Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar sertifikalarını Başkan Bakıcı'dan aldı

Kadınlar sertifikalarını Başkan Bakıcı'dan aldı

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen Kadın Sağlığı Eğitim Programı sona erdi. Program sonunda Kadın kursiyerler sertifikalarını Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel ile Ali Karakurt ’un elinden aldılar.

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 12:34
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin yürüttüğü ve 13 haftadır süren Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında kursiyerler sertifikalarını törenle aldı. Başkan Bakıcı, Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na katılan kadınları tebrik ederek, sağlık eğitiminin kadın ve aile açısından önemine dikkat çekti.
Sertifika törenin açılış konuşmasını yapan Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel, verilen eğitim hakkında kısaca bilgi verdi. 13 hafta boyunca kadınların ruh ve beden sağlıklarını nasıl koruyacakları yönünde bilgilerin paylaşıldığını kaydeden Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel, ayrıca kadınlarda cinsel/üreme sağlıkları, temizlik ve beslenme, güvenli annelik ve gebeliği önleyici yöntemlerin anlatıldığı söyledi. Üreme sağlığını koruyucu davranışların da anlatıldığı programda, iletişim, cinsellik, yasal haklar, çocuklar ve ergenler konusunda da eğitim verildiğini belirten Sosyolog Gürsel, yine kadınlara yönelik genel sağlığı koruyucu davranışlar konusunda da eğitim verildiğini ve tüm başlıklar altında verilen eğitimlerin uygulamalı olduğunu kaydetti.

Sağlıklı bilgi, sağlıklı düşünce, sağlıklı nesiller
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi bünyesinde düzenlenen bu eğitim programına katılan tüm kursiyerlere teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kadın sağlığıyla ilgili verilen bu eğitimin verimli olduğuna inandığını kaydetti.  Kursiyerlere burada öğrenilen bilgileri yakınlarıyla paylaşmalarını isteyen Başkan Bakıcı; “Elde ettiğiniz bilgileri yakınlarınıza, eşlerinize, dostlarınıza ve çocuklarınıza anlatmak; onların ve kendinizin daha sağlıklı yetişmesine yönelik davranışlar ortaya koymak açısından bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı toplumlar ve sağlıklı nesiller; sağlıklı bilgiler ve düşüncelerden oluşan nesillerdir” dedi. 

Önce kadın bilgilenmeli
Her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da bilgi sahibi olmakla birçok sorunun önüne geçilebileceğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, sağlık konusunda ailenin bilinçlenmesi için öncelikle kadınların bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Sağlık ile ilgili tüm konular üzerinde bilgi sahibi olmanın önemine vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Kadınları bu konuda farklı kılan özellik sizlerin çocuklarınızı yetiştirmenizdir. O yüzden sizlerin sağlığınızla ilgili daha çok bilgili olmanız ve sağlığınıza önem vermeniz esastır. Bu anlamda eğitim kursuna katılarak bu örnek davranışı gösterdiğiniz için ben sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.
Kadın danışma merkezi olarak bu ve buna benzer konularda çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan bakıcı, bu çalışmalarda büyük emek harcayan başta Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ve Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürü Özgül Yavuz Karaalioğlu olmak üzere; bu eğitimi veren Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel’e, teşekkür etti.

Kursiyerler memnun
Kadınlara yönelik verilen bu eğitimden son derece memnun olduklarını dile getiren kursiyerler; aldıkları bu eğitim programının kendilerine çok şey kattığını ifade ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından 13 kursiyer, sertifikalarını Başkan Bakıcı ve Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel ile Ali Karakurt ‘un elinden aldılar. 
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde Kadın Sağlığı Eğitimi ve diğer kurs programlar ile ilgili talepler alınmaya devam edeceği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.