Dolar 32,3797
%-0.18
Euro 34,7979
%0.16
Altın 2.441,470
%0.11
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli yangın söndürmede gönüllü olmak istiyor

İzmirli yangın söndürmede gönüllü olmak istiyor

İzmirliler durmadan Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Çağrı Merkezi 110’u arıyor ve yangını söndürmek için gönüllü çalışmak istiyor. Yangın sönmüyor

  • Ege Postası
  • 20.08.2019 - 11:04

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Karabağlar’da başlayarak Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan ve üç gündür söndürülemeyen orman yangını İzmirlileri adeta yasa boğdu. İzmirli tepkisini ve üzüntüsünü sosyal medyadan dile getirirken son durumu öğrenmek için sürekli olarak Büyükşehir İtfaiyesi’nin Acil Çağrı Merkezi 110’u arıyor.

110 hatlarını kilitlenme noktasına getiren ve adeta yerinde duramayan on binlerce İzmirli söndürme çalışmalarında gönüllü olmak istiyor. Ancak İzmirliler gönüllü olma konusunda olumsuz yanıt alıyor.

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan yetkililer ise üç gündür yanan arazinin son derece sarp ve dağlık olduğunu belirterek, ayrıca yeteri kadar insan ve makine gücü olduğunu söylüyor. Dumandan zehirlenme ve can kaybı riski olduğunu belirten yetkililer, yanan alan çevresinde bulunmanın tehlikeli olduğunu ekliyor. Yangının yerleşim merkezlerini iyice tehdit etmesi halinde, 110’u arayan ve gönüllü olmak istediğini belirten vatandaşların Valiliğin talebine göre göreve çağırabileceği söyleniyor. Söndürmede etkin rolü uçaklar ve helikopterler oynarken, gece uçuşu yapılamaması yangının söndürülmesini rüzgarın etkisiyle güçleştiriyor.    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.