Dolar 32,3671
%-0.35
Euro 34,7184
%-0.25
Altın 2.400,090
%-0.93
Bist-100 10.180,00
%1.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli ünlü avukattan Yargıtay onamaları için korkunç iddia

İzmirli ünlü avukattan Yargıtay onamaları için korkunç iddia

İzmir Barosu'na kayıtlı, ağır ceza davalarının tanınmış avukatlarından Turan Aras, yargı hızlanacak diye Yargıtay'ın temyiz dosyalarını yeterince incelemediğini önesürdü.

  • Ege Postası
  • 15.04.2014 - 14:00
İZMİR- Son bir iki yıldır Yargıtay'ın kararları “onama” oranının yüzde 80-90'lara çıktığını ifade eden Turan, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında stajyer savcı ve hakimlerin dosya incelediği yönünde duyumlar aldık. Gerçekten hiçbir delili olmayan mahkeme kararları yeterince incelenmediği için matbu onamalar ile yerel mahkemelere gönderiliyor. Bu durum, kişilerin ciddi mağduriyetlerine yol açmakta ve suçsuz insanlar cezalar almaktadır” dedi.

Yargı hızlanacak diye mağduriyetlerin arttığını önüsüren Turan, hiçbir maddi delil olmadan, “sadece iki yalancı tanıkla” başkaca bir husus incelenmeden ceza verildiğini ve bu cezaların da Yargıtayca onandığını söyledi. Turan, suç tarihinde İzmir'de olmadığını yazılı bilgi ve belgelerle ispat eden sanıklara, suçu işlemiş gibi ceza verilebildiğini, ya da mahkemeye baz istasyonu görüşmelerini getirerek suç tarihinde başka bir şehirde olduğunu ispatlayan sanıkların da ceza alabildiğini ve Yargıtay'ın da bu cezaları onadığını belirterek, “İnsanlar derdini kime anlataca? Bunlar insan vicdanını yaraladığı gibi. Yargıya olan güveni de sarsmaktadır” dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.