Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli vekillerin 'kaçak saray' polemiği

İzmirli vekillerin 'kaçak saray' polemiği

CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray “Kaç-Ak Saray”ı eleştirmesi üzerine kendisine, “CHP hazımsızlığını çamur siyasetine dönüştürdü!” diyen AKP Milletvekili Nesrin Ulema’ya çok sert bir cevap verdi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2014 - 10:23

Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin isminde yer aldığı gibi “ak” siyaset yapacağı umuduyla seçildiğini, ancak zamanla totaliter ve çağdışı rejimlere has bir yönetim anlayışı ile “devasa yolsuzluklar batağına” battığını ve   Anayasa’yı askıya alarak ülkeyi kanun tanımaz bir keyfilikle ülkeyi yönetmeye başladığını ifade eden Aytun Çıray Başbakan tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları sormuştu:

“Kaçak Saray için toplamda beş milyar (3,5 milyar lira daha) lira harcanması öngörülüyor ve güvenlik koordinasyonu ve plânlamasının -hakkında atıp tuttuğunuz-  İsrailli bir şirketin üstlendiği doğru mu'” diye sormuştu. 

Bunun üzerine cevap Başbakan yerine AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’da gelmiş ve Ulema şunları söylemişti:

"CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binası ile ilgili basına yansıyan beyanatları CHP’nin nasıl bir hezeyan içerisinde olduğunun açık göstergesi olmuştur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan için ‘Totaliter ve Çağdışı’ ifadelerini kullanan CHP’li Aytun Çıray’ın önce aynaya sonra da CHP’nin millete adeta kan kusturan tarihine baksın.”
“Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binaları milletin tapulu mallarıdır. CHP’li Aytun Çıray, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurtuluş Savaşı sonrasında bile diğer dünya devletleri karşısında gücünü ve prestijini göstermek için Çankaya Köşkü yaptırdığını, kendilerinin geçmişte eleştirdikleri koltuklarda bugün siyaset yaptıklarını, milletten tamamen kopuk sırça köşklerde saltanat sürdüklerini ne çabuk unuttu.”

Bunun üzerine yazılı bir açıklama yapan Aytun Çıray Ulema’ya şu sözlerle cevap verdi:
“Kaç-Ak Saray milletimizin yaşadığı en acı tecrübenin ibretlik belgesidir”
 Nesrin Ulema’nın eline AKP Genel Merkezinden tutuşturdukları anlaşılan zavallı cevap AKP iktidarının algı yönetiminde artık çuvallamaya başladığının göstergesidir. 
Ulema, dünya tarihini en büyük yolsuzluk zincirinin anıtsal ifadesi olan haram ve kaçak saray hakkındaki haklı eleştirilerimizi gölgelemek için bir dizi gülünç gerekçeyi sıralıyor. Önce iftira atarak “CHP’nin halka kan kusturan tarihi”nden söz ediyor, sonra o ortak tarihimizin dehası olan Atatürk’ün Çankayası ile “kaç-Ak Saray”ı karşılaştırıyor. AKP’yi cilâları dökülmeye başlayan sözde başarılarıyla savunuyor. Bugünün hesabını veremeyenlerin, kendi resmi tarihlerini yazmak adına bizden şanlı tarihimizin hesabını sormaları hadleri değildir.

İnsanımız artık bu sözde başarıların astarının yüzünden ne kadar pahalıya patladığını, kendisinin acımasızca istismar edildiğini, yetim hakkının yendiğini maalesef acı bir şekilde görüyor ve görmeye de devam edecek. Türk milleti, iç ve dış politikada saplandığımız bataklığın çok ağır maddi-manevi maliyetini ödeme gerçeğiyle yüzleştiğinde ise Ulema gibilerini “Atatürk’ün Gençliğe Seslenişi”ndeki uygun sıfatlarla damgalayacak. 
“Cumhuriyet tarihimizin en büyük maden faciasında ve Gezi Direnişi’nde kaybettiğimiz çocuklarımızın ahları, onların mazlum yakınlarının çığlıkları Ulema gibilerinin üzerine çökecek”

Türk Milleti bu haram “kaç-Ak Saray”ı yaşayıp yaşayabileceği en acı tecrübenin en somut ibretlik belgesi olarak kolektif hafızasına kaydettiği zaman, Ulema gibilerinin nasıl bir utancın içinde debelendiklerine şahit olacağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük maden faciasında ve Gezi Direnişi’nde kaybettiğimiz çocuklarımızın ahları, onların mazlum yakınlarının çığlıkları Ulema gibilerinin üzerine çökecek. 

Ulema gibileri bize artık ipliği pazara çıkmış ucuz algı yönetimi taktikleriyle büyük resmi, yani hayranlıkla bahsettiği liderinin dünyada kendisiyle dalga geçilen, milletimiz için büyük yüke dönüşmüş bir karikatür figüre dönüştüğü gerçeğini kamufle edemezler. 
Tarihin gerçeğe yürüyüşü durdurulamaz. Zorbalık belki bir süre daha tavan yapacak. Ulema gibileri bundan cesaret alarak her şeyi çarpıtmaya devam edecekler. Fakat bu kirli iletişimi besleyen şartlar hiç beklemedikleri şekilde aniden son bulacak. Bakalım o zaman tarihin en büyük soygunun utanç verici anıtsal kirli yapısı bu  kadar cesur bir yüzsüzlükle savunulabilecek mi '

ULEMA: BUĞDAY AMBARI RÜYASI GÖRÜYOR
Aytun Çıray’ın sert eleştirilerine, AK Partili Nesrin Ulema’dan yanıt gecikmedi. “Dün AK Parti iktidarlarını millete hizmet götürmemekle eleştiren ve bu konudaki cehaletini kamuoyuna yüksek perdeden bağırarak ifşa eden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bugün yine kendisine yakışır dil ve üslupla şahsıma ve partime yönelik ağır ithamlarda bulunmuştur” diyen Ulema, “Kaderin cilvesine bakın ki AK Parti iktidarını ve AK Parti Hareketinin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yolsuzluk yapmakla suçlayan, girdiği bütün seçimlerde aldığı hezimetin acısından sağa sola saldıran CHP, bugün kendi kurduğu tuzağa düşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol yapılarından biri olmaya aday Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binasını diline dolayarak AK Parti iktidarını ve Sayın Erdoğan’ı açıkça hedef alan CHP çok değil 2 yıl öncesine bir bakarsa Anayasa Mahkemesi kararıyla yolsuzluğu ve usulsüzlüğü tescillenen bir parti olduğunu görür” iddiasında bulundu. Ulema sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nitekim CHP’li Aytun Çıray AK Parti’yi, kaset siyasetiyle ayakta durmaya çalışan, bugün söylediğini bir gün sonra inkar edebilecek kadar ‘çarkçı’ bir zihniyetle yönetilen CHP ile karıştırıyorlar. Millete komplolar tarihinden ibaret olan CHP’nin geçmişini unutturma gayreti; siyaseti sadece birilerinin dikiş tutmaz iddiaları üzerinden yürüttüğü hep boş çıkıyor. Kendi içindeki farklı seslere bile tahammülü olmayan, en küçük bir muhalefette milletvekillerine, partililerine kapıyı gösteren CHP’nin AK Parti’ye söyleyebileceği tek sözü olamaz. Gezi ve Kobani olaylarında, legal illegal marjinal örgütlerin, marjinal siyasi partilerin kuyruğunu takılarak gençleri meydanlara çağıran, sokakların savaş alanına dönmesine neden olan, kamu mallarının yağmalanmasına, ülkenin milyarlarca dolar zarara uğramasına göz yuman ve bu olaylarda hayatını kaybedenler üzerinden siyasi menfaat hayalleri kuran CHP ve Milletvekili Aytun Çıray’ın bugün ne yüzle konuştuğunu kamuoyu merak ediyor.
CHP’li Çıray’a şunu sormak gerek: Arkasına saklandığınız ve her dönemde paravan olarak kullandığınız Atatürk ve onun muasır medeniyet hedefleri için ne yaptınız'
Bugün AK Parti’yi ve AK Parti hareketinin liderini asılsız iddialarla karalamaya çalışan ve Aytun Çıray’ın da üyesi ve milletvekili olduğu CHP’nin Cumhuriyet tarihi boyunca Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde açıkça ifade ettiği ihanet şebekeleri ile kol kolla olduğunun en büyük göstergesi “17 Aralık Süreci” olmuştur. AK Parti’yi devirmek uğruna, dün düşmanım dediklerinin kuyruğuna takılarak siyaset yapan CHP’nin Atatürk’ün arkasına saklanarak siyaset yapma dönemi sona ermiştir.
Aytun Çıray ve partisi CHP’nin içine düştüğü hezeyanı “Buğday ambarı” rüyası olarak görüyor ve aziz milletimizin bu safsatalara asla prim vermeyeceğini çok iyi biliyoruz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.