Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de bomba transfer iddiası

İzmir’de bomba transfer iddiası

18 yıldır sürdürdüğü sendika ve MHP’ye yakınlığıyla bilinen Kamu Sen İzmir Temsilciliği görevinden bugün istifa eden Ahmet Doğruyol’un bir önceki seçimde milletvekili adayı olduğu MHP yerine İYİ Parti’ye geçmesi bekleniyor. Egepostası’nın edindiği özel bilgilere göre; Doğruyol, aday başvurusunu İYİ Parti’den yapacak. 18 yıllık sendikacı İYİ Parti’ye mi geçiyor'

  • Ege Postası
  • 26.04.2018 - 14:20

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Kamu-Sen İzmir Temsilcisi Ahmet Doğruyol, milletvekili adayı olmak için bugün görevinden istifa etti. İstifasını Basmane’deki sendika binasında açıklayan Doğruyol, 18 yıl sürdürdüğü Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanlığı ve 9 dönemdir yürüttüğü Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği görevlerinden ayrılan Doğruyol, sendikaya yakınlığıyla bilinen Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday olması bekleniyor.

DOĞRUYOL’UN İYİ PARTİ’YE ÜYE OLUP ADAY OLACAĞI ÖĞRENİLDİ

Ancak Egepostası’nın edindiği özel bilgilere göre; Doğruyol, parti tercihini bir önceki dönem de aday olmak için başvurduğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yerine İYİ Parti’den yana yapacağı öğrenildi. İstifasının ardından İYİ Parti’ye üye olacağı konuşulan Ahmet Doğruyol’un milletvekili adaylığını da yine İYİ Parti’den yapacağı kaydediliyor.

PARTİ NET DEĞİL, YAPIMIZ BELLİ, ONA AYKIRI YERDE OLACAĞIMIZI ZANNETMİYORUM DEMİŞTİ

Konu hakkında Egepostası’na geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Ahmet Doğruyol ise yaptığı açıklamada,  “Parti net değil. Perşembe günü istifa edeceğim. Görüşmelerimiz sürüyor. Yapımız belli. Ona aykırı bir yerde olacağımızı zannetmiyorum. Önümüzdeki süreçte devlete ve millete faydalı olabilmek istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

HAK ARAMA VE HAKLININ YANINDA OLMANIN VERDİĞİ MANEVİ HUZUR HİÇBİR ŞEYDE YOK

Bugün yaptığı istifa açıklamasında konuşan Ahmet Doğruyol, hak aramanın ve haklının yanında olmanın verdiği manevi hazzın mutluluğunu hiçbir şeyde bulamadığını belirterek, “18 yıllık görev sürecinde İzmir’de bulunan 19 şube başkanına, emekli olarak ayrılan şube başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, temsilcilere ve sendikalarına destek veren tüm üyelere teşekkür ederim. Pek çok bürokratımızla acı tatlı anılarımız oldu. Ancak bugüne kadar hiçbir kişinin özel hayatına girmedik. Sadece devletin ve milletin menfaatlerini koruyup kollamaya çalıştık” dedi.

ULUPINAR, 'SEÇİME BEŞ KALA' DEMİŞTİ 

İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Yıldırım ULupınar ise Egepostası'nda katıldığı radyo programında, seçime beş kala MHP'den başka isimlerin de partilerine geçmesini beklediğini belirtmişti: 

"MHP’de kalan arkadaşlarımızın birçoğu delikanlılıklarından dolayı orada duruyorlar. Birçoğu da kopmak istemedikleri için duruyor. MHP’deki arkadaşlarıma tek kelime söylemem. Objektif olarak bakacaklardır seçime beş kala. Bize oradan çok ciddi oy geleceğine inanıyorum. Hatta MHP İl Başkanıyla ilgili tek bir şey söyledim; gidenlerle ilgili ‘Sevindik, rahatladık, temizler kaldı’ falan. Bir il başkanının böyle bir düşüncede olması çok doğru bir şey değil. Benim partimden bir kişi istifa etse üzülürüm, uyuyamam gece, neden istifa ediyor diye de sorgularım, onu tekrar geri almaya çalışırım. MHP’de bu işe inanmış çok ciddi arkadaşlarımız var. Yarısı bizde yarısı orada. Ama bir yarısından fazlasının seçim zamanı bizde olacağına inanıyorum. Elbette bir şey söyleyecekler. Adam il başkanı olmuş, genel başkan yardımcısı olmuş. Muhalefet yapacak. Ama şahsiyetimize kimsenin söyleyecek bir şeyleri yok. MHP’den gelen arkadaşlarımız haysiyetli ve şerefli arkadaşlarımızdır. Orada duran arkadaşlarımız da şerefli ve haysiyetli arkadaşlarımızdır. Sadece onlar bu işi seçime beş kala çok iyi değerlendireceklerdir diye düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.