Dolar 32,4286
%0.21
Euro 34,8290
%0.11
Altın 2.398,910
%0.09
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de ‘corona virüs’ iddialarına açıklık geldi

İzmir’de ‘corona virüs’ iddialarına açıklık geldi

Çin’de ortaya çıkan corona virüs dünyada can almaya devam ediyor. Bulgaristan hariç tüm sınır komşularımızda görülen virüs için İzmir’de tedbirler artırıldı. Kentte son birkaç gündür kamuya ait hastanelerde corona virüs bulaşan hastalar olduğu iddiaları sosyal medyada sık sık yer alırken, vatandaşlar tedirgin. Özellikle 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vakaların görüldüğü iddialarına açıklama geldi. Edilen bilgilere göre; İzmir’de corona virüs vakası yok. Sosyal medyada konuşulanlar ise virüsün olası Türkiye’ye sıçraması ve vatandaşlarda görülmesi halinde alınan önlemlerin yansıması olarak nitelendirildi. İzmir’de ‘corona virüs’ iddialarına açıklık geldi

  • Ege Postası
  • 05.03.2020 - 13:39

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- Dünya corona virüs ile çalkalanırken, binlerce kişi virüsün etkisiyle hayatını kaybetti. Uzun kuluçka süresi ve çok kolay bulaşması nedeniyle tüm dünyada panik yaşanıyor.

Sosyal medyada corona virüsün Türkiye’de de görüldüğü ve hastanalerde özel alanlar oluşturulduğu söylentileri sık sık yer alıyor. İzmir’de de son birkaç gündür kamuya ait hastanelerde corona virüs bulaşan hastalar olduğu iddiaları sosyal medyada konuşulurken, vatandaşlar tedirgin. Özellikle 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vakaların görüldüğü, bu nedenle hastanelerde karantina için bazı bölümlerin kapatıldığı ve bunun da  kamuoyundan gizlendiği iddiaları sosyal medyada vatandaşlar tarafından dile getirildi. 

İDDİALAR ASILSIZ, SADECE ÖNLEM ALINDI

Söylentilerin artması ve bu iddiaların gazetemize sık sık iletilmesinin ardından konuyu araştırdık ve önemli verilere ulaştık.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; İzmir’de corona virüs vakası yok. Sosyal medyada konuşulanlar ise virüsün olası Türkiye’ye sıçraması ve vatandaşlarda görülmesi halinde alınan önlemlerin yansıması olarak nitelendirildi. Sağlık bakanlığının talimatları sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’deki üniversite ve araştırma hastanelerinde de önlemlerin alındığı ifade edildi. Hastanelerde bazı katların olası corona virüs vakaları düşünülerek şimdiden karantinaya hazırlandığı ve o yüzden kapatıldığı özellikle vurgulandı. Yetkililer zaman zaman hassasiyetlerini kendilerine ileten vatandaşları bu konuda bilgilendirdiklerini ifade etti. 

Öte yandan bakanlık yetkilileri Türkiye’nin ciddi bir şekilde Dünya Sağlık Örgütü tarafından takipte olduğu ve sürekli görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Bakanlık yetkilileri sosyal medyada konuşulanların aksine olası bir corona virüs vakasını gizlemelerinin mümkün olmadığı belirtiliyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.