Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler Berkin eyleminde

İzmirliler Berkin eyleminde

Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybederken, İzmir’de Berkin eylemleri başladı. İlk olarak Karataş Lisesi öğrencileri oturma eylemi yaparak derslere girmedi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen gençler de akşam Alsancak’ta toplanarak eylem yapma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 11.03.2014 - 12:58
EGEPOSTASI- Berkin Elvan'ın ailesi Twitter'dan  ''Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun'' diye acı haberi duyurdu.  Ölüm haberi üzerine çok sayıda kişi hastaneye akın etti. Berkin’in ölüm haberi üzerine hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur gözyaşlarını tutamadı. Onur, "Saat 7’de  kaybetmişiz arkadaşımızı, kardeşimizi. Dün burada çok üzüldük. Bu çocuğun bedenini huzursuz edenlerin vebali üzerinde olacak. Burayı dağıttılar, huzursuzluk oldu. Buraya dün çadırlar, battaniyeler getirilmiş, Berkin’in yaşayacağı umuduyla. Ama acı haberi aldık. Çok üzgünüm. Şu anda bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey, o kaybettiğimiz 7 kardeşimizin yanına Berkin’in gülen yüzüydü. Gerçekten çok üzgünüz. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün zaten avukatın açıklamalarından durumunun kritik olduğu belliydi. 16 kilo çocuk iyi dayandı, iyi direndi. Bu devlet büyük devlet. İlgilenmedi, Ankara ilgilenmedi. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.


 
AİLESİ YIKILDI
Berkin'in ölüm haberi anne ve babasını yıktı. Acılı aile hastane çıkışında görüntülendi.

KARA GÖZLÜ GÜZEL ÇOCUK
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, binlerce kişi gibi, üzüntüsünü sosyal medyada paylaştı. Kocaoğlu, “Kara gözlü güzel çocuk.. Türkiye seni hiç unutmayacak. #BerkinElvan'a kıyanlar mutlaka hesap verecek” dedi.
 
Karataş Anadolu Lisesi öğrencileri, sabah saatlerinde Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiğini öğrendikten sonra okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. Öğrenciler ilk derse girmedi.
Yaklaşık 250 öğrenci, okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. Sessizce bekleyen öğrenciler ikinci dersten itibaren okula girdi.  Öte yandan sosyal medya üzerinden örgütlenen İzmirliler akşam 19.00’da Alsancak’ta toplanma kararı aldı. İzmirliler, Berkin’in acısını paylaşacak, tepkilerini dile getirecek.



BELEDİYE ÇALIŞANLARI TOPLANDI
Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiğini öğrenen Tüm Bel Sen üyesi belediye çalışanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi yanında toplandı. Yaklaşık 200 belediye çalışanı adına basın açıklamasını Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır yaptı. Berkin'in 269 gün ölüme direndiğini dile getiren Bozkır, şöyle konuştu:

"Berkin bakkala ekmek almak için gittiği sırada, polisin gaz kapsülüyle başından vuruldu. O iki ameliyat geçirdi. Kaldığı yoğun bakım ünitesinde bir kez gözlerini açtı, gülümsedi ve ardından da bir daha uyanmadı. 269 gün boyunca, umutsuzluğa karşı direndi. 15 yaşında doğum gününü kutladı, ömründe hiç görmediği kardeşleriyle, 269 gün boyunca bu düzenin kirine karşı, çocukluğunun, gençliğinin olanca temizliği ile direndi. Artık o, Ali İsmail’in, Ethem’in, Mehmet’in, Medeni’nin yanında. Haziranın en güzel çocuğu haziranın en güzel ağabeylerinin yanında artık. Ve onlar, ne ayakkabı kutularının, ne yolsuzlukların, ne de yalancılığın kirini taşıyor. Onurlu ve dirençli bir şekilde yaşamanın güzelliği ile bizlere umut veriyorlar. Hırsızlıkla, yalancılıkla iktidarını sürdürmeye çalışanlar nasıl ki öldürmeye çok iyi bilirler; Biz de Berkin'in adını ülkemizin dört bir yanında sokaklarda, caddelerde, çocuk kütüphanelerinde yaşatmayı yeni güne gözlerini açan her çocuğu, Berkin gibi yetiştirmeyi, Berkin ile omuz omuza yürümeyi, karalığa boyun eğmemeyi çok iyi biliriz."

Sendika üyesi çalışanlar, basın açıklamasının okunmasının ardından olaysız dağıldı.



ÜNİVERSİTELİLER EYLEMDE
İzmir'de bazı liselerle öğrenciler sabah ilk derslere girmedi. Üniversitelerin tamamında da protesto gösterileri, anma toplantıları yapıldı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi öğrencileri okullarında sessiz yürüyüş yaparak Berkin’in ölümünü protesto etti. Bunun yanı sıra Ege üniversitesi öğrencileri ise kampüs girişindeki Osman Kibar Kavşağı’nı, kısa süreliğine trafiğe kapattı. 


Üniversitelerin yanı sıra Konak, Karşıyaka, Narlıdere gibi ilçelerdeki birçok lisede de Berkin Elvan’ın yaşıtı olan öğrenciler, olaya tepkilerini gösterdi. Bazı bağımsız tek kişilik yapılan protestolarda ise gençler, Berkin Elvan’ın resminin üzerine ekmek bırakıp oturma eylemi yaptı. 

KONAK’TA PASİF EYLEM
Konak Meydanı’nda Valilik ve Konak Kaymakamlığı binası önünde, çevik kuvvet ekiplerinin karşısında oturan gençler, önlerinde bir somun ekmek, Berkin Elvan’ın fotoğrafı, üzerinde 'Berkin’i vuranlar memleketi soyanlar', 'Berkin uyanmadı, Uyan Türkiye' pankartlarıyla tepkilerini ortaya koydu. Sessizce Berkin’in ölümüne tepki veren gençlere İzmirliler de zaman zaman yanlarına gelerek destek oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.