Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli iki doktor kardeş 18 gün arayla korona kurbanı....

İzmirli iki doktor kardeş 18 gün arayla korona kurbanı....

İzmir’de işyeri hekimliği yapan Dr. Nuri İdiz koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. İdiz’in ağabeyi Dr. Muharrem İdiz de 1 Nisan günü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti.

  • Ege Postası
  • 20.04.2020 - 14:42

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de corona virüs ile mücadele etkin bir şekilde devam ederken, salgının en yaygın olduğu kentlerden biri olan İzmir’de virüs sebebiyle can kayıpları sürüyor.

Ateş ve nefes darlığı şikayetiyle 26 Mart’ta rahatsızlanarak özel bir hastanede tedavi altına alınan Dr. Nuri İdiz koronavirüs testi ise 1 Nisan günü belli oldu. İdiz, Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisinin başladığı 1 Nisan günü kendisi gibi bir süre önce testi pozitif çıkan ağabeyi Dr. Muharrem İdiz’i bu hastalıktan kaybetti.

Durumu kötüye giden Dr. Nuri İdiz de 6 Nisan’da yoğun bakıma alındı ve önceki akşam yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Böbrek yetmezliği ve tansiyon hastası olduğu belirtilen Dr. Nuri İdiz’in, solunum yetmezliği sonrasında yaşamını yitirdiği açıklandı. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) Twitter hesabından yapılan açıklamada “Nuri İdiz... İzmir’de iş yeri hekimi...26 Mart’tan beri tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Ağabeyi Dr. Muharrem İdiz’i de 1 Nisan’da kaybetmiştik. Ailesine ve sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz‘ denildi.

İZMİR’DE SON DURUM

İzmir Tabip Odası, kentte 20 Nisan itibarıyla corona virüsü teşhisi koyulan sağlık çalışanlarının sayısının 357 olduğunu açıkladı. Oda, 13 Nisan’daki açıklamasında 266 sağlık çalışanının enfekte olduğunu duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.