Dolar 32,2772
%-0.19
Euro 34,7893
%-0.06
Altın 2.408,410
%0.62
Bist-100 10.314,00
%0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in yangın sektörü Şafak Ceyran'ın iddialarıyla sarsıldı! Rafet Ekmekçioğlu üzerine çarpıcı suçlamalar

İzmir’in yangın sektörü Şafak Ceyran'ın iddialarıyla sarsıldı! Rafet Ekmekçioğlu üzerine çarpıcı suçlamalar

İzmir yangın güvenliği sektörü, İş adamı Şafak Ceyran'ın çarpıcı iddialarıyla sarsılıyor. Ceyran, Rafet Ekmekçioğlu'nun yönetimindeki A Yangın firmasının etik olmayan iş pratikleri ve defalarca alınan ihale yasakları hakkında konuşuyor. 2004 yılından itibaren, yangın hortumu ve itfaiye aracı ihalelerinde yaşanan usulsüzlüklerden bahseden Ceyran, firmayı kalitesiz malzeme sağlamak, testleri geçemeyen ürünler satmak ve ihale şartnamelerine uymamakla suçluyor. Bu iddialar, yangın güvenliği gibi hayati bir alanda büyük endişelere yol açıyor. Ceyran, ayrıca Ekmekçioğlu'nun diğer işletmeleri borçlandırarak kontrolünü ele geçirdiğini ve kişisel mal edinme hobisi olduğunu iddia ederek, adalet arayışını dile getiriyor. Bu dramatik hikaye, sektördeki karanlık gerçekleri ve adalet arayışındaki bir adamın mücadelesini gün yüzüne çıkarıyor.

  • Ege Postası
  • 26.04.2024 - 09:30
  • Güncelleme: 26.04.2024 - 09:40

EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ- TR35 TV’ye yaptığı açıklamalar gündeme gelen iş adamı iş adamı Şafak Ceyran Altay Spor Kulübü eski başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun babası, Rafet Ekmekçioğlu hakkında ortaya atılan iddialar gündeme bomba gibi düşerken, iş adamı Ceyran’ın açıklamaları devam ediyor.

İHALE YASAKLI! 

Rafet Ekmekçioğlu’nun sahibi olduğu A Yangın firmasının 6 yılda defalarca ihale yasağı aldığına dikkat çeken Şafak Ceyran, “2004 yılında Orman Bakanlığı bir ihale açtı. O dönem patronlarım o ihaleye gireceklerini söylediler. O zamana kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde Mercedes ve Renault marka itfaiye aracı varmış. Biz bunu kıracak ve BMC ile gireceğiz dedik. İlk itfaiye aracını yaparken şehir itfaiyesi yaptık. Şehir ile orman itfaiyesi arasında çok fark var. Daha iyi araçlar üretmek için ormanda yangınlara gitmeye başladım. Araştırmaya başladığım zaman çok sıkıntılar gördüm. Bunlardan bir tanesi de yangın hortumu. Gıda çarşısında iyi bir firmadan hortumlar aldım. 2015 ya da 2016 yılında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın hortumuyla ilgili bir ihale açılıyor.  Rafet Ekmekçioğlu’na ait AS yangın firması ihaleye giriyor. Müdürlükte görev yapan Bilal Bey hortumları test edeceğini söylüyor. O gün Bilal Bey gelen malları reddediyor. A Yangın firması 2 yıl ihale yasağı alıyor. A Yangın Genel Müdürü Sadi Bey bana çok yalvardı Bilal Bey konusunda ricacı olmam konusunda. İnsanları öldürmek için mi ricacı olacağım? A Yangın ne hikmetse hortumları yine Türkiye’de sattı. Marmaris yangınlarında bir çok insan sakatlandı. Orman Bakanlığı müfettişleri göndersin ve incelesin. İtfaiye aracı 400 metreye su basarsa yangın söner ancak bir tane bağlantı koparsa o adam ölür” ifadelerine yer verdi.

MALA ÇÖKME HOBİSİ

Ekmekçioğlu’nun mal çökme hobisi olduğunu iddia eden Ceyran, “A Yangın firması ne iş yapar? Yangın söndürme tüpü bile yapamazsın. Jandarmadan aldıkları yine bir ihale yasağı var. Ürettikleri tüp yangını söndürmüyor. 6 yıl boyunca birden fazla ihale yasağı aldılar. A Yangın devasa bir firma değil. Sen kimsin? İnsanların mallarına çöktün… Benim marka tescilli pompalarım var. Bir itfaiye aracının yüzde 80’ini kendi aracımız  içerisinde yapıyorduk. Rafet Ekmekçioğlu ne yapmış bu emeğe çökmüş… Genel Müdürü Sadi Salgın’ın Çankaya’daki firmasını batırmış ve yanına almış. Nepsan firmasını batırdı ve bünyesine kattı. Bu oyunu bana da yapmaya çalışıyor. Rafet’i tanıyanlar diyor ki bu onun hobisi” dedi.

FOLKART YANGINI NEDEN BÜYÜDÜ?

Narlıdere Folkart’larda çıkan yangında ihmal olduğuna dikkat çeken Şafak Ceyran, “Folkart yangının neden bu kadar büyüdüğünü bir araştırsınlar. O yangının altından çok şey çıkacak… Bir ihmal Folkart’ı ne hale getiriyor. O yangın ihmal! İZBAN’ları gezin, hastaneleri gezin. O hastanelerde yangın olsa o tüpler söndüremeyecek” dedi.

2019’DA BENİ TAMAMEN BİTİRDİ!

Ceyran açıklamasının devamında, “Bugün bir itfaiye aracı dünyanın parası. Aracı geçtik insanlar ölüyor. İtfaiyecilerin sakatlanmaları neden kaynaklanıyor gidip bir araştırsınlar. Bu durumların üzerini kapatıyorlar. Rafet Ekmekçioğlu öyle bir adam. Sen benden ne istedin? İşimi, ekmeğimi, teknolojimi, adamlarımı aldın… Yapabiliyor musun, yapamıyorsun… Fabrikayı bana vereceksin dedin. Ben neden vereyim? 2018’de beni çökertmeye başladılar. 2019’da tamamen bitirdiler” diye konuştu.

“RÖMORK VERİYOR ŞOV YAPIYOR”

Önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile fotoğraf verip şov yaptığını aktaran Ceyran, “Büyükşehir Belediyesi’ne römork veriyorsun. Bir de Tunç Soyer ile şov yapıyorsun. Sen römork yapacak adam değilsin ki… Tire’de yaptırdın aldın geldin. Sen neyin Ar-Ge’sini yaptın? Proje üretecek adamın mı var? Benim oğlumun başını okşayarak tehdit eden satış müdürünü genel müdürü yaptı. Tekniker’i bitirdiği için mükafat verdin” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞANLARA FAİZLE PARA VERİYOR!

Yanında çalışan insanlara faiz ile para verdiğini ileri süren Ceyran, “Bunu bana kendi yanında çalıştırdığı adam söyledi. Ben o adama acıdım ve kirasını ödedim. O adam düzensiz maaş aldığı için 3 tane ev değiştirmiş. Ev sahibine kirasını ödeyemiyordu. Bir taraftan biz büyük adamız diyor. Yanında çalışanlara doğru düzgün maaş vermiyor. İşçiye değer vermiyor” ifadelerine yer verdi.

PARA KAZANMIYOR, MİLYONLUK FATURA KESİYOR

Ceyran açıklamasının devamında, “Tarafsız bir firma giderek firmayı incelesinler. TSE’den bir adamın oğlunu yanında müdür olarak çalıştırıyor o yüzden hiç inceleme yapılmadan izin veriliyor. Test edilmeyen her şey insanın ölümüne sebep oluyor. Yangınla uğraşıyorsun sen bu oyun değil. Benim diğer ülkelerle bağlantılarım vardı. Rafet Ekmekçioğlu, Almanya’da çalıştığım insane gidip, ‘şafak uyuşturucu kullanıyor, cezaevine gidecek. Sen bu adama nasıl para gönderirsin’ dedi. Ben bunu Rafet’e sordum ve ‘utanmadan bunu da mı yaptın’ dedim. Rafet’in amacı mala çökmek. Gözüne kestirdiği firmayı kendine borçlandırıyor. Firmaya çöküyor ve sahibini de oraya müdür olarak atıyor. A Yangın firması para kazanmıyor. Ancak milyon milyon fatura kesiyor. Biri bu işlemleri incelesin” dedi.

“BU ŞEBEKEYE KARŞI ADALET İSTİYORUM”

Hakim ve savcılara çağrıda bulunan Şafak Ceyran, “Ben bu ülkede hak, adalet, istiyorum. Ben bu ülkede hakkaniyetli hakim ve savcının karşısına çıkmak istiyorum. Bana yapılan haksızlıkları anlatmak istiyorum. Bu işin başında Rafet Ekmekçioğlu var. Benim yanımda çalışan adamlar, mali müşavirim, Ziraat Bankası Müdürü Zeynep Ulusoy. Bunlar şebeke olup üzerime çöktüler. Bunu bana yaptı herkese yapacak.  Ben Tekniker’i kurduğumda cebimde hiçbir şey yoktu. Eşimin bileziklerini bozdurduk. Bana o dönemlerde ‘KOSGEB’den teşvik al’ dediler ancak ben tüyü bitmemiş yetimin hakkına tamah etmem dedim Ben devletten 1 kuruş teşvik almadım. Kendi imkanlarımla atölyemi kurdum. Ben yardım istiyorum. Maliye benden defterlerimi istiyor. Veremiyorum ki… Şirketin belgeleri, faturaları kaldı ve ne yaptılar bilmiyorum. Ben tek başına bir insanım. Fabrikanın içerisinde kalan arabalarımı alamıyorum. Rafet Ekmekçioğlu arsa için kağıt imzalıyor ve Şafak gelip imza atsın diye adam gönderiyor. Bu mala çökmektir. Son kalan arsa payına da çökmeye çalışıyor. Bir taraftan sponsor oluyor para dağıtıyorsun diğer taraftan insanların parasına ve malına çöküyorsun” dedi. 

 

 

 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.