Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir tartışırken, Karabağlar yapacak

İzmir tartışırken, Karabağlar yapacak

Sahip olduğu nüfus yoğunluğu ile İzmir'in en kalabalık ilçesi olan Karabağlar'da ilçe belediyesi İzmir'e örnek olacak ir proje için hazırlıklara başladı. İlçe genelinde toplanan evsel atıkları kazanca çevirmeyi hedefleyen Karabağlar Belediyesi, geri dönüşüm tesisi kurmayı hedefliyor. İzmir tartışırken, Karabağlar yapacak

  • Ege Postası
  • 18.04.2016 - 10:30

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Aylık 5 bin tonu bulan geri dönüştürülebilir atıklardan kazanç elde etmek için araştırmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi, merakla beklenen projesinde son aşamaya geldi.

KARABAĞLAR'DA GERİ DÖNÜŞÜM DEVRİMİ BAŞLIYOR

Karabağlar Belediyesi, ambalaj, kağıt, plastik, kağıt gibi geri dönüştürülebilir malzemeleri toplayarak maddi kazanca çevirecek. Belediyenin şirketi KARBEL A.Ş. tarafında işletilmesi planlanan atık toplama ve geri dönüşüm tesisi projesi ile hem belediyeye ek gelir sağlanacak, hem de İzmir'de örnek olacak bir çevre projesi hayata geçirilecek. Proje doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na lisans başvurusu yapmaya hazırlanan ve benzer tesislere yapılan ziyaretler ile ön araştırmalarını sürdüren ilçe belediyesi, merakla beklenen proje için ilk adımı sokaklarda atacak.

BELEDİYEYE EK GELİR SAĞLANACAK

Birçok ilçede özel şirketler tarafından kurulan atık kumbaralar benzeri bir sistem ile çöpleri toplamayı hedefleyen Karabağlar Belediyesi, projenin devamında vatandaşın talebi doğrultusunda hanelerden de atık toplayacak.

ATIKLAR ÖZEL ATIK KUMBARALAR İLE TOPLANACAK

Projeyle ilgili yer arayışları sürerken, Gediz'de bulunan asfalt şantiyesi civarında kurulması planlanan kapalı sistem tesis Konak ve Buca gibi komşu ilçelerin atıklarını da kabul edecek. Ayrıca, yatırım hayata geçirildiğinde hurdacı ve kağıtçıların çöp toplamasına izin verilmeyecek ve özel şirketler tarafından toplanan atıklar belediye eli ile alınarak ilçeye ek gelir sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.