Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar emeklerini sergiledi

Kadınlar emeklerini sergiledi

Güzelbahçe Belediyesi’nin açtığı kurslara devam eden kadınlar ve genç kızlar, el emeği göz nuru eserlerini düzenlenen kermesle sergiledi, satışa sundu.

  • Ege Postası
  • 16.12.2014 - 10:17
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kadınların aile ekonomilerine katkıda bulunmaları ve yeteneklerini artırmaları için başta Semtevi olmak üzere belediyenin çeşitli birimlerinde kurslar ve eğitimler verildiğine dikkat çekerek, “Semtevimiz, adeta bir okul gibi hizmet veriyor. Emeği geçen hocalarımıza ve kurslara devam eden kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Başkan İnce, “Toplumu kuran ailedir, aileyi kuran da annedir. Annenin maddi ve manevi gücünü arttırmalıyız. Bu sebeple kadının ekonomik özgürlüğünün, emek değerini oluşturmaktan geçtiğini bilmeliyiz. Kermesimizle amaçlanan kadınların ekonomik özgürlüğüne katkı sağlamak, özgüvenine-özgürlüğüne, haklarına ve varlığının anlam bulmasına yardımcı olmaktır” diye konuştu.

İki gün süren kermeste takı, ahşap boyama, tel kırma, cam boyama, seramik çiçek, yün örgü, kat’i sanati, dikiş ve nakış ürünlerinin yanı sıra kadınların evlerinde yaptığı, börek, çörek, tatlı, mantı, keşkek ve sarma gibi gıda maddeleri de sergilendi, satışa sunuldu. 
Bu arada kurslar, Semtevi’nin yanı sıra Kültür Merkezi, Anfi Tiyatro, Çamlı ve Yaka Kültürevi’nde verilmeye devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.