Dolar 32,3156
%-0.51
Euro 34,6977
%-0.31
Altın 2.409,980
%-0.53
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli İşadamları’ndan 15 Temmuz'a ortak tepki

İzmirli İşadamları’ndan 15 Temmuz'a ortak tepki

EGİAD, İZSİAD ve MÜSİAD, 15 Temmuz’daki askeri darbe kalkışmasına karşı ortak demokrasi çağrısında bulundu. İzmirli İşadamları tek ses oldu:

  • Ege Postası
  • 26.07.2016 - 11:16

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ HABER SERVİSİ - Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimine İzmirli işadamlarından ortak tepki geldi. Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİAD)’ın ortaklaşa yaptığı açıklamada darbeye karşı tek ses, tek yürek mesajı verildi.

DARBE KALKIŞMASI MİLLETİN CANSİPARENE GAYRETİYLE ÖNLENDİ

3 kurum adına ortak açıklamayı yapan EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz’da, tarihinin en kara gecelerinden birini yaşadı. Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainlerin kalkışması, aziz milletin cansiperane gayretiyle önlendi. Temellerini Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının attığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, , devleti ve milletiyle demokrasiyi içine sindirdiği, ona sahip çıktığını en güçlü şekilde gösterdi. Bu yolda canlarının hiç düşünmeden feda eden kahraman sivil, polis ve asker şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Onlar unutulmayacaklar ve gelecek nesillere her daim örnek olacaklar.

İSTİKRARLI BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Ülkemizin bir daha asla böyle bir skandalla karşı karşıya kalmaması, utanç verici darbe girişimleriyle anılmaması en büyük dileğimidir. FETÖ ve benzeri terör örgütü yapılanmalarının, canlanmamak üzere tasfiye edilmesi gerekmektedir.  Yarınlara sağlam adımlarla, güvenle ve istikrarla yürüyen bir Türkiye istiyoruz." dedi.

KÜÇÜKKURT: BU VATAN BİZİM

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının bu dönemde politik davrandığını belirterek, “Darbe olur olmaz, Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesi bunu gösteriyor” dedi. Küçükkurt, Konak Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine de bizzat katıldığını belirterek, “Bu vatan bizim, nöbet beklemeye devam edeceğiz. Bu işin sağı, solu, Alevi, Sünnisi, Türk’ü, Kürd’ü yoktur. Bu hareketi de doğru buluyorum. Bu bir mesajdır” dedi.

ÜLKÜ: İÇİMİZDE BU ZİHNİYETTE BİR İNSAN OLMADIĞINI GÖRDÜK

Türkiye’nin çok büyük bir imtihandan geçtiğini dile getiren MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü,”Bu yaşadığımız gelecek nesillere ibret olacaktır. Bazı tolere ettiğimiz konularda daha hassas davranmamız gerektiğini öğrendik. Bu konuda birçok kurumun da hassas davrandığını biliyoruz. MÜSİAD olarak önce kendimizi sorguladık, 2013 Aralık ayında yaşanan olaylarda bu yapı kendini belli ettikten sonra, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da ifade etmişti. Cemaat denilen bu yapının terör örgütü olduğunu belirtmişlerdi. Ve çok ciddi bir üye çıkarımı zaten yapmıştık. Bu tarihten sonra da içimizde bu zihniyette bir insan olmadığını gördük. Bu ülkeye hainlik yapan hiç kimse bu ülkede yaşamayı hak etmiyor” dedi.

KAYA: SİYASETÇİLERDEN BEKLENTİMİZ AYRIŞTIRICI DEMEÇLER VERİLMEMESİDİR

Siyasetçilerden beklentilerinin ayrıştırıcı demeçler vermeleri olduğunu söyleyen EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Biz 16 Temmuz sabahı gördük ki aramızda farklı inanışlar ve farklı insanlarda olsa hepimiz bu ülke için yaşayan kişileriz.  İç savaşla bölünmemek istiyorsak bu farklı insanlara ihtiyacımız var. Siyasetten beklentimizde aralarındaki ayrıştıran politikalara son verip, birlik, beraberlik için ülkemiz için savaşılmasıdır” şeklinde konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.