Dolar 32,2106
%0.15
Euro 35,1155
%0.07
Altın 2.469,720
%0.08
Bist-100 10.176,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kampüsten içeri dahi giremeyecek

Kampüsten içeri dahi giremeyecek

DEÜ’deki kadavrayı İstanbul’daki başka bir üniversiteye sattığı ortaya çıkan DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı’nda görevli Prof. Dr. Orhan Mağden açığa alındı. Mağden’e YÖK’ün en ağır maddesi olan 53 b maddesi uygulandı. Mağden ağır soruşturmalarda uygulanan bu madde gereği DEÜ kampüsünden içeri dahi giremeyecek. Kadavra ticareti yapan profesöre kötü haber

  • Ege Postası
  • 19.12.2017 - 10:26

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in gündeme getirdiği ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdiği kadavra ticareti yapan öğretim görevlisi hakkında soruşturma açıldı ve açığa alındı.

DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı’nda görevli olan Prof. Dr. Orhan Mağden’in hastanede bulunan iki kadavrayı, Dekanlık ya da Rektörlük izni olmadan İstanbul’daki Okan Üniversitesi’ne verdiğinin ortaya çıkması üzerine harekete geçtiklerini belirten DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, olayın kendilerinden önceki Rektör döneminde, Nisan ayında gerçekleştiğini vurgulayarak, Prof. Mağden’in açığa alındığını açıkladı.

KADAVRANIN TİCARETİ OLMAZ

DEÜ Rektör Vekili Prof. Çelik, kadavranın gönderilmesinin de dekanlık, başhekimlik ya da rektörlük izni olmadan gerçekleştiğini, kendi döneminden önce başlatılan soruşturmayı hızlandırdığını belirterek, kadavra ticaretinin kabul edilemeyeceğini söyledi:

“Kadavralar kendi malım, kredi çekerek almıştım, istediğim şeyi yaparım şeklinde savunma yapmış. Ben de ona hocam bu şekilde yapamazsınız dedim. Bir cihaz bile başka bir yere götürülemez. Kadavranın ticareti olamaz. Sadece eğitim amaçlı kullanılabilir”

Prof. Dr. Orhan Mağden

O HOCA KAMPÜSTEN İÇERİ DAHİ GİREMEZ

DEÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit de, Prof. Dr. Orhan Mağden hakkında açılan soruşturmanın YÖK’ün 53 B maddesi gereği açıldığını belirtti. Genel Sekreter Yiğit, bu maddenin en ağır soruşturmalarda uygulandığını vurgulayarak, maddenin delilleri karartma şüphesi olanlar için uygulandığını ve Prof. Orhan Mağden’in bu madde gereği DEÜ kampüsü içine dahi giremeyeceğini kaydetti:

“Prof. Orhan Mağden, YÖK’ün 53 b maddesi gereği açığa alındı. Bu madde ağır soruşturmalarda devreye konulur. Özellikle de delilleri karartma şüphesi olanlar için uygulanıyor. Bu madde gereği hocamız kampüsten içeri dahi giremez.”

KADAVRA YA DA İNSAN CESEDİNİN SATILMASI İNSANLIK SUÇUDUR

DEÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, Prof. Orhan Mağden hakkında çok sayıda başka şikayetler de olduğunu, soruşturma ve cezaları da olduğunu dile getirerek,

“Kim olursa olsun doğru olanı yapacağız. Kadavra, insan cesedinin satılması bir insanlık suçudur. Uluslar arası hukukta da, bütün dünyada da suçtur. Bilime hizmet için yaptım diyor ancak bilime hizmet öyle yapılmaz. DEÜ’deki kadavrayı alıp başka bir üniversiteye götüremezsin. Kimden izin aldığını açıklasın. Kimmiş izin verenler biz de bilelim. Zaten soruşturma tamamen bittiğinde tüm bunlar anlaşılacak” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.