Dolar 32,4474
%-0.1
Euro 34,8355
%0.08
Altın 2.422,830
%0
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’den Şırnaklı öğrencilere yardım eli

İzmir’den Şırnaklı öğrencilere yardım eli

Geçtiğimiz Ekim ayında atama kararıyla İzmir’den, Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Köyü’ne atanan İngilizce öğretmeni Hüsnü Özbek okulda ayakkabısı bile olmayan öğrencileri görünce yardım kampanyası başlatma kararı aldı. Köydeki çocuklara ilk yardım eli İzmir ve Balıkesir’den uzandı. İzmir’den Şırnaklı öğrencilere yardım eli

  • Ege Postası
  • 25.11.2019 - 12:15

GAMZE GÜNER/EGEPOSTASI- İzmirli ingilizce öğretmeni Hüsnü Özbek, geçtiğmiz Ekim ayında atama kararıyla Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Köyü, Yeniaslanbaşar İmamhatip Ortaokulu’na atandı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre özel sektörde öğretmenlik yapan Özbek, Şırnak’ın 320 mevcutlu Yeniaslanbaşar Köyü İmamhatip Ortaokulu’na öğretmen olarak  atandı.

Hüsnü Özbek kendisi gibi İngilizce öğretmeni olan eşini ve 7 yaşındaki kızını İzmir’de bırakarak görev yeri olan Şırnak’ın yolunu tuttu.

Köye gittiğinde sınıftaki öğrencilerin ayaklarını çorapsız ve terlikli görünce durumlarına üzülen öğretmen Hüsnü Özbek, yardım kapmanyası başlatma kararı aldı. Özbek, İzmir’deki ve Balıkesir’deki arkadaşlarıyla iletişime geçerek, gerekli bot ve malzemelerin toplanması için deyim yerindeyse  seferberlik ilan etti. Şimdilik yetersiz de olsa toplanan eşyalar çocukları mutlu etmeye yetti.

“O ANA HER ŞEYE DEĞERDİ”

Her şeyden önce bir baba olduğunu belirten Özbek duygularını şöyle anlattı:

“Öğrencilerin çıplak terlikli ayaklarını görünce bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm, İzmir’de ve Balıkesir’de öğretmen olan arkadaşlarımdan yardım istedim.Uzanan yardım elleri sayesinde öğencilerime 90 adet bot ve bir takım kırtasiye malzemeleri toplandı. Ama hala yardım bekleyen öğrencilerimiz var. Yardımseverleden destek bekliyoruz. Sosyal medya aracılığı ile Amerika’da yaşan arkadaşım benimle iletişime geçti  ve okula 9 tane projeksiyon cihazı bağışladı.Hayatlarında hediye almamış bu çocukların hediyeleriyle buluştuğu o an her şeye değerdi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.