Dolar 32,2221
%0.06
Euro 35,0749
%0.19
Altın 2.506,530
%0.23
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalp ameliyatı olan Nil bebek sağlığına kavuştu

Kalp ameliyatı olan Nil bebek sağlığına kavuştu

DÜNYA Prematüre Günü'nde 1.5 kilo ağırlığında doğan ve kalp rahatsızlığı nedeniyle, İzmir Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Eyüp Hazan tarafından 7 aylıkken ameliyat edilen 1.5 yaşınaki Nil Çağlayan bebek iyileşti. Nil bebek için kontrole getirildiği hastanede pasta kesildi.

  • Ege Postası
  • 23.06.2015 - 12:03
İzmir'de 17 Kasım 2013 tarihinde, Dünya Prematüre Günü'nde 7 aylık ve 1.7 kilo ağırlığında prematüre bebek olarak dünyaya gelen Nil Çağlayan bebeğin, doğuştan kalp hastası olduğu anlaşıldı. Doktorları tarafından sürekli takip edilen minik bebek, beklenen sürede kalbindeki deliğin kapanmaması üzerine, 7 aylıkken, İzmir Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Eyüp Hazan tarafından ameliyat edildi. Açık kalp ameliyatının ardından büyüyen ve 1.5 yaşına gelen Nil bebeğin sağlık durumunun da iyi olduğu belirtildi.

Nil bebeğin doğuştan kalp hastalığına sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Eyüp Hazan, "Kalbinde hem kulakçıkları arasında hem de karıncıkları arasında delik vardı. Doğduğu andan itibaren çocukta nefes darlığı, çabuk yorulma, nefes nefese kalma ve çarpıntı gibi sorunlar yapıyordu. Normal şartlar altında bu delik küçük bir delik olsaydı kendiliğinden kapanması beklenirdi. Ancak hem kulakçıklar da hem de karıncıklarda açıklık bulunduğundan doalyı ve ameliyata kadar geçirdiği 7 aylık dönem içinde sık sık akciğer hastalıklarına yakalandığı için beklemeden Nil Bebek'i ameliyata aldık. Ameliyatın ardından bir yıl geçti ve bugün gayet sağlıklı. Onu böyle mutlu ve sağlıklı görünce ben ve ekibim de daha mutlu oluyoruz" dedi. 

Nil bebeğin annesi Sinem Çağlayan ve babası Ertuğrul Çağlayan da ameliyat kararı verildiği zaman tedirgin olduklarını, ancak Prof. Dr. Eyüp Hazan ve ekibinin, başarılı bir ameliyatın güvenini verdiklerini söyledi. Onlara güvendiklerini belirten baba Çeğleyen, "Kızımız şimdi 1.5 yaşında, yürüyor hatta koşuyor. Yavaş yavaş bazı kelimeleri söylemeye başladı. İzmir Üniversitesi Hastanesi'ne, Prof. Dr. Eyüp Hazan'a ve tüm hastane personeline teşekkür ediyoruz" dedi.

PASTA KESİLDİ

Nil Çağlayan bebek için son olarak, kontrol muayenesi için getirildiği İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde, Prof. Dr. Eyüp Hazan ve ekibi tarafından pasta kesildi. Özel olarak hazırlanan pastanın üzerinde; İzmir Üniversitesi Hastanesi'nin resmi, Prof. Dr. Eyüp Hazan ve Nil Çağlayan'ın şeker hamurundan yapılan maketleri yer aldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.