Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli gaziye haciz skandalında flaş gelişme

İzmirli gaziye haciz skandalında flaş gelişme

İZMİRLİ gazi Bülent Kocaoğlan, daha iyi yürümek için 135 Bin TL'ye taktırdığı protez bacağın bedeli olarak SGK'nın ödediği 98 bin liraya, banka hesabındaki blokeyi kaldırılmasıyla kavuştu. Kocaoğlan, kredi borcunu ödedikten sonra kalan tutarı, Medikal firmasının hesabına aktaracağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 14:49
Kiraz İlçesi'nde oturan Bülent Kocaoğlan, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki karakola 1996 yılı Temmuz ayında PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralandı. 16 askerin şehit olduğu çatışmada, Bülent Kocaoğlan da sol bacağını kaybetti. Şu anda Kiraz'da oturan emekli, üç çocuk babası Kocaoğlan torba yasayla geçen gazilerin en gelişmiş protezi kullanabilme hakkından yararlandı. Yıllardır kullandığı eski tip protezini geçen Nisan ayında 135 bin lira değerinde gelişmiş protezle değiştirdi.

SGK'nın ödemeyi daha sonra yapacağı için bankadan 50 bin lira kredi çekip medikal firmasına ödedi. Ancak SGK bir türlü ödemeyi yapmayınca, gaziye 50 bin liralık kredi borcu için icra takibi başladı. 

Bülent Kocaoğlan'ın durumunun gazete ve televizyon haberlerinde yer almasıyla birçok kurum harekete geçti. Aylardır bitmeyen incelemesini sonuçlandıran SGK, yeni düzenlemeyle üst sınır olarak belirlenen 98 bin TL için ödeme kararı çıkardı. Bu para da, dün banka hesabına yatırıldı. Ancak bu tür ödemelerin her ayın 8 ile 14 arasında yapılmasından dolayı, paraya bloke konuldu. Kredi faizinin daha fazla işlemesinden endişe eden Bülent Kocaoğlan'ın, itirazı üzerine, bu bloke de bugün kaldırıldı. Bunu kendisini arayan SGK yetkililerinden öğrenen Bülent Kocaoğlan, “Banka şubesine gidip parayı çekeceğim. Daha doğrusu, hemen kredi borcumun ödemesini yapacağım. Kalan tutarı ise, medikal firmasının hesabına aktaracağım. Böylelikle aylarca yaşamış olduğum sıkıntı da, bitmiş olacak" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.