Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli vekiller 'Ankara Tren Garı' davasını izledi: ' Birçok soru işareti var!'

İzmirli vekiller 'Ankara Tren Garı' davasını izledi: ' Birçok soru işareti var!'

10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nın 24’üncü duruşmasında esas hakkında mütalaa verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ile İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu da duruşmayı izledi. CHP'li Gökçen, "10 Ekim katliamının ardından neredeyse 9 yıl geçti. Halen ikinci canlı bombanın kim olduğu ortaya çıkmış değil, yaralılara biber gazıyla saldırıda bulunan polislerin kim olduğu numaralı üniformalarına rağmen araştırılmış değil. Olaydan bir ay önce Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbarın dikkate alınmaması ve olaydan 10 gün önce yüklü miktarda bomba malzemeleri almaya çalışan kişinin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne ihbar edilmesine rağmen bu saldırının neden önlenmediği gibi birçok soru işareti var. " dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2024 - 13:30
  • Güncelleme: 24.04.2024 - 14:00

EGEPOSTASI- 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda IŞİD’in canlı bombalarıyla 104 kişinin katledilmesine ilişkin davanın 24’üncü duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ile İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu sosyal medya hesaplarından şu paylaşımlarda bulundu.

Resim

GÖKÇEN: BİRÇOK SORU İŞARETİ VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen: 10 Ekim katliamının ardından neredeyse 9 yıl geçti. Halen ikinci canlı bombanın kim olduğu ortaya çıkmış değil, yaralılara biber gazıyla saldırıda bulunan polislerin kim olduğu numaralı üniformalarına rağmen araştırılmış değil. Olaydan bir ay önce Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan ihbarın dikkate alınmaması ve olaydan 10 gün önce yüklü miktarda bomba malzemeleri almaya çalışan kişinin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne ihbar edilmesine rağmen bu saldırının neden önlenmediği gibi birçok soru işareti var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısından bahsediyoruz, biz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti böyle bir saldırıyı açığa çıkaramayacak bir güçsüzlükte değildir. Tam tersine, bu kadar açığa çıkmamış gerçeklik varsa, bu tam da bilerek saklandığı içindir. Bu insanlığa karşı suçun takipçisi olmaya devam edeceğiz. #10EkimDavası

Resim

NALBANTOĞLU: ENİNDE SONUNDA HESAP VERECEKLER

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu: 103 insanımızın katledildiği, insanlık suçu olan, ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası'ndayız. Adalet yerini bulana kadar, sorumlulardan hesap sorulana kadar ve iktidarları uğruna ülkeyi kaosa sürükleyenler hukuk önüne çıkana kadar davanın takipçisiyiz… Genel Başkan Yardımcımız Gökçe Gökçen, Milletvekili arkadaşlarımız Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türkan Elçi, Aliye Timisi Ersever, Ali Gökçek ve Ayça Taşkent ile birlikte Ankara Adliyesi’nde #10Ekim Ankara Gar Katliamı davasını izliyoruz. Katliamın talimatını verenler eninde sonunda hesap verecekler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.