Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 7 saat sonra elektrik...

İzmir'de 7 saat sonra elektrik...

İzmir'de saat 10.30 sıralarında başlayan elektrik kesintisi saat 17.15 sıralarında kısmen sona erdi. Kademe kademe elektrik verilmeye başlandı

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 17:49
İZMİR - Türkiye genelinde sabah saatlerinde kesilen elektrik, illerde kademe kademe verilmeye başlandı. Alsancak ve Buca gibi semtlere elektrik verilmeye başlanırken, yetkililer kentin tamamına aşamalı olarak elektrik verileceğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"İZMİR'DE ELEKTRİKTEN SONRA SU DA YOK" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


"AK PARTİ İZMİR'DE ELEKTRİK YOK, TOPLANTI İPTAL" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"EBSO BAŞKANI'NDAN KESİNTİ TEPKİSİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"ÇIRAY BÜYÜK KRİZİ MEZLİS'E TAŞIDI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


Büyük kesinti İzmir’de de hayata darbe vurdu. Ulaşım, sağlık hizmetleri ve eğitimde büyük aksaklıklar yaşandı.

Jeneratör sıkıntısı nedeniyle İZBAN ve metro devre dışı kalırken yüzlerce kişi İZBAN'da tren seferleri durduğu için tünellerde ve raylarda mahsur kaldı.

Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü teyakkuz ilan ederek tüm hatlarda sefer sayılarını artırdı.

VALİLİKTEN VE BELEDİYEDEN İLK AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi de kesintiyle ilgili sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:  Elektirik kesintisi ülke çapında bir arızadan kaynaklanmaktadır. İşletmelerimizde aksaklıklar yaşanabilir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
 
Yaşanan kesinti ile ilgili bir açıklamada İzmir valiliği'nden geldi. Valilik yaptığı açıklamada, "Ulusal elektrik sistemndeki arızadan dolayı bölgemze elektrik verilememektedir" şeklinde açıklama yaptı.

Kesinti nedeniyle trafik ışıklarının da devre dışı kaldığı kentte ana arterlerde yoğunluk yaşanırken herhangi bir kaza meydana gelmemesi sevindirdi.

SANTRALLER KONTROL ALTINDA
Sistemi düzeltmek için Elektrik Üretim Anonim Şirketi ( EÜAŞ), ilk etapta üretime hazır hidroelektrik santrallerini kontrollü olarak devreye almaya başladı ve saat 13.30 sıralarında Türkiye genelindeki üretilen enerji miktarı 1900 Megawatt'a kadar çıktı. Sistemdeki enerji miktarının artmasıyla birlikte frekans değeri de 50 Hz'e geldi. Bunun üzerine bazı illere kontrollü olarak elektrik verilmeye başlandı. Ayrıca, termik santraller ile doğalgaz santrallerinin hidroelektrik santralleri gibi hemen enerji üretimine başlayamadığı ve bu nedenle de onların ilerleyen saatlerde üretime geçmesinin ardından kontrollü olarak sisteme dahil edileceği bildirildi. Yetkililer ayrıca, ani üretim kaybının nedeninin de araştırıldığını kaydetti.
 
SU KESİNTİSİ YAŞANDI
İzmir'de elektrik kesintisi su kesintisine de neden oldu. Güç kaynağı olan arıtma tesisleri çalışmasına karşın pompa istasyonları ve kuyulardaki sistemlerin devre dışı kalması bazı ilçelerde su kesintisi yaşandı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri arıza kaynakla elektrik kesintisi nedeniyle Buca, Hatay'ın üst kesimleri, Kadifekale, Yeşilyurt, Gaziemir, Görece Mahallesi, Karabağlar'ın üst kesimleri, Bornova'nın üst kesimleri, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli'nin üst kesimleri, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova'nın üst kesimlerinde zorunlu olarak su kesintisi yapıldığını açıkladı. Pompalar elektrik kesintisi nedeniyle çalışmadığı için Tahtalı Barajı'ndan ve kuyulardan su verilemedi. Arıtma tesislerinin ise yedek güç kaynakları olması nedeniyle sorun yaşamadı.

7 SAAT SONRA ELEKTRİK...
Arızanın giderilmesinin ardından elektrik dağıtımı Büyükşehirlerden başlarken saat 17.15 itibariyle İzmir’e de elektrik geldi. Santrallerin devre dışı kalmasıyla akış yavaş yavaş yayılırken merkez ilçelerin ardından kentin tüm ilçelerinin kısa sürede aydınlığa kavuşması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.