Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KON-FED Başkanı Aydoğan'dan EKSİAD'A salvo: İzmir'deki Konyalıları temsil etmez

KON-FED Başkanı Aydoğan'dan EKSİAD'A salvo: İzmir'deki Konyalıları temsil etmez

İzmir Konyalılar Federasyonu (KON-FED) ve Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Aydoğan, kendilerine bağlı 50'yi aşkın dernekten bağımsız olarak kurulan Ege ve Konyalı Sanayici İşadamları Derneği (EKSİAD) Başkanı Muzaffer Hekimoğlu'nun AK Parti'yi destekleyen açıklamalarını doğru bulmadıklarını söyledi. Aydoğan, "30 senedir bu derneğin kurucusuyum. STK şapkamla her zaman tarafsız oldum, tarafsız duruyorum. Ben 'Şu kadar bin Konyalı şu partiyi destekliyor' demiyorum. Ben demiyorum ki; onlar kim oluyor da söylüyorlar!" dedi. KON-FED Başkanı Aydoğan'dan EKSİAD'A salvo

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 13:24
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Ege ve Konyalı Sanayici İşadamları Derneği (EKSİAD) Başkanı Muzaffer Hekimoğlu'nun AK Parti'yi destekleyen açıklamalarını doğru bulmadıklarını ifade etti.

ONLAR KİM OLUYOR DA SÖYLÜYORLAR!

Aydoğan, "Yeni kurulan derneğin federasyonumuzla hiçbir ilişkisi yok. 15 üyeyle, 20 üyeyle kurulmuş dernek bizim muhatabımız değil. Daha dün kurulmuş, yanında çalışanlardan kurulmuş bir dernek bizim muhatabımız olamaz ki. Saygı duyarım, demokratik hakkı, gitmiş kurmuş. 3-5 ay evvel kurulmuş, bizim arkadaşımız, hemşehrimiz ama tabanla, Konyalılarla bir bağı, ilişkisi, temsiliyet yok. 30 senedir bu derneğin kurucusuyum. STK şapkamla her zaman tarafsız oldum, tarafsız duruyorum. Ben 'Şu kadar bin Konyalı şu partiyi destekliyor' demiyorum. Ben demiyorum ki; onlar kim oluyor da söylüyorlar!" şeklinde tepki gösterdi.

FEDERASYONUMUZLA BİR İLİŞKİSİ YOK

İzmir Konyalılar Federasyonu (KON-FED) ve Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Aydoğan, kendilerine bağlı olmayan Ege ve Konyalı Sanayici İşadamları Derneği'nin (EKSİAD) yeni kurulan derneğin federasyonlarıyla bir ilişkisi olmadığını belirtti.

KAÇ ÜYEN VAR DİYE SORARSIN'

İzmir'deki Konyalıların tek temsilcilerinin federasyon ve federasyona bağlı dernekler olduğunu kaydeden KON-FED Başkanı Mehmet Aydoğan, EKSİAD'in kendilerini temsil etmediğini dile getirerek,"Kaç üyesi var, ne zaman kurulmuş sorunca ortaya çıkar. Benim muhatabım değil. Bir hemşehrim kurmuş. Ona da bunları yakıştıramam ama belli. Ölçüsünü siz koyun. 10 kişi bir araya gelir dernek kurar. Yasaldır ama bizi temsil etmez. İzmir'deki Konyalıları temsil etmez. Kaç üyen var diye sorarsın. O kadar kişiyi temsil ediyor demektir" dedi.

TARAFSIZIZ
Aydoğan, EKSİAD Başkanı Muzaffer Hekimoğlu'nun muhatapları olmadığını, başta kendisi olmak üzere fedarasyonlarının (KON-FED) tarafsız bir duruş sergilemesine karşın, Hekimoğlu'nun AK Parti'yi destekleyen açıklamalarını doğru karşılamadıklarını dile getirdi.

HERKES İSTEDİĞİ ADAYI VE PARTİYİ DESTEKLEYECEK

KON-FED ve Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Mehmet Aydoğan, partilerin Konyalı adayı olmadığını, bu nedenle üyelerine şu ya da bu partiye oy vermeleri şeklinde bir çağrıda da bulunmadıklarını dile getirdi: "Federasyon olarak şu parti ya da bu partiyi destekliyoruz gibi bir tavrımız yok. Herkes kendi istediği parti ya da adayı destekleyecek. Biz tarafsısız. Üyelerimizi de serbest bıraktık. Bir Konyalı aday yok. Hangi partiden Konyalı olursa gitme sözü verdik. Konyalı bir aday olmayınca serbest bıraktık. Adayımız Konyalıysa ve seçilecek bir sıradaysa destek oluruz. Benim adayım yok ki."

İZMİR'İN BEŞTE BİRİ KONYALI

Mehmet Aydoğan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İzmir'de 125 bin Konyalı oludğunu ancak nüfus kayıtları İzmir'e geçenlerle birlikte bu sayının daha da yükseldiğini de belirterek, KON-FED'in tüm Konyalı hemşehri derneklerinin tek temsilcisi olduğunun bir kez daha altını çizerek şunları söyledi: "Federasyonumuza bağlı 50'ye yakın derneğimiz ve temsilcimiz var. TÜİK rakamlarına göre 125 bin Konyalı var ama nüfusu Konya'da olanlar hala Konya nüfusuna kayıtlı olanlar 125 bin kişi. Ben 100 senelik İzmirliyim. Bizim nüfuslarımızın tamamı İzmir'e geçti. İzmir'in 5'de 1'i Konyalı. 33 tane İzmir Ticaret Odası (İTO) meclis üyesi var. 14 tane oda başkanı var. Bu neyi gösteriyor. Toplumdaki ağırlınızı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.