Dolar 32,5906
%0.36
Euro 34,7542
%0.06
Altın 2.497,810
%0.54
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli servisçilerden, yeni plaka ihalesine tepki

İzmirli servisçilerden, yeni plaka ihalesine tepki

İZMİR'de, işçi ve öğrenci taşımacılığı yapan servis sahipleri, büyükşehir belediyesinin yeni 'S' plakası vermek üzere ihale süreci başlatmasına tepki gösterdi. Bayraklı'dan, büyükşehir belediyesi önüne kadar konvoy oluşturup giden servisçiler adına açıklama yapan 35 S Plakalı Esnaf Derneği başkanı Erdem Mert, kentte yeterli sayıda servis aracının bulunduğunu, yeni ihalenin gerekli olmadığını ve korsan araçlara karşı çalışma yapılmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 13:47
Daha önce Ulaştırma, denizcilik ev Haberleşme Bakanlığı'nın verdiği 'S' plakaları için, diğer büyükşehirlerde olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi de, talebi karşılamak içini yeni ihale sürecine girdi. Ancak bu duruma, servis sahipleri tepki gösterdi. İhalenin yapılmamasını isteyen servis şoförleri, protesto için kent turu attı. 

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR
Protestoyu organize eden 35 S Plakalı Esnaf Derneği'nin çağrısıyla, servis sahipleri Bayraklı Smyrna Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 100 servis aracı daha sonra, Ankara Caddesi, Basmane Meydanı, İkiçeşmelik İnönü Caddesi, Varyant, Büyükşehir belediye önünden Atatürk Stadyum'na geldi. Servisçiler, yol boyunca, kornalarını çalıp tepkilerini duyurdu. Belediye önünde servisçiler adına basın açıklamasını 35 S Plakalı Esnaf Derneği başkanı Erdem Mert, yaptı. Kentte yeterli sayıda servis aracının bulunduğunu, onların bile iş bulamadığını savunan Erdem Mert, “Plakamızın geleceğini korumak, tahditli yani bakanlık onaylı servis plakamızın asla ayaklar altına alınamayacağını göstermek için toplandık. Çoğu servis plakalı esnaf arkadaşımız, zaten okul saatinden önceki yada sonraki saatlerde makul fiyata servis taşımacılığı işi bulmakta zorluk çekiyor. Bu zorluğa yani işsizliğe rağmen halen servis plakası ihalesine çıkılması, bu ihalenin serbest piyasa değerinden çok daha aşağıda çıkacağı söylentileri var. Tahdit uygulamasından sonra belediyeler, servis plakasına çıkılmasını uygun gördü. Fakat ihalelerin muammen bedelleri, illere göre çok ciddi oranda, farklılıklar göstermektedir. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bu illerdeki ihale bedelleri neden bu kadar farklılık göstermektedir" dedi. 

BİZ İŞ BULMAKTA ZORLANIYORUZ
İzmir'in, fabrika veokul sayısı olarak ülkenin ilk beş büyük ili arasında olduğunu da hatırlatan Erdem Mert, “Buna rağmen bizler, iş bulmakta zorlanıyoruz. Nedeni ise, 's' plakalı araçların sayılarının yeterli olması, korsan taşımacılığın önüne geçilememesi, taşeron firmalarını servis plakalı arkadaşlarımızı çok düşük ücretlere çalıştırmak istemelerindendir. Fırsatçılarda, S plakası ihalesi olması içini belediyeye baskı yapıyorlar. Böylelikle düşük ücretle kazandıkları S plakalarını yüksek fiyatlardan satmak istiyorlar. Önümüze çıkan her türlü zorluk ve dertlerini çözümsüz kalmaması için mücadele edeceğiz. Karşımızda birlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir gücün duramayacağını göstermek için de buradayız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.