Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadına şiddete 8 komisyondan sıfır veri

Kadına şiddete 8 komisyondan sıfır veri

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, kadına karşı şiddet olaylarının giderek arttığı halde bu konuda sağlıklı verilerin olmadığını belirterek Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 04.03.2015 - 09:58
Prof. Dr. Güven,Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 22 nci dönemden bu yana kadın ve çocuklara yönelik şiddet ile ilgili olarak 3 komisyon, 23. Dönemde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda 2 alt komisyon ve 24. dönemde de İnsan Hakları İnceleme Komisyonu dahil olmak üzere kadın ve çocuklara şiddeti araştıran toplam 8 araştırma komisyonu kurulduğunu, ancak sağlıklı veri akışının sağlanamadığını hatırlattı. Araştırma komisyonlarından çıkan sonuçların kağıtlarda kaldığının da ortaya çıktığını belirten Güven, şiddet konusunda sürekli ve güvenilir bilgi toplanamamasının, şiddeti ortadan kaldırmak için alınacak uygun önlemlerin ve kurulacak uygun mekanizmaların belirlenmesini güçleştirdiğini, şiddetle mücadelede sorumlulukları bulunan kurum ve kuruluşların mücadele politikalarını kapsamlı ve bütüncül olmayan çalışmalara dayandırmak zorunda kaldıklarını belirtti.

ŞİDDETİN PEK ÇOĞU SAKLANIYOR
Son olarak üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinde de cezaların caydırıcılığının olmamasının etkili olduğunu belirten Güven, pek çok sağlıklı, sürekli ve güvenilir verilerle desteklenmeden belirlenen önlemlerin etkili olmadığının görüldüğünü söyledi. Ülkemizde kadınların pek çoğunun şiddeti sakladığını ifade eden Güven, “8 komisyon kuruldu ancak toplanan veriler sağlıklı değil. Kadınlarımız saklıyor, inciniyor, ya da gerçek anlamda araştırılmadan bir takım rakamsal veriler ortaya atılıyor. Asıl şiddet rakamları bilinen ya da bizlere sunulandan çok daha fazla. Bu da şiddeti ortadan kaldırmak için alınacak uygun önlemlerin ve kurulacak uygun mekanizmaların belirlenmesini güçleştiriyor” dedi. Son günlerde yaşanan olaylara ve toplumun hassasiyetine dikkat çeken Güven şunları söyledi: “Ülkemizde şiddete maruz kalmanın giderek arttığının bilindiği bu günlerde veri toplanmasında yaşanan sıkıntılara çözümler getirilerek veri akışının sağlanması zorunluluk haline gelmiştir.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.