Dolar 32,2029
%0
Euro 35,0355
%0.08
Altın 2.531,980
%1.25
Bist-100 10.726,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaf-Kaf’ın tarihi maçı öncesi ‘IŞİD’ paniği

Kaf-Kaf’ın tarihi maçı öncesi ‘IŞİD’ paniği

Basketbol Kulübü Gran Canaria, 25 Mart’ta Karşıyaka Arena'da oynanacak rövanş maçı öncesi Twitter’dan yapılan IŞİD tehdidi sonrası resmi sitesinden oldukça çarpıcı bir açıklama yayınladı. Kaf-Kaf’ın tarihi maçı öncesi ‘IŞİD’ paniğinde flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 21.03.2015 - 11:03
EUROCUP’a şikayette bulunan kulüp, Twitter hesaplarından oyuncularına yöneltilen IŞİD tehdidine karşı önlem alınmasını istedi. Türkiye’ye seyahatleri sırasında tam güvenlik isteyen kulüp, 48 saat içinde yeterli teminat almadıkları takdirde seyahati iptal edeceklerini duyurdu.
 
'GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMASA...'
Eurocup'ta Pınar Karşıyaka ile deplasmanda karşılaşacak olan Gran Canaria kulübü, gereken güvenlik önlemleri alınmazsa Türkiye'ye gelmeyeceklerini açıkladı.
 
Eurocup çeyrek finalinde İspanya'nın Gran Canaria takımı ile eşleşen Pınar Karşıyaka, İspanya'daki ilk maçtan 76-66 yenik ayrılmıştı. Rövanş öncesinde Twitter üzerinden Gran Canarialı oyunculara yöneltilen tehditler, İspanyol kulübünü tedirgin etti. Eurocup'a resmi bir şikayette bulunan Gran Canaria, polisten ve İspanyol Büyükelçiliği'nden de gerekli güvenlik önlemlerinin alınması yönünde istekte bulundu.
 
Gran Canaria oyuncuları ve teknik heyeti, önümüzdeki 48 saat içinde güvence verilememesi halinde Türkiye'ye seyahat etmemeyi düşünüyor. Çeşitli oyuncuları hedef alan tweet'lerde terör örgütü IŞİD'in yaptığı eylemlerden bir görüntüye yer verilirken, oyunculara maçı kaybetmemeleri halinde ailelerinin öldürüleceği tehdidinde bulunuldu.

İspanyol Kulübü’nün twitter hesabına gönderilen tehdit mesajları ortalığı karıştırdı. Mesajlara IŞID militanlarının kafa kesme fotoğrafları konulup, “Maçı kaybetmezseniz sonunuz bu olacak”, “1 hafta içinde öleceksiniz” ve “Hala gelmeyi düşünüyor musunuz'”  ifadeleri kullanıldı...


KAMUOYUNA DUYURDULAR

İÇERİĞİNİN ne kadar ciddi olduğu belli olmayan bu mesajlar Suriye’deki IŞİD teröründen korkan İspanyollar’a büyük panik yaşattı. 
Öyle ki kulüp yetkilileri, İspanya’daki Türkiye Büyükelçiliği ve Eurocup yönetimi de dahil olmak üzere herkesi ayağa kaldıracak hamleler yaptı. Korku içindeki Gran Canaria, önce Eurocup’a şikayet dilekçesi yollayarak yaşadıkları kaygıyı belirtti. Ardından Türk Büyükelçiliği ve Türk Polisiyle irtibata geçen kulüp, resmi siteden yayınladıkları mesajla durumu kamuoyuyla paylaştı.

MESAJLARINI HEMEN SİLDİLER

İSPANYA’yı ayağa kaldıran bu mesajları resmi sitesinden paylaşan kulüp 25 Mart’ta oynanacak karşılaşma öncesi 48 saat içerisinde kendilerine güvence verilmezse Türkiye’ye gelmeyeceklerini belirtti. Bu arada, İspanyol ekibinin yaptığı açıklama sonrası olay büyüyünce, kulübü tehdit eden kişiler bu mesajlarını sosyal medya hesabı twitter’dan kaldırdılar.



Karşıyaka'nın rakibi Gran Canaria'yı 'IŞİD'çiyiz' diye tehdit edenler yakalandı


Basketbol Eurocup çeyrek finalinde 25 Mart Çarşamba günü İzmir'de Pınar Karşıyaka'ya konuk olacak İspanyol ekibi Gran Canaria'yı Twitter üzerinden 'IŞİD'çiyiz' diye tehdit eden kişilerin yakalandığı açıklandı.

Karşıyaka Kulübü Başkanı Fatih Diniz, Gran Canaria'nın iki tehdit mesajını ciddiye alıp, işi "gideriz, gitmeyiz" boyutlarına getirmesini tuhaf karşıladığını belirtirken, tweetlerin sahiplerinin emniyet güçlerince belirlendiğini ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Diniz olayın biri Karşıyakalı olan, diğeri ise Karşıyakalı olmayan iki arkadaş tarafından şaka olarak başlatıldığını ancak işin başka boyutlara gittiğini ifade etti, "Şaka da olsa bizleri sıkıntıya soktu ve işgal etti. Bu kişilerin kimler olduğu belirlendi. Haklarında gereken işlem yapılacak. Gran Canaria ve Eurocup yetkililerine durumu aktardık. Güvenlikle ilgili bir sorun olmadığını bildirdik. Rahat rahat gelip maçlarını oynasınlar. Ortada büyütülecek bir durum yok" diye konuştu. (basketfaul)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.