Dolar 32,4483
%0.12
Euro 34,5039
%0.03
Altın 2.474,580
%-0.35
Bist-100 9.577,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli öğretmen için kök hücre kampanyası

İzmirli öğretmen için kök hücre kampanyası

İZMİR'de rehber öğretmen, 26 yaşındaki lösemi hastası Ali Aktuğ için arkadaşları sosyal medya üzerinden kök hücre bağış kampanyası başlattı.

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 17:02
İZMİR - Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Ali Aktuğ'un arkadaşları '#aliaktuğvetümlösemihastalarıiçin' hashtagı adıyle twitter'de seferberlik başlattı. Kampanyayı yürüten İzmir Barosu avukatlarında Ekin Mungan ve Ertan Ersü, herkesi kampanya katılmaya çağırdı. Mungan, “Arkadaşımız Ali Aktuğ henüz 26 yaşında ve kendisine 2015 yılı Ağustos ayında lösemi teşhisi konuldu. Psikolojik danışman ve rehber öğretmen arkadaşımız, maalesef şu anda çok sevdiği işinden ve öğrencilerinden ayrılmak zorunda kalmıştır" dedi. 



Kendi arkadaşlarının başına gelene kadar lösemi ve ilik nakli ile ilgili kendilerinin de yeterli bilgi ve duyarlılığa sahip olmadıklarını dile getiren Mungan, ilik naklinin çok basit bir işlem olduğunu sosyal medya üzerinden insanlara anlatmaya başladıklarını vurguladı. Mungan “Araştırmalar sonucunda gördük ki insanların çoğu kök hücre bağışçısı olmanın acılı bir durum olduğunu düşündüğü için gönüllü olmaktan çekinmektedir. Ancak söz konusu durum gelişen teknoloji ile artık çok kolay. Türk Kızılay'ı gönüllü kök hücre bağışçılarından aldığı kan örnekleri üzerinde testler yapıyor. Uygun bulunanlar bağışa çağırılıyor. Kök hücre toplama uygulama süresince genellikle hastanede gecelemeyi gerektiren bir yatış ve anestezi söz konusu değil. Bu uygulamada verici kök hücre toplama günü dışında normal yaşantısının gereklerini yerine getirebiliyor. Bu emekler karşılığında da sağlığına kavuşmak için umutla bekleyen bir hastaya verilebilecek en büyük hediye olan yaşamı bağışlıyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.