sarı lacivertli kulüp de bunun üzerine maçın devre arasında UEFA'ya dilekçe vererek itirazda bulundu. Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin, Shakhtar Donetsk yöneticilerinin, dopingli olduğunu bilmelerine rağmen Fred'i oynattığını ifade etti.

Bu arada Brezilyalı futbolcunun ikinci numunesinin henüz açılmadığı, bunun da pozitif çıkması halinde 1 yıla varan cezalar alabileceği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.