Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli 14 gazi Suriye'ye gitmek için dilekçe verdi

İzmirli 14 gazi Suriye'ye gitmek için dilekçe verdi

Ödemiş'de 14 gazi, Suriye'de görev yapmak üzere askere alınmaları talebiyle dilekçe verdi. Öte yandan Torbalı'da da 66 yaşındaki Kıbrıs gazisi Mümin Elmas, askere gitmek için dilekçe verdi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2020 - 16:42

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği üyesi 14 gazi, bir araya gelerek Suriye'de görev yapmak üzere askere alınmaları için Askerlik Şubesine dilekçe verdi.

Dernek Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, gaziler olarak her zaman devletin ve ordunun yanında olduklarını, tek ses ve tek yürek olunması gereken bu süreçte Ödemişli gaziler ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirtti.

Aktaşoğlu, "Topluca Askerlik Şubesine müracaat edeceğiz. Bizler her an devletimizin yanında ve göreve hazır olarak beklemedeyiz. Gece ya da gündüz bize haber verildiği anda göreve çıkmayı bekliyoruz" dedi.

Öte yandan gazilerin Askerlik Şubesine Türk bayraklarıyla yürüyüşü sırasında 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi İbrahim Özdemir’in esas duruşa geçerek asker selamı vermesi gazileri duygulandırdı.

Dernek Başkanı Aktaşoğlu, servis aracından inerek Özdemir’i tebrik etti.

Kıbrıs gazisi de askere gitmek için dilekçe verdi

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Kıbrıs gazisi Mümin Elmas, askere gitmek için dilekçe verdi.

Torbalı Askerlik Şubesi Başkanlığına gelerek Suriye'de görev yapmak üzere askere alınması için talep yazısını veren Elmas, Suriye'de mücadele veren Mehmetçiğe destek olmak istediğini söyledi. 

Kıbrıs Barış Harekatı'na ilk kafile ile 1974 yılında hava indirme eri olarak katıldığını, 8,5 ay görev yaptığını anlatan Mümin Elmas, "Son gelen şehit haberlerinden sonra askerlerimizin yanında olmak, onlara moral vermek için askerlik başvurumu yaptım. Görev verilmesi halinde bundan önce yaptığım gibi vatanım ve milletimin birlik, beraberliği için savaşırım." dedi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.