Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli girişimci Survivor'u burada çekecek

İzmirli girişimci Survivor'u burada çekecek

Kemalpaşa’daki Nif Botanik Sosyal Tesisleri, şehrin bunaltıcı kalabalığı ve sıcağından kaçanlara, serin, bol oksijenli bir mola imkanı sunuyor. İçinde havuz, gölet, restoran ve piknik alanının bulunduğu tesisi 33 yıldır, tamamen kendi emeğiyle ortaya çıkardığını belirten işletme sahibi Halil Erol, şimdi de yönetmenlerle, film çekimleri için dirsek temasında. Erol, tesislerde Survivor benzeri bir macera için de hazırlıklarını sürdürüyor, Acun Ilıcalı’nın yakında kendilerine konuk olacağını belirtiyor

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 15:49
EGEPOSTASI – Kemalpaşa’nın Kırovası Mevkii’nde faaliyet gösteren Nif Botanik Sosyal Tesisleri, muhteşem doğasıyla dikkat çekiyor. Tesislere gelenler, isterlerse organik sebzeleri sepetlerine dolduruyor, hayvanat bahçesinden yumurtasını, etini alıp piknik ve mangal keyfi yapıyor, isteyen restorandan yararlanıyor, havuzda yüzüyor, unutulmaz bir gün geçiriyor.
Tesisleri, 33 yıldır kendi emeğiyle ortaya çıkardığını belirten tesis sahibi Halil Erol, tesisin girişinde bir hayvanat bahçesi, organik market bulunduğunu belirterek, “Sepetinizi alıp hayvanat bahçesinden dört çeşit yumurtayı kendiniz topluyorsunuz. Sağ tarafta yüzme havuzu, 2 bin kişilik düğün salonu mevcut. Akşamları canlı müzik sunuyoruz. Aileler yemeklerini yiyor, havuza girebiliyor, mutlu, sıkılmadan bir gün geçiriyor. Kahvaltıya gelen müşterilerimiz, akşam yemeğin yemeden ayrılmıyor” dedi. Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Tesisimizde kiraz ağaçları altında 5 bin kişilik piknik alanı mevcut. Biber, domates ve diğer sebzeler ekili. Organik üretim yapıyoruz. Müşteri girişten etini, köy ekmeğini, organik sebzesini toplayıp ailesiyle mangal keyfi yapabiliyor. Biraz daha ileride restoran bölümümüz var. Nif Dağı’ndaki kendi tesislerimizde ürettiğimiz alabalıkları restoranda sunuyoruz. Yani burada yok yok. Bir insanın günlük ihtiyacını karşılayabileceği her şey mevcut. Burada film çekimleri yapmak istiyorlar. Dört ayrı yönetmenle görüşme yapıyorum. İngiltere’den Maria adlı bir yönetmen şu anda Antalya’da film çekiyor. İlkbahara kadar orada çekimleri sürecek. Acun Ilıcalı’nın da samimi arkadaşı. Sonra buraya gelecek. Acun’u da getirecek. Burada da çekim düşünüyorlar. Benim uçuk düşüncelerim de var. Buradaki gölette Survivor düzenlemeyi düşünüyorum. Yönetmenlere sunduğumda ilgilerini çekti. Tabii hayatı biraz zorlaştırmak gerekiyor bunun için. İşin gerçeği bende yaratıcı bir ruh var. Gölete timsahlar koyup dolaştırıyoruz. Başka bir yönetmen arkadaşımız, bu çevrede yaşanmış bir aşk hikayesini filme çekmek istiyor. Buranın doğası insanları büyülüyor. Çekiciliği var. Ağaçlar 33 yaşında… Fındık, her çeşit meyve yetiştiriyoruz.”
Kirazcılık üzerine 30 yıldır araştırması olduğunu anlatan Erol, dünyada bu konuda rakipsiz olduğunu savundu, kirazı kurutan kanseri önleyen tek kişi olduğunu da iddia etti. Halil Erol, “Bu konuda 28 yıl önce çalışmalara başladım. Çiftçi arkadaşlara kışın ücretsiz seminer veriyorum. Fidan üretimi yapıyorum. Türkiye’nin birçok yerinde fide ve fidan bahçesi kurdum. Çiftçiyim, peyzaj da yapıyorum, 16-17 meslek var bende. Tesisin baş aşçısı da benim. Balık pişiricisiyim. Herkesin yaptığını yapmam. Yemek menülerini kendim hazırlıyorum. Fiyatlar makul. Alabalık, salata, su, 15 lira” dedi. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.