Dolar 32,3731
%-0.33
Euro 34,7144
%-0.26
Altın 2.399,210
%-0.97
Bist-100 10.159,00
%1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalkan: Kuralı koyan altını alır

Kalkan: Kuralı koyan altını alır

TBMM Genel Kurulunda Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı görüşülerek kanunlaştı. Kanun tasarısı hakkında söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “Bu kanunun temelinde ekonomi var. Yenilik üretim ve ihracat var” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 13:42

Dünyada 1.8 Milyar Müslüman nüfusun olduğuna dikkat çeken Kalkan, “Helal ürün ve hizmetler pazarı uluslararası alanda oldukça büyük. Bunun içinde tekstil, ecza, kozmetik birçok alan var. Helal ekonomisi 3,9 trilyon dolar” dedi.

Dünyada 3,9 Trilyon Dolarlık bir kapasitesi olan helal üretimin yüzde 88'inin Müslüman olmayan ülkelerin elinde olduğunu vurgulayan Kalkan, “Türkiye'nin elinde ne var bu konud? Hava var. İşte, Türkiye bu pazardan pay alsın diye yenilikçi bir kanun olarak bu kanunu getirdik. Yani bu kanunda yok siyasi karar yok. Bunları düşünmeyelim. Bu, helal; bu, haram’ diye hiç öyle bir şey konuştuk m? Bir kuralı konuştuk. Kuralı koyan altını alır, altını alan kuralı koyar” diye konuştu.

Açıklanan son ihracat rakamlarını da değerlendiren Kalkan, “Bugün ihracat rakamı yüzde 15,6 artış ile tarihinin en yüksek rakamı. Daha önce 6 tane kanunun da faydalarıyla bu üretimi yapanlara, bu ihracatı yapanlara, bu insan çalıştıranlara kolaylık getirdik; bu kolaylığın üzerine ihracatımız artmaya başladı. Bunlar yenilikle, değişimle oluyor” ifadelerini kullandı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.